Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo biedt NFC-simkaart voor mobiel betalen

door Anniek Kruijer 1 reactie

NFC-simkaart-Simyo.jpg

Afrekenen door je mobiele telefoon tegen een geschikte betaalautomaat te houden? Simyo biedt zowel bestaande als nieuwe klanten actief NFC-simkaarten aan.

Contactloos mobiel betalen

Deze simkaarten maken nagenoeg iedere smartphone geschikt voor contactloos mobiel betalen. Nieuwe klanten worden sinds 1 februari standaard voorzien van een simkaart met NFC-chip, maar hoe werkt het voor bestaande klanten? 

Simkaart omwisselen 

Bestaande klanten kunnen hun simkaart omwisselen voor een simkaart met ingebouwde NFC chip. De KPN-dochter rekent hiervoor éénmalig 5 euro. Klanten van Simyo kunnen de NFC simkaart aanvragen via de 'Mijn Simyo' omgeving.

Wat is een NFC-simkaart?

mobiel betalen.jpgNFC-simkaarten zijn simkaarten die nagenoeg iedere smartphone geschikt maken voor mobiel betalen. NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een techniek, waardoor data contactloos en op een veilige manier kan worden verzonden. NFC kan gebruikt worden op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om contactloos te betalen of in en uit te checken in het openbaar vervoer. 
Omdat de NFC chip in de simkaart ingebouwd is, hoeft de smartphone zelf niet meer over een NFC chip te beschikken om contactloos te kunnen betalen. Overigens hebben de meeste moderne mobiele telefoons een NFC-chip.

Rabobank en ING voorlopers

In ons land zijn vooral de banken volop aan het experimenteren met NFC-betalingen. In bijna alle betaalpassen zitten inmiddels chips voor contactloos pinnen, maar ook de mobiele bank-apps worden langzamerhand geschikt voor draadloze betalingen. Voorlopers zijn Rabobank en ING, die hiervoor allebei al apps hebben gemaakt.
Met Android 4.4 of hoger koppel je zo gemakkelijk je NFC-simkaart aan je bankrekening. Bij ING werkt het met elke geschikte smartphone en hoef je zelfs geen NFC-simkaart te hebben. Rabobank heeft enkele modellen nog uitgesloten. Voor iPhone-gebruikers gaat het nog iets langer duren. Apple ondersteunt met de ingebouwde NFC-chip in hun telefoons alleen Apple Pay en daar moeten we in Nederland nog even op wachten.

Beschikbaar bij KPN, Simyo en Telfort

Sinds begin dit jaar biedt KPN zelf en haar dochters Telfort en Simyo NFC simkaarten aan. De Rabobank is de eerste partner van KPN die contactloos betalen aanbiedt via de NFC simkaarten van KPN, Telfort en Simyo.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Gaby Gabbai ()

Deze simkaart is niet nodig voor mobiel betalen bij ING. ING maakt gebruik van de ingebouwde nfc-chip in de telefoon.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie