Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile beste geteste mobiele netwerk

door Jeanet Woldring 1 reactie

Best_geteste_netwerk_T-Mobile2016.jpgHet netwerk van T-Mobile is als beste getest in Nederland. Dat concludeert P3-Group in de Connect Mobile Benchmark, het jaarlijkse onderzoek naar de dekking, capaciteit en kwaliteit van mobiele netwerken. T-Mobile haalt de hoogste score, op de voet gevolgd door KPN, Vodafone en Tele2. Dat geldt zowel voor bellen als voor dataverbruik.

Het is de tweede keer dat de Nederlandse netwerken zijn doorgemeten. Vorig jaar won Vodafone van KPN en Tele2. T-Mobile deed toen niet mee omdat de provider bezig was met de verbouwing en vernieuwing van haar netwerk.

Kriskras door Nederland

Mobile-network-test2016.jpgHet onderzoeksbureau reed eind januari met vier auto’s kriskras door Nederland, met in elke auto twaalf smartphones die de testen uitvoeren. De vier 4G-netwerken zijn beoordeeld op de kwaliteit van de geleverde spraakverbinding en op de haalbare internetsnelheden in de grote steden, in kleinere gemeenten en langs de doorgaande wegen. Er is bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen. Zo werd de Samsung Galaxy S5 gebruikt voor de kwaliteit van het bellen en de GalaxyNote 4 voor data metingen.  

Hoogste score ooit 

Alle vier de netwerken halen piekdownloadsnelheden boven de 100 Mbps. Het netwerk van T-Mobile scoort op de meeste criteria het hoogst, ook op het gebied van de kwaliteit van telefoongesprekken. T-Mobile zegt in een reactie blij te zijn met dit resultaat, dat laat zien dat de grote netwerkvernieuwing van de voorbije 2,5 jaar vruchten afwerpt. Dat het zo goed presteert is naar eigen zeggen te danken aan 'het spectrumpakket, het aantal antennes en de meest moderne (SRAN) technologie'. Naar verwachting heeft de gemiddelde Nederlander over vijf jaar zes apparaten op het mobiele internet aangesloten en bedrijven het merendeel van hun data en applicaties in de Cloud. 

Op de nog veel gehoorde klacht van slechte dekking reageert T-Mobile als volgt: 'Vanaf eind oktober 2015 hebben we landelijke 4G-dekking. Dit betekent dat 95% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Ervaar je op dit moment netwerkproblemen? Dan kun je via onze dekkingskaart een melding maken. Onze netwerkspecialisten nemen jouw situatie dan onder de loep en informeren jou over de uitkomst van het onderzoek.'

Kwaliteit Nederlandse mobiele netwerken zeer hoog

De testresultaten laten zien dat de Nederlandse providers beter zijn dan andere Europese netwerken op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestaties. Alle vier zijn ze beter dan Swisscom, het beste netwerk uit de vergelijkbare test in Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Verenigde Staten en Australië.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Hans ()

Mooi resultaat, maar houd er wel rekening mee dat dat onderzoek alleen gaat over (grote en kleine) steden en doorgaande wegen.
Daarbuiten (kleine wegen en dorpen, en natuur) WAS juist T-Mobile's grote zwakke plek.
Misschien is dat ook wel verbeterd door hun netwerk upgrade, maar dat heeft P3 niet onderzocht.
Nouja het ligt er ook maar aan wat je eisen zijn, wat voor jou het beste netwerk is natuurlijk.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie