Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Simyo reviews en ervaringen

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Klantervaringen over Simyo

  1
  Online dienstverlening: n.v.t.
  Facturering: 1
  Bestelproces: n.v.t.
  Prijsstelling: n.v.t.
  Klachtenafhandeling: 1
  Klantenservice: 1
  Bereik/dekking: 1
  Pim 1-3-2024 - 18:27

  We zijn al 5 maanden met Simyo bezig over een netwerkklacht maar ze verschuilen zich achter de netwerkspecialisten van KPN die schijnbaar het probleem niet kunnen vinden. Zelf vergeten ze de netwerkklacht door te sturen naar KPN zodat de benodigde gegevens voor het onderzoek ouder zijn dan 3 dagen dus dan begint het verhaaltje opnieuw en moeten we wederom nieuwe gegevens doorsturen, dat tot 4x toe. Nieuwe simkaart opsturen, telefoon is niet goed (maar das n gloednieuwe). Blijkbaar durft/wil/mag niemand daar een beslissing nemen en blijven ze wachten op de netwerkspecialisten van KPN en laten niks weten. Je moet maar blijven afwachten en betalen en dan gaan ze het achteraf wel eens bekijken wat ze ermee doen. En dat het al 5 maanden duurt geven ze niets om

  • Geen
  4
  Klantenservice: 1
  Facturering: 7
  Klachtenafhandeling: 1
  Bestelproces: 7
  Bereik/dekking: 5
  Prijsstelling: 7
  Online dienstverlening: 1
  Fred 25-1-2024 - 06:34

  Na het overlijden van mijn vrouw probeerde ik haar abonnement bij Simyo te beeindingen. De website vermelde hoopvol:

  Na ontvangst van de melding beëindigen we het abonnement en blokkeren we de simkaart binnen drie werkdagen.
  We verwerken de opzegging met terugwerkende kracht. Zijn er facturen betaald na het overlijden zonder dat er verbruik is geweest? Dan storten wij dit binnen drie weken terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

  Aangezien ik voor mij en mijn vrouw het abonnement op mijn naam had afgesloten besloot Simyo om het abonnement niet op te zeggen. Na herhaaldelijk aandringen is het dan drie maanden later alsnog beeindigd.
  Kortom wat ze op de website beloven doen ze in praktijk dus niet. Schande. Geen klantvriendelijke provider.

  2
  Online dienstverlening: 1
  Prijsstelling: 1
  Bereik/dekking: 2
  Facturering: 4
  Bestelproces: 1
  Klantenservice: 1
  Klachtenafhandeling: 1
  Innus 23-9-2023 - 04:04

  Buitenbundel tarief is 300x duur. en wordt gezegd SImyo abonnement mog niet aan mijn kind geven.

  Ik heb bij Simyo een mobiele sim-only abonnement afgesloten voor mijn kind voor €9 (200 min/sms = €8 en 2000 MB = €1,-) . Daar in zag ik onredelijke algemene voorwaarden en tarief voor buitenbundel verbruik. Maar ik vind dat dit een onredelijke buitenbundel tarief is. Omdat ik koop een Internetbundel van 2000 MB voor € 1,-/ maand (dat is €1 / 2000 = €0,0005 per MB, maar als mijn kind een 1 MB meer 2000 MB dan betaal €0,15 per MB. Dat is 300 keer meer dan de tarief die ik betaal in de bundel.
  Ik heb gebeld met SimYo, en de volgende drie opties voorgesteld, omdat ik vind dat de buitenbundel tarief 300x te oneerlijk is.
  1. Dat Simyo het tarief moet gebruiken dat in de bundel al zit. Dat is 2000 MB / €1 = €0,0005 te gebruiken als buitenbundel tarief. (omdat Simyo heeft al €1,- geld verdient van de bundel van 2000 MB) en min en SMS tarief (€8 / 200 Min = €0.04)
  2. Anders de bundel automatisch verhogen naar volgende mogelijk bundel. Bijvoorbeeld als mijn kind 4500 MB heeft gebruikt dat de bundel automatisch naar de bundel van 6000 gaat.
  3. Of Stoppen met internet wanneer mijn kind tot 2000 MB verbruikt zodat er geen onverwachte hoge factuur gestuurd kan worden.
  Ik krijg antwoord van de medewerker dat dit niet mogelijk is, maar wel mogelijk dat €0.15 per MB en €0,31 per min en €0,31 per SMS afrekenen.

  • Buitenbundel tarief is 300x duur. en wordt gezegd SImyo abonnement mog niet aan mijn kind geven.
  • 1. Dat Simyo het tarief moet gebruiken dat in de bundel al zit. Dat is 2000 MB / €1 = €0,0005 te gebruiken als buitenbundel tarief. (omdat Simyo heeft al €1,- geld verdient van de bundel van 2000 MB) en min en SMS tarief (€8 / 200 Min = €0.04)
  • 2. Anders de bundel automatisch verhogen naar volgende mogelijk bundel. Bijvoorbeeld als mijn kind 4500 MB heeft gebruikt dat de bundel automatisch naar de bundel van 6000 gaat.
  • 3. Of Stoppen met internet wanneer mijn kind tot 2000 MB verbruikt zodat er geen onverwachte hoge factuur gestuurd kan worden.
  1
  Prijsstelling: 1
  Klantenservice: 1
  Klachtenafhandeling: 1
  Bestelproces: 1
  Bereik/dekking: 1
  Facturering: 1
  Online dienstverlening: 1
  Lisa 12-5-2023 - 20:32

  Het echte probleem is ontstaan, toen mijn vader naar het buitenland ging. Hij had in Duitsland geen internetbereik, zelfs niet nadat ik de instellingen had aangepast voor het buitenland en het toestel opnieuw had gestart.
  Eenmaal aangekomen buiten Europa, zijn er kosten berekend voor data en bellen en gebeld worden, terwijl hij een Fysieke simkaart van dat land heeft gebruikt!
  De simkaart is geplaatst door een medewerker van de telefoonzaak en mijn vader had aangeven dat er geen simkaart in de telefoon zat, omdat hij gebruik maakte van de E-simkaart van Simyo.
  Alsnog wordt er na een factuur van 253 eu geen waarschuwing gestuurd, maar pas na 371 eu ontvang ik een e-mail over Hoogverbruik. Na dit te hebben gelezen, heb ik direct contact opgenomen met mijn vader en weer de instellingen gecontroleerd. Mijn vader kreeg heel veel stress terwijl hij voor een begrafenis in het buitenland was. Hij was zo gefrustreerd dat hij niet eens in Duitsland verbinding had, maar buiten Europa al die tijd wel blijkbaar. De sms’jes heeft hij ook niet gezien en helaas beheerst hij dr Nederlandse taal ook niet goed.
  Ik heb contact opgenomen met de klantenservice en een medewerker vertelde mij in eerste instantie dat zij er NIETS aan kon doen. Daarna dat zij enkel het bedrag van 60,50 EU in mindering kon brengen. Hierna heb ik telefonisch contact gehad met Edwin en die vertelde mij dat hij heeft overlegd met de financiële afdeling en dat ze het normaal gesproken niet doen, maar hij mocht dus 2x 60,50 EU in mindering brengen.
  Ik ben hier NIET mee EENS, want ik vind het erg merkwaardig dat de E-simkaart ineens buiten Europa actief wordt, terwijl er een fysieke simkaart in het toestel geplaatst wordt. De medewerker geeft aan dat zij normaal gesproken geen coulance mogen bieden in zulke situaties, terwijl internet vol staat met klachten van mensen die 50% vergoed kregen en nog steeds niet mee eens waren. Sterker nog, ik las op forum dat iemand 2x een factuur van 3000 EU vergoed kreeg I.v.m. de onduidelijkheid over de E-simkaart!
  Ik vind het niet eerlijk en niet netjes van de klantenservice dat ze mij niet terugbellen terwijl ze het hebben beloofd.

  • Geen
  • Op dit moment alles
  1
  Klantenservice: 1
  Klachtenafhandeling: 1
  Bestelproces: 1
  Prijsstelling: 3
  Facturering: 1
  Online dienstverlening: 1
  Bereik/dekking: n.v.t.
  M.M. 7-12-2022 - 14:24

  Klantenservice helpt niet, bij annulering nieuw abonnement wordt ik per direct geblokkeerd
  Nieuw abonnement afgesloten. Het lukt niet om de kaart te activeren, later lukt het niet om de app aan de praat te krijgen. Ook instellingen lukken niet om in te stellen.
  Ben 2 weken bezig om via whatsapp, chat en messenger antwoorden te krijgen, maar er wordt nergens op gereageerd.
  Uiteindelijk besluit ik binnen de 14 dagen mijn nieuwe abonnement te annuleren, volgens de instructies van de klantenservice. Binnen een minuut krijg ik een reactie en is mijn telefoon afgesloten.
  Nergens is te lezen dat je bij annulering ook direct geblokkeerd wordt.
  Na 3 kwartier in de wacht te hebben gestaan bij de telefonische klantenservice, kunnen ze niks voor me doen. De medewerker begint keihard te lachen als ik zeg dat het schandalig is dat ze me per direct afsluiten. Wel weet hij te vertellen ze me dat ze voor die 14 dagen extra kosten van 14,00 in rekening gaan brengen. Waarvoor dat is kan hij niet zeggen.

  • Prijs
  • Klantenservice. Verhelpen van problemen. Meedenken met klant.
  • Kantvriendelijkheid.
  5
  Prijsstelling: 5
  Klachtenafhandeling: n.v.t.
  Klantenservice: n.v.t.
  Bereik/dekking: n.v.t.
  Bestelproces: n.v.t.
  Online dienstverlening: n.v.t.
  Facturering: n.v.t.
  Hessel Hoogland 16-9-2022 - 11:43

  Al meer dan10 jaar een Simyo sim-only abonnement. Verhoog ook al jaren gedurende de vakanties mijn data verbruik van 12 naar 40 Gb. (20+20 i.v.m. ook KPN tv.+ internet) Zet dit dan ook al jaren na de vakantiemaand terug naar het standaard abo.
  Zojuist bij wijzigen naar weer de 'oude' situatie, geconfronteerd met een prijsverhoging voor data én telefonie van totaal 33% !

  5
  Klantenservice: 4
  Prijsstelling: 7
  Facturering: n.v.t.
  Bestelproces: 9
  Online dienstverlening: 4
  Klachtenafhandeling: 2
  Bereik/dekking: 6
  Yvonne 28-8-2022 - 14:52

  Eind juni een prepaid simkaart van Simyo aangeschaft en nummerbehoud aangevraagd. Dit ging allemaal snel en goed. Op mijn mobieltje de app gezet om inzicht te houden in verbruik. Pas uren na een gesprek zie je, wat de belkosten waren.
  Ik heb een persoonlijke voicemailboodschap ingesproken en geactiveerd. Die blijkt bij Simyo ook op de server te staan (zelf gecontroleerd). De ellende is, dat een beller mijn voicemail nooit te horen krijgt, want… wanneer ik niet op tijd de telefoon kan pakken (naar de wc en onder de douche neem ik mijn mobieltje nooit mee; onderweg in de auto beantwoord ik een gesprek nooit), gaat hij vier of zeven keer over en daarna stopt het geluid. De beller krijgt een drietonig signaal en de mededeling, dat mijn telefoonnummer niet bestaat. Ik heb dit nummer al zestien jaar! Dit is echt te gek voor woorden.
  Bij klantenservice sta je al gauw minimaal een kwartie in de wacht (beltegoed vliegt er dus door), mails worden in het gunstigste geval pas dagen later beantwoord. Op het forum heb ik gezien, dat ‘mijn’ probleem van weigerende voicemail en zogenaamd niet bestaand nummer vaker voorkomt. Simyo wil dan graag op afstand toegang tot je telefoon om de simkaart te updaten (hoezo is een nieuwe simkaart niet up-to-date of waarom kan updaten niet simpel via de app???) of je zou de kaart in een andere telefoon moeten stoppen om te controleren of ie het daar wel op doet. Denken ze bij Simyo dat je er standaard twee telefoons op na houdt?
  Wat een waardeloze ‘service’.
  Sinds ik Simyo prepaid heb, raakt de batterij van mijn telefoon vele malen sneller leeg dan toen ik nog bij Aldi Talk zat. En ik gebruik mijn mobiel niet om te internetten, zuiver en alleen om te bellen of gebeld te kunnen worden.

  • Simkaart en nummerbehoud snel geregeld.
  • Klantenservice telefonisch beter bereikbaar.
  • Mails binnen enkele uren beantwoorden i.p.v. pas dagen later.
  • Sneller inzicht in belkosten via de Simyo-app.
  • Voicemail mogelijk maken.
  • Melding ‘telefoonnummer bestaat niet’ ongedaan maken.
  1
  Klantenservice: 1
  Bereik/dekking: 1
  Klachtenafhandeling: 1
  Facturering: n.v.t.
  Bestelproces: n.v.t.
  Online dienstverlening: 1
  Prijsstelling: 1
  Eva 23-8-2022 - 12:23

  De eerste 4 maanden waren prima. Maar daarna begon ik op steeds meer plekken geen bereik/internet te hebben. Zelfs niet in grote steden. En toen kon ik niet meer appen en bellen tegelijk. Dit zorgde voor veel problemen als ik iets tegelijk moest opzoeken. Heb alles al geprobeerd, nieuwe simkaart, andere mobiel etc. Simyo weet geen oplossingen en het ligt aan mijn Xiaomi telefoon zeggen ze (maar simkaart deed het in andere mobieltjes ook niet goed) en ik moet de resterende 5 maanden betalen voor gebrekkige sim only. Eens en nooit meer Simyo.

  Update: Daarna iemand telefonisch gesproken en zij zou mij terugbellen na financiële afdeling bellen over vroegtijdig opzeggen. Heb niks meer gehoord. Gemaild erover. Niks. Na een maand wachten en lang appen en genegeerd worden (op vakantie is mobiel steeds automatisch verbonden geweest met Turkije met alle hoge kosten vandien) voor het eerder opzeggen van contract weer zelf gebeld en 1.5 uur totaal gebeld. Eerst 15 minuten wachtrij, dan medewerker paar minuten spreken en weer in wacht gezet voor minuten. Daarna heeft hij zomaar opgehangen waardoor ik weer moest bellen en 15 min in wachtrij sta. Wachten, wachten, wachten omdat de medewerker allerlei afdelingen moest bellen. Uiteindelijk ervoor gezorgd dat ik nu kan opzeggen maar wel nog met 30 dagen opzegtermijn. 3 maanden minder. Mijn ervaring met Simyo heeft mij net en eerder zoveel koppijn gegeven. Dit is een van de slechtste klantenservice ooit! Gelijk met Basic Fit en dat zegt wat. Extreem lange wachttijd aan telefoon en dagen/weken geen antwoord op je appje of nooit op emaila. Voordat ik lid werd dacht ik dat het wel mee viel met slechte reviews, maar nee. Ik raad dit aan niemand aan en stap zelf over op duurdere provider.

  • Goedkoop maar dat zie je ook terug
  • Klantenservice
  6
  Online dienstverlening: 2
  Facturering: n.v.t.
  Bestelproces: 9
  Klachtenafhandeling: n.v.t.
  Prijsstelling: 7
  Klantenservice: 2
  Bereik/dekking: 8
  Yvonne 19-8-2022 - 11:01

  Van Aldi Talk via l-mobi na enig zoekwerk uitgekomen bij Simyo, omdat ik een prepaidkaart wilde. Ik gebruik mijn telefoon weinig (slechthorend door tinnitus) en heb hem eigenlijk vooral voor eventuele noodgevallen.
  Aanschaf sim-kaart verliep vlot, nummerbehoud ook, maar klantenservice per mail is een ramp. Tweemaal meegemaakt, dat pas na een week een vraag werd beantwoord.
  Ik heb keurig volgens de regels een voicemail ingesteld en een persoonlijk bericht ingesproken. Die werkt voor geen meter (slaat niet aan wanneer ik niet ‘op tijd’ op inkomend gesprek reageer; bij AldiTalk ging dat wel altijd goed, dus aan de telefoon kan het niet liggen). Een veel groter probleem: gaat de telefoon enkele keren over en neem ik niet op, krijgt de beller te horen, dat mijn nummer niet bestaat! Neem ik wel bijtijds op, is er geen vuiltje aan de lucht. Het is natuurlijk wel van de zotte dat voicemail niet ingeschakeld wordt wanneer ik niet opneem (zelf gecontroleerd: mijn boodschap bestaat echt) en de beller te horen krijgt, dat mijn nummer niet bestaat. Een provider kan van mij toch niet verlangen, dat ik mijn mobieltje meeneem onder de douche of wanneer ik naar de wc moet.

  • Overstappen van andere provider verloopt vlot.
  • Nummerbehoud is prima geregeld.
  • Voicemail doet het na herhaalde pogingen niet.
  • Mijn telefoonnummer zou niet bestaan, wanneer ik niet na vier tot zeven keer overgaan opneem.
  • Klantenservice mag vragen per mail toch wel eens binnen één of twee werkdagen beantwoorden.
  • De app geeft niet direct aan, dat je gebeld hebt en wat dat gekost heeft; echt inzicht in je beltegoed heb je daardoor niet.
  2
  Bereik/dekking: 3
  Online dienstverlening: 2
  Bestelproces: 2
  Klachtenafhandeling: 2
  Klantenservice: 2
  Prijsstelling: 4
  Facturering: n.v.t.
  A. Van Maanen 8-8-2022 - 11:04

  Wachttijd klantenservice is vernield 23 minuten
  Medewerkers klantenservice ontkennen land wachttijd en gaan daarover op onbehoorlijke wijze in discussie
  Vriendenkorting pas na vele malen bellen verwerkt
  Actie dubbele internet bundel ook pas na herhaaldelijk bellen doorgevoerd
  Klachten over heb verbinding kunnen maken worden niet serieus opgepakt behalve advies om goudgeel uit een aan te zetten

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.