Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Smartphone tussentijds inwisselen bij Vodafone

_nb-vodafone.gifHeb je een abonnement bij Vodafone? Dan kun je tussentijds wisselen van smartphone met Vodafone NEXT.  De nieuwe dienst is vanaf 25 juli beschikbaar voor klanten die na 4 april 2016 een abonnement hebben afgesloten. Wat houdt het precies in?

Vodafone NEXT: binnen contractduur overstappen

Vodafone klanten die na 4 april 2016 een abonnement hebben afgesloten kunnen binnen de contractduur (tussentijds) kiezen voor een nieuwe smartphone. Dit wisselen kan na vier maanden, ruim voor het einde van het contract. Vodafone is hiermee de eerste provider die je de vrijheid geeft om van telefoon te wisselen wanneer jij dat wilt. Dat kan handig zijn als je mobieltje beschadigd is, technische problemen heeft of bijvoorbeeld te weinig geheugen. Je hoeft dus niet het contract van één of twee jaar uit te zitten met een telefoon die niet (meer) voldoet aan jouw wensen.

Wanneer je van je huidige smartphone af wilt, betaal je het restbedrag aan Vodafone zonder extra kosten. Vervolgens kun je het toestel inruilen bij Vodafone of zelf verkopen. Bij het inruilen wordt de waarde van het oude toestel van de kosten voor je nieuwe toestel afgehaald. De waarde hangt af van het model en de staat van de smartphone.  

Het oude abonnement wordt beëindigd als je na vier maanden een nieuw abonnement afsluit. Dit nieuwe contract loopt dan weer 24 maanden. Het kan elke vier maanden herhaald worden.

Sim only: al na 2 maanden overstappen 

Sim-only klanten kunnen al na twee maanden overstappen naar een abonnement met smartphone. Ook bij T-Mobile kunnen sim-only klanten overstappen naar een abonnement met smartphone.   

Voor- en nadelen

Het voordeel is dat Vodafone je de vrijheid geeft om van telefoon te wisselen wanneer jij dat wilt. Daarnaast kun je steeds in het bezit zijn van de nieuwste smartphone. Het nadeel is dat je bij elke overstap weer opnieuw voor 2 jaar aan je provider gebonden bent.   

Vodafone NEXT is beschikbaar vanaf 25 juli. Dan komt er meer informatie beschikbaar. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie