Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Telfort verkoopt tweedehands smartphones

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Telfort biedt vanaf vandaag als eerste telecomprovider tweedehands smartphones aan. De toestellen zijn verkregen doordat klanten deze hebben teruggestuurd na het verstrijken van de leaseperiode. De iPhone 4 en 4S, de Samsung Galaxy SIII en de HTC One X zijn te koop vanaf 249 tot 329 euro. Ze worden aangeboden met een Sim only abonnement via Marktplaats Outlet en via de online shop.

'Zo goed als nieuw'

De smartphones hebben een uitgebreide kwaliteitscontrole ondergaan en zijn volgens de provider ‘zo  goed als nieuw’. Oude gegevens worden verwijderd, het scherm wordt krasvrij gemaakt en waar nodig wordt de buitenkant hersteld. Bovendien zit er een garantie van drie maanden en een zichttermijn van zeven dagen op de toestellen. Klanten ontvangen de smartphone op hun thuisadres in een mooi doosje.’ licht directeur Martine Husmann toe.

Populaire smartphones

In eerste instantie zal Telfort een beperkt aanbod van populaire smartphones introduceren waaronder de iPhone 4 en 4S, de Samsung Galaxy S3 en de HTC One X. De klant wordt direct eigenaar van het toestel. De smartphones zullen in combinatie met bestaande Sim Only aanbiedingen worden aangeboden. Zowel bestaande Telfort-klanten als nieuwe klanten kunnen van het aanbod gebruik maken.

Ter vergelijking

Een nieuwe iPhone 4S 16GB is nu bij de voordeligste webshop 'los' verkrijgbaar voor 540 euro. Telfort vraagt 329 voor een tweedehands exemplaar. Dat is dus aanmerkelijk goedkoper, maar:
 -Je krijgt een gebruikt toestel (1 of 2 jaar oud).
 -Je krijgt maar 3 maanden garantie (tegenover 2 jaar).
 -Je bent verplicht een Telfort Sim only abonnement te nemen
   (vanaf € 7,50 voor 2 jaar) 

Vergelijken we een nieuwe Galaxy S3 16GB met een tweedehandse van Telfort, dan is het verschil veel kleiner. Nieuw is het toestel 'los' verkrijgbaar vanaf 320 euro, terwijl Telfort 279 euro vraagt voor een gebruikte S3. 
 
Leasetoestel
Toch liever een nieuwe Galaxy S3 en geen hoog bedrag ineens betalen? Telfort biedt ook nog steeds ToestelLease, waarbij je de smartphone huurt. We vergelijken de Galaxy in combinatie met een 2-jarig abonnement met 300 minuten + 100 sms + 500 MB. Daarvoor betaal je maandelijks 30 euro. Blijf je netjes binnen je bundel, dan zijn de totaalkosten 750 euro (24x30 + 30 euro aansluitkosten).

Hetzelfde abonnement kost bij de tweedehands smartphone 15 euro per maand. De totaalkosten bedragen in dit geval 639 euro (24x15 + 279 toestel).

Smartpakkers

Telfort biedt sinds deze zomer ook een-na-laatste model smartphones aan. De provider richt zich hierbij op mensen die wel een nieuwe smartphone willen, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen en niet willen inleveren op kwaliteit. De zogeheten 'smartpakker' bestaat uit het toestel en abonnement.

Vergelijk Telfort abonnementen en Sim only abonnementen

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.