Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review en beoordeling Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Bekijk
20%
van 15 klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
7% misschien 73% niet

Klantervaringen

Plaats een ervaring
  • Beoordeling: 6
    • Klachtenafhandeling: 8
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Klantenservice: 8
    • Facturering: n.v.t.
    • Bereik/dekking: 8
    • Online dienstverlening: 3
    • Prijsstelling: 1
    Aanrader? Nee
    Onlangs heb ik per ongeluk een app aan gezet onderweg naar een kerstdiner waardoor in 40 minuten tijd bijna 5 GB buiten de bundel is verbruikt. Toen ik dit bemerkte was de simkaart wel geblokkeerd, maar dit had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Je krijgt natuurlijk wel een sms dat de bundel op is, maar als je die mist ben je wel de sjaak. Ik ben me kapot geschrokken! Gelukkig hoef ik uiteindelijk "maar" 50 euro te betalen maar het voelt toch niet goed en het vertrouwen in Simyo is hiermee wel weg.

    Ik heb inmiddels veel van dit soort ervaringen gelezen over Simyo. Het lijkt dus meer regel dan incident te zijn. Je krijgt veel begrip van de klantenservice, maar ondertussen wordt je wel op kosten gejaagd.
    Doe hier wat aan Simyo.

    Na meer dan 6 jaar toch maar overstappen?
    Pluspunten
    • Service
    Verbeterpunten
    • Hoge kosten voorkomen
    Reacties
    M op 15-1-2020 om 23:03
    Update:
    Ondanks deze nare ervaring blijf ik voorlopig toch nog bij Simyo vanwege de kwaliteit en de goede service.
    Simyo Webcare op 6-1-2020 om 13:27
    Hoi M,

    Wat vervelend dat je in zo'n korte tijd zulke hoge kosten hebt gemaakt!

    We begrijpen dat dit niet de bedoeling was. Daarom zijn we je ook tegemoet gekomen! De kosten waren eigenlijk gewoon terecht, maar in plaats van het volledige bedrag hoef je alleen te betalen voor extra internetbundels die het verbruik zouden hebben gedekt. En ja, dat kost inderdaad nog steeds veel geld als je zo'n gigantische hoeveelheid internet verbruikt. Maar uiteindelijk ben je daar wel zelf verantwoordelijk voor. Dan is onze tegemoetkoming toch een keurige oplossing?

    We snappen dat dit een beetje een bittere nasmaak geeft. Maar we kunnen je niet nog meer tegemoetkomen dan we al gedaan hebben. Heb je wel naar onze tips gekeken? Daarmee zou je dit soort taferelen in de toekomst moeten kunnen voorkomen.

    Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan even op webcare@simyo.nl 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 9
    • Prijsstelling: 9
    • Bereik/dekking: 7
    • Facturering: 9
    • Online dienstverlening: 9
    • Klantenservice: 9
    • Klachtenafhandeling: 9
    • Bestelproces: 9
    Aanrader? Ja
    Prima tevreden, en men reageert snel op mail. Klantenservice zeer vriendelijk.Heb totaal geen klachten, alleen dat je het overgebleven tegoed (wat je uiteindelijk wel hebt betaald) niet mee kunt nemen naar de volgende maand, dit vindt ik persoonlijk niet kloppen, maar schijnt bij alle providers hetzelfde te zijn. Aan Simyo een taak om hier eens op vooruit te lopen.
    Pluspunten
    • Zeer vriendelijke klantenservice
    Reacties
    Simyo Webcare op 20-12-2019 om 10:54
    Bedankt voor deze positieve feedback, ik zal je suggestie doorgeven!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 6
    • Prijsstelling: 5
    • Facturering: 7
    • Klantenservice: 6
    • Bestelproces: 10
    • Online dienstverlening: 8
    • Bereik/dekking: 5
    • Klachtenafhandeling: 3
    Aanrader? Nee
    Christie op 30-11-2019 om 15:56
    Zeer hoge kosten bij internet buiten de bundel.

    Toen ik een klacht in diende, met verzoek of ingesteld kon worden in de app om het internet uit te zetten wanneer de mb's op zijn, werd me aangeraden om het internet limiet op mijn telefoon in te stellen. Dat lijkt een goede oplossing. Echter, wanneer je mb's bij koopt verander je het internet limiet. Als je er in het vervolg niet aan denkt om die weer in te stellen komt die vergissing je duur te staan.

    Wat in eerste instantie een goedkope provider lijkt, blijkt toch peperduur te zijn.
    Verbeterpunten
    • De rest van de app is gericht op gebruiksgemak. Een optie om niet over de bundels heen te gaan zou het gebruiksgemak zeer bevorderen
    Reacties
    Simyo Webcare op 2-12-2019 om 13:27
    Hey Christie,

    Oei, wat een vervelende verassing. Ik wil je hoge kosten graag even voor je nakijken. Wil je een e-mail met je telefoonnummer en adresgegevens opsturen naar webcare@simyo.nl? Dan controleer ik je verbruik even.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Klantenservice: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Bestelproces: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Facturering: 1
    Aanrader? Nee
    Patrick Trijsburg op 4-10-2019 om 06:18
    Tijdens mijn vakantie naar Spanje deze september is mijn internet s'nachts per ongeluk aan blijven staan.
    Hierdoor heeft Simyo mij om 0103 (toen ik sliep) een sms gestuurd dat ik 100% had verbruikt en daarna toch nog 7x 10 euro afgeschreven achter elkaar van mijn rekening . Daarna is pas mijn nummer tijdelijk geblokkeerd.
    Deze afschrijvingen zijn gebeurt terwijl ik automatisch opwaarderen uit had staan in mijn instellingen!
    Ik heb de volgende ochtend gelijk gebeld met de klantenservice en die informeerde mij dat Simyo soms de internet sessie laat doorlopen waardoor er in de min gerekend wordt en de afschrijvingen plaatsvinden.
    Dit is belachelijk. Als ik automatisch opwaarderen heb uitstaan zou er niets afgeschreven mogen worden van mijn rekening. Ook moeten ze de internet verbinding stoppen bij het bereiken van 0 euro.
    Je hebt namelijk een prepaid kaart om de kostende te beperken.

    Tijdens het gesprek beloofde klantenservice mij dat ik niet zou opdraaien voor de kosten, maar nu krijg ik van de klantenservice via e-mail te horen dat het eigenlijke verbruik die nacht 158 euro was dus ze me al genoeg tegemoet zijn gekomen. Na meerdere email wisselingen willen ze me nergens meer tegemoetkomen terwijl dit een duidelijk een ongelukkige situatie was(extreem verbruik na 0100 snachts).

    Echt schandalig. Na 4 jaar klant te zijn wordt je zo behandeld en afgescheept.
    Ik zal naar de geschillencommissie gaan en dit weekend mij oriënteren voor een andere provider.

    Mvg
    Patrick
    Reacties
    Simyo Webcare op 4-10-2019 om 16:32
    Hoi Patrick,

    Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal tevreden bent. Kun je een mailtje sturen naar webcare@simyo.nl met daarin je telefoonnummer met adresgegevens? Ik kijk graag of ik iets voor je kan betekenen.

    Vriendelijke groet,
    Simyo webcare
  • Beoordeling: 8
    • Bereik/dekking: 7
    • Klantenservice: 9
    • Facturering: n.v.t.
    • Prijsstelling: 8
    • Online dienstverlening: 9
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    • Bestelproces: 9
    Aanrader? Ja
    Op zich ben ik al jaren heel tevreden Prepaid-klant bij Simyo, met name omdat ik altijd extreem weinig bel en voor internet altijd Wifi gebruik. Echter, nu wil ik dat wel iets meer gaan kunnen bellen en mobiel internetten en dan vind ik inderdaad de bundels en tarieven van Simyo niet super scherp, het kan best iets meer concurrerend. Ik heb al vaker gekeken of een sim-only niet wat voor mij is, maar dan is Simyo toch niet de voordeligste. Nu vind ik de service van een provider wel iets dat belangrijk is en bij Simyo heb ik werkelijk niets te klagen gehad, ik heb zelfs eens kosteloos een nieuwe simkaart ontvangen omdat ik een ander type telefoon kreeg. Dan ben ik bang dat ik toch maar niet de pakkende reclamespot van Lebara ga opvolgen (nooit bereikbaar en veel grote problemen) en nog even verder om me heen kijk voor scherpe tarieven icm. goede service. Verder heb je bij Simyo een online dashboard waar je alles mee kunt en nee je kan de klantenservice niet bellen maar ze zijn wel online bereikbaar en dat is voor mij goed genoeg.

    Signaal is over het algemeen goed, maar ook KPN heeft helaas geen landelijke dekking met 5 streepjes. Op ons nieuwe adres heb ik binnenshuis maar 1 a 2 streepjes. Mijn vrouw zit bij T-Mobile een heeft prima ontvangst thuis.
    Pluspunten
    • Prepaid beltegoed vervalt niet, 1x per half jaar een belletje of een smsje sturen is genoeg om je beltegoed te behouden. Zo hoort het eigenlijk met een prepaid kaartje.
    Verbeterpunten
    • Tarieven (vooral sim-only) kunnen na zoveel jaar wel 's wat scherper
    Reacties
    Simyo Webcare op 27-9-2019 om 16:23
    Hoi Ed,

    Bedankt voor je positieve recensie! Ik wil je graag meegeven dat we wel telefonisch bereikbaar zijn via 1200 of 0800-8007 op doordeweekse dagen van 08:30 tot 20:00, misschien fijn om te weten.

    Mocht je geïnteresseerd zijn in een leuke aanbieding voor bundels, mocht je eventueel overstappen naar een sim only dan kan je hier altijd naar informeren door te mailen naar klantenservice@simyo.nl.

    Groetjes,
    Daisy van Simyo webcare
  • Beoordeling: 7
    • Facturering: 4
    • Klachtenafhandeling: 7
    • Bestelproces: 8
    • Prijsstelling: 5
    • Bereik/dekking: 9
    • Online dienstverlening: 6
    • Klantenservice: 7
    Aanrader? Nee
    Dekking van het netwerk is goed. Inzicht in je verbruik is heel traag. Kosten buiten je bundel absurd duur.
    Pluspunten
    • Dekking 4g
    Verbeterpunten
    • Als je je verbruik wilt inzien, kan het zijn dat je 's avonds laat de stand van tussen de.middag ziet. Niet bijgewerkt dus.
    • Soms schiet het verbruik ongekend omhoog. Bijv 60mb per halve minuut bij een aflevering van Wie is de Mol.
    • Raar, want onder KPN is dezelfde aktie nog geen 600mb voor een heel uur kijken...
    Reacties
    Simyo Webcare op 30-8-2019 om 16:28
    Beste Marco,

    Het klopt dat het verbruik met een vertraging wordt geregistreerd op Mijn Simyo. De sms'jes om te waarschuwen dat de bundel voor 80% en 100% verbruikt is, zijn wel real-time.

    Het streamen van video's is iets wat erg veel data kost. Als er daarnaast nog andere apps aanstaan, zorgt dit natuurlijk voor extra verbruik. Wie Is De Mol? kijken kan je dan ook het beste doen met een wifi-verbinding.

    Vriendelijke groet,
    Simyo Webcare
    Marco Teekens op 30-8-2019 om 16:50
    Onzin antwoord. Heb van Simyo al eens een factuur ontvangen van bijna €400,-- veroorzaakt door max 20minuten data overschrijding. Absurd! Ook geen 'realtime' melding gehad. Enfin... het is door simyo gecrediteerd gelukkig.

    Maar waarom betaal ik bij KPN slechts €1,99 voor 1gb data, en bij Simyo maar liefst €5 voor 500mb?
  • Beoordeling: 5
    • Bereik/dekking: 8
    • Bestelproces: 7
    • Prijsstelling: 2
    • Facturering: 5
    • Klachtenafhandeling: 3
    • Online dienstverlening: 4
    • Klantenservice: 4
    Aanrader? Nee
    Rob Teekman op 25-8-2019 om 21:58
    Simyo heeft woekerprijzen buiten de bundel, maar ook buiten Europa.

    Voor mijn bundel (4 GB / 300 min/SMS) betaalde ik €17, - per maand).
    MB's buiten deze bundel zijn 75 x duurder.

    Ik rekende dit de klantenservice voor, maar zij vonden het wel meevallen.
    Keek 16 min TV via de Ziggo-App, deze 382 MB koste mij €56,87 // per 2 min 56 MB = €8,79.
    Binnen mijn bundel zou 16 min TV kijken, 282 MB, slechts € 0,93 hebben gekost.
    Elke maand hand had ik z'on 2 GB over....die verdampten.

    Kortom belachelijk, het naast hogerblok met 8 GB kost €16,- per maand,
    dus 4 GB extra voor €6,- breng dat dat blok in rekening bij overschrijding.

    Bij afsluiting eerste 2 maanden vage kosten, betaalde €51,05 ipv €34,-...

    Pluspunten
    • Slechte klantenservice laat je verder kijken: Het contact met klantenservice maakte mij boos, geen empathie voelde mij afgescheept. Ben na een dag gaan zoek naar andere provider en vond een veel betere deal.
    • Die had ik niet gevonden, wanneer de klantenservice van Simyo mij een oplossingen had geboden.
    Verbeterpunten
    • Meer empathie bij klantenservice en sneller bereikbaar zijn via de telefoon.
    Reacties
    Simyo Webcare op 30-8-2019 om 16:16
    Beste Rob,

    Wat jammer om te lezen dat je zo'n slechte ervaring hebt gehad met onze klantenservice. Dit is natuurlijk niet de bedoeling geweest.

    Het klopt dat verbruik buiten de bundel duurder is. Daarom waarschuwen we ook per sms als je MB's voor 80% en 100% verbruikt zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra bundels van 500 MB bij te kopen via Mijn Simyo.

    Als je wilt, kan je ons altijd een berichtje sturen via webcare@simyo.nl. Vermeld je gegevens, dan kunnen we met je meekijken. Ook wat betreft de kosten voor de eerste twee maanden.

    Vriendelijke groet,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 3
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Online dienstverlening: 3
    • Bereik/dekking: 7
    • Prijsstelling: 1
    • Bestelproces: 7
    • Facturering: n.v.t.
    Aanrader? Nee
    Al jaren prepaid klant met een Simyo prepaid simkaart. Laatste tijd zo af en toe een internet bundel gekocht.

    Maar als ik het vergelijk met andere prepaid aanbieders, dan zijn de prepaid simyo internet bundel echt belachelijk klein en duur!

    Met vodafone prepaid 9 euro per maand voor 2Gb en bij simyo voor 10 euro slechts 10 euro, en kan zo wel meer voorbeelden geven. Een abonnement hoef ik sowieso niet.

    Jammer denk dat ik toch maar naar een andere prepaid provider overstap
    Verbeterpunten
    • Grotere en goedkopere prepaid internet bundels
    Reacties
    Simyo Webcare op 9-8-2019 om 13:01
    Hi Peter,

    Wat jammer om te horen dat je erover denkt om naar een andere provider over te stappen! Overweeg je niet toch om een abonnement te nemen? Internetbundels zijn dan wel een stuk goedkoper.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Prijsstelling: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Facturering: n.v.t.
    • Bereik/dekking: n.v.t.
    Aanrader? Nee
    Ik heb sinds 1 week deze sim-kaart. Ben voor 2 weken in NL vanuit buitenland en kan deze tijdelijk gebruiken. Maar al sinds de start kan ik niet uitgaand bellen, ondanks beltegoed. Wel binnenkomend, wel data, etc. Maar niet bellen. Ben er al een week mee bezig: online, whatsapp, etc. Maar niemand voelt zich geroepen om echt te helpen. "Technische dienst is er mee bezig; probeer eens 10 minuten uit te zetten". Ook niemand die dan even belt ondanks diverse verzoeken.. Heb nog 1 week nodig, maar ik geef op en nooit meer Simyo
    Reacties
    Simyo Webcare op 2-8-2019 om 16:06
    Hoi Mark,

    Ik kan me helemaal voorstellen dat je op deze manier niet tevreden bent met Simyo. Ik zou je graag verder willen helpen, kun je een mailtje sturen met daarin vermeld om welk nummer het gaat met bijbehorende adresgegevens naar webcare@simyo.nl. Graag zou ik ook willen weten wat er allemaal is geprobeerd.

    Groetjes,
    Simyo webcare
  • Beoordeling: 2
    • Bestelproces: 3
    • Bereik/dekking: 2
    • Online dienstverlening: 2
    • Klantenservice: 2
    • Facturering: 2
    • Prijsstelling: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Simyo verdien model is: woekerprijzen hanteren als je buiten je bundel zit!!!
    Jarenlang klant geweest maar nu in 2 mnd op kosten gejaagd van €450
    Ps: als ik de reviews leest komt de klanten oplichters standaard met : "wat vervelend wij sturen een sms bij 80%"
    Nee vinden ze niet vervelend, is namelijk kassa!!!

    Pluspunten
    • Online gemak
    Verbeterpunten
    • Geen schijnheilige reactie: wat vervelend wij willen dat verder kan internetten en sturen sms bij 80%. €450 in 2 mnd omdat je sms bericht over de hoofd ziet.
    • Simyo zijn oplichters met zulke praktijken
    Reacties
    Simyo Webcare op 14-6-2019 om 11:38
    Goedemorgen Ad,

    Wat jammer om te horen dat je zoveel kosten hebt gemaakt. Het klopt dat wij een sms sturen wanneer je bundel voor 80% verbruikt is. Ook wanneer je bundel volledig is verbruikt krijg je een waarschuwing met daarin de melding dat de kosten vanaf dat moment buiten de bundel vallen.

    Ik snap dat het super zonde is als je een sms'je een keer over het hoofd ziet. Wanneer je twee maanden achter elkaar dit soort kosten maakt, dan heb je dus alle 4 de waarschuwingen over het hoofd gezien. De kosten van €450 maak je ook niet zomaar. Hiervoor moet je erg veel internetten buiten de bundel. Het is dus verstandig om geregeld Mijn Simyo te bekijken om te zien hoeveel ruimte je nog hebt.

    Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om een dataplafond in te stellen. Vaak kun je dit wel doen in je toestel zelf. Via onderstaande pagina zie je een hoop tips om voortaan binnen je bundel te blijven:
    - www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/

    Mocht je nog vragen hebben dan wil ik je vragen om te mailen naar webcare@simyo.nl. Stuur hierbij ook even je telefoonnummer mee. Dan kunnen wij je aansluiting en je kosten inzien.

    Groetjes,

    Simyo Webcare

Navigatie