Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile beste geteste mobiele netwerk

door Jeanet Woldring

Best_geteste_netwerk_T-Mobile2016.jpgHet netwerk van T-Mobile is als beste getest in Nederland. Dat concludeert P3-Group in de Connect Mobile Benchmark, het jaarlijkse onderzoek naar de dekking, capaciteit en kwaliteit van mobiele netwerken. T-Mobile haalt de hoogste score, op de voet gevolgd door KPN, Vodafone en Tele2. Dat geldt zowel voor bellen als voor dataverbruik.

Het is de tweede keer dat de Nederlandse netwerken zijn doorgemeten. Vorig jaar won Vodafone van KPN en Tele2. T-Mobile deed toen niet mee omdat de provider bezig was met de verbouwing en vernieuwing van haar netwerk.

Kriskras door Nederland

Mobile-network-test2016.jpgHet onderzoeksbureau reed eind januari met vier auto’s kriskras door Nederland, met in elke auto twaalf smartphones die de testen uitvoeren. De vier 4G-netwerken zijn beoordeeld op de kwaliteit van de geleverde spraakverbinding en op de haalbare internetsnelheden in de grote steden, in kleinere gemeenten en langs de doorgaande wegen. Er is bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen. Zo werd de Samsung Galaxy S5 gebruikt voor de kwaliteit van het bellen en de GalaxyNote 4 voor data metingen.  

Hoogste score ooit 

Alle vier de netwerken halen piekdownloadsnelheden boven de 100 Mbps. Het netwerk van T-Mobile scoort op de meeste criteria het hoogst, ook op het gebied van de kwaliteit van telefoongesprekken. T-Mobile zegt in een reactie blij te zijn met dit resultaat, dat laat zien dat de grote netwerkvernieuwing van de voorbije 2,5 jaar vruchten afwerpt. Dat het zo goed presteert is naar eigen zeggen te danken aan 'het spectrumpakket, het aantal antennes en de meest moderne (SRAN) technologie'. Naar verwachting heeft de gemiddelde Nederlander over vijf jaar zes apparaten op het mobiele internet aangesloten en bedrijven het merendeel van hun data en applicaties in de Cloud. 

Op de nog veel gehoorde klacht van slechte dekking reageert T-Mobile als volgt: 'Vanaf eind oktober 2015 hebben we landelijke 4G-dekking. Dit betekent dat 95% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Ervaar je op dit moment netwerkproblemen? Dan kun je via onze dekkingskaart een melding maken. Onze netwerkspecialisten nemen jouw situatie dan onder de loep en informeren jou over de uitkomst van het onderzoek.'

Kwaliteit Nederlandse mobiele netwerken zeer hoog

De testresultaten laten zien dat de Nederlandse providers beter zijn dan andere Europese netwerken op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestaties. Alle vier zijn ze beter dan Swisscom, het beste netwerk uit de vergelijkbare test in Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Verenigde Staten en Australië.

Gepubliceerd: dinsdag 15 maart 2016
Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie