Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Reviews en ervaringen over Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

0% van 11 klanten beveelt Simyo aan.
82% niet en 18% misschien

Klantervaringen over Simyo

    5
    Prijsstelling: 5
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Klantenservice: n.v.t.
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Bestelproces: n.v.t.
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Facturering: n.v.t.
    Hessel Hoogland 16-9-2022 - 11:43

    Al meer dan10 jaar een Simyo sim-only abonnement. Verhoog ook al jaren gedurende de vakanties mijn data verbruik van 12 naar 40 Gb. (20+20 i.v.m. ook KPN tv.+ internet) Zet dit dan ook al jaren na de vakantiemaand terug naar het standaard abo.
    Zojuist bij wijzigen naar weer de 'oude' situatie, geconfronteerd met een prijsverhoging voor data én telefonie van totaal 33% !

    5
    Klantenservice: 4
    Prijsstelling: 7
    Facturering: n.v.t.
    Bestelproces: 9
    Online dienstverlening: 4
    Klachtenafhandeling: 2
    Bereik/dekking: 6
    Yvonne 28-8-2022 - 14:52

    Eind juni een prepaid simkaart van Simyo aangeschaft en nummerbehoud aangevraagd. Dit ging allemaal snel en goed. Op mijn mobieltje de app gezet om inzicht te houden in verbruik. Pas uren na een gesprek zie je, wat de belkosten waren.
    Ik heb een persoonlijke voicemailboodschap ingesproken en geactiveerd. Die blijkt bij Simyo ook op de server te staan (zelf gecontroleerd). De ellende is, dat een beller mijn voicemail nooit te horen krijgt, want… wanneer ik niet op tijd de telefoon kan pakken (naar de wc en onder de douche neem ik mijn mobieltje nooit mee; onderweg in de auto beantwoord ik een gesprek nooit), gaat hij vier of zeven keer over en daarna stopt het geluid. De beller krijgt een drietonig signaal en de mededeling, dat mijn telefoonnummer niet bestaat. Ik heb dit nummer al zestien jaar! Dit is echt te gek voor woorden.
    Bij klantenservice sta je al gauw minimaal een kwartie in de wacht (beltegoed vliegt er dus door), mails worden in het gunstigste geval pas dagen later beantwoord. Op het forum heb ik gezien, dat ‘mijn’ probleem van weigerende voicemail en zogenaamd niet bestaand nummer vaker voorkomt. Simyo wil dan graag op afstand toegang tot je telefoon om de simkaart te updaten (hoezo is een nieuwe simkaart niet up-to-date of waarom kan updaten niet simpel via de app???) of je zou de kaart in een andere telefoon moeten stoppen om te controleren of ie het daar wel op doet. Denken ze bij Simyo dat je er standaard twee telefoons op na houdt?
    Wat een waardeloze ‘service’.
    Sinds ik Simyo prepaid heb, raakt de batterij van mijn telefoon vele malen sneller leeg dan toen ik nog bij Aldi Talk zat. En ik gebruik mijn mobiel niet om te internetten, zuiver en alleen om te bellen of gebeld te kunnen worden.

    • Simkaart en nummerbehoud snel geregeld.
    • Klantenservice telefonisch beter bereikbaar.
    • Mails binnen enkele uren beantwoorden i.p.v. pas dagen later.
    • Sneller inzicht in belkosten via de Simyo-app.
    • Voicemail mogelijk maken.
    • Melding ‘telefoonnummer bestaat niet’ ongedaan maken.
    1
    Klantenservice: 1
    Bereik/dekking: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Facturering: n.v.t.
    Bestelproces: n.v.t.
    Online dienstverlening: 1
    Prijsstelling: 1
    Eva 23-8-2022 - 12:23

    De eerste 4 maanden waren prima. Maar daarna begon ik op steeds meer plekken geen bereik/internet te hebben. Zelfs niet in grote steden. En toen kon ik niet meer appen en bellen tegelijk. Dit zorgde voor veel problemen als ik iets tegelijk moest opzoeken. Heb alles al geprobeerd, nieuwe simkaart, andere mobiel etc. Simyo weet geen oplossingen en het ligt aan mijn Xiaomi telefoon zeggen ze (maar simkaart deed het in andere mobieltjes ook niet goed) en ik moet de resterende 5 maanden betalen voor gebrekkige sim only. Eens en nooit meer Simyo.

    Update: Daarna iemand telefonisch gesproken en zij zou mij terugbellen na financiële afdeling bellen over vroegtijdig opzeggen. Heb niks meer gehoord. Gemaild erover. Niks. Na een maand wachten en lang appen en genegeerd worden (op vakantie is mobiel steeds automatisch verbonden geweest met Turkije met alle hoge kosten vandien) voor het eerder opzeggen van contract weer zelf gebeld en 1.5 uur totaal gebeld. Eerst 15 minuten wachtrij, dan medewerker paar minuten spreken en weer in wacht gezet voor minuten. Daarna heeft hij zomaar opgehangen waardoor ik weer moest bellen en 15 min in wachtrij sta. Wachten, wachten, wachten omdat de medewerker allerlei afdelingen moest bellen. Uiteindelijk ervoor gezorgd dat ik nu kan opzeggen maar wel nog met 30 dagen opzegtermijn. 3 maanden minder. Mijn ervaring met Simyo heeft mij net en eerder zoveel koppijn gegeven. Dit is een van de slechtste klantenservice ooit! Gelijk met Basic Fit en dat zegt wat. Extreem lange wachttijd aan telefoon en dagen/weken geen antwoord op je appje of nooit op emaila. Voordat ik lid werd dacht ik dat het wel mee viel met slechte reviews, maar nee. Ik raad dit aan niemand aan en stap zelf over op duurdere provider.

    • Goedkoop maar dat zie je ook terug
    • Klantenservice
    6
    Online dienstverlening: 2
    Facturering: n.v.t.
    Bestelproces: 9
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Prijsstelling: 7
    Klantenservice: 2
    Bereik/dekking: 8
    Yvonne 19-8-2022 - 11:01

    Van Aldi Talk via l-mobi na enig zoekwerk uitgekomen bij Simyo, omdat ik een prepaidkaart wilde. Ik gebruik mijn telefoon weinig (slechthorend door tinnitus) en heb hem eigenlijk vooral voor eventuele noodgevallen.
    Aanschaf sim-kaart verliep vlot, nummerbehoud ook, maar klantenservice per mail is een ramp. Tweemaal meegemaakt, dat pas na een week een vraag werd beantwoord.
    Ik heb keurig volgens de regels een voicemail ingesteld en een persoonlijk bericht ingesproken. Die werkt voor geen meter (slaat niet aan wanneer ik niet ‘op tijd’ op inkomend gesprek reageer; bij AldiTalk ging dat wel altijd goed, dus aan de telefoon kan het niet liggen). Een veel groter probleem: gaat de telefoon enkele keren over en neem ik niet op, krijgt de beller te horen, dat mijn nummer niet bestaat! Neem ik wel bijtijds op, is er geen vuiltje aan de lucht. Het is natuurlijk wel van de zotte dat voicemail niet ingeschakeld wordt wanneer ik niet opneem (zelf gecontroleerd: mijn boodschap bestaat echt) en de beller te horen krijgt, dat mijn nummer niet bestaat. Een provider kan van mij toch niet verlangen, dat ik mijn mobieltje meeneem onder de douche of wanneer ik naar de wc moet.

    • Overstappen van andere provider verloopt vlot.
    • Nummerbehoud is prima geregeld.
    • Voicemail doet het na herhaalde pogingen niet.
    • Mijn telefoonnummer zou niet bestaan, wanneer ik niet na vier tot zeven keer overgaan opneem.
    • Klantenservice mag vragen per mail toch wel eens binnen één of twee werkdagen beantwoorden.
    • De app geeft niet direct aan, dat je gebeld hebt en wat dat gekost heeft; echt inzicht in je beltegoed heb je daardoor niet.
    2
    Bereik/dekking: 3
    Online dienstverlening: 2
    Bestelproces: 2
    Klachtenafhandeling: 2
    Klantenservice: 2
    Prijsstelling: 4
    Facturering: n.v.t.
    A. Van Maanen 8-8-2022 - 11:04

    Wachttijd klantenservice is vernield 23 minuten
    Medewerkers klantenservice ontkennen land wachttijd en gaan daarover op onbehoorlijke wijze in discussie
    Vriendenkorting pas na vele malen bellen verwerkt
    Actie dubbele internet bundel ook pas na herhaaldelijk bellen doorgevoerd
    Klachten over heb verbinding kunnen maken worden niet serieus opgepakt behalve advies om goudgeel uit een aan te zetten

    1
    Online dienstverlening: 1
    Bestelproces: n.v.t.
    Klachtenafhandeling: 1
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 1
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 1
    B 16-7-2022 - 13:59

    De eerste 4 maanden waren prima. Maar daarna begon ik op steeds meer plekken geen bereik/internet te hebben. Zelfs niet in grote steden. En toen kon ik niet meer appen en bellen tegelijk. Dit zorgde voor veel problemen als ik iets tegelijk moest opzoeken. Heb alles al geprobeerd, nieuwe simkaart, andere mobiel etc. Simyo weet geen oplossingen en ik moet de resterende 5 maanden betalen voor gebrekkige sim only. Eens en nooit meer Simyo.

    2
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Bestelproces: 1
    Klantenservice: 2
    Prijsstelling: n.v.t.
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Facturering: n.v.t.
    Ben 23-6-2022 - 16:31

    Wat een totale ramp! En dat alleen nog maar voor de aanvraag! Ik wou overstappen naar Simyo voor dubbele data omdat ik KPN thuis heb. De aanvraag online ging goed via mobiel.nl maar toen begon de ellende. Ik kreeg een mailtje dat ik geen KPN thuis zou hebben, mijn adres was niet goed in het systeem gezet. Bellen dan maar... 23 minuten wachten tot je iemand spreekt. Eenmaal aan de telefoon met een dame zegt ze het aan te hebben gepast en dat ik een nieuwe mail zou krijgen en een sms met een code omdat dit nodig zou zijn om het te activeren dat ik wel dubbele data krijg. Dit gebeurde dus niet! Dag later weer gebeld en na 20 minuten iemand aan de telefoon die het niet snapte en het even aan een collega zou vragen... vervolgens weer 18 minuten wachten.... Kunt u een laatste factuur doormailen van de KPN???!!! Wat een PUINHOOP is het bij dat Simyo! Direct geannuleerd telefonisch en ook maar even online want ik vertrouw het helemaal niet. Onbegrijpelijk dat de consumentenbond dit zo vaak als beste provider moet hebben aangemerkt. Te belachelijk voor woorden hoe het daar gaat. Wees gewaarschuwd! Liever wat minder data dan bij deze provider een jaar lang in de ellende zitten.

    1
    Klantenservice: 1
    Online dienstverlening: 1
    Prijsstelling: 1
    Bestelproces: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 1
    pascal 24-5-2022 - 11:36

    MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE

    • MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE
    • MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE
    5
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 7
    Bestelproces: 8
    Prijsstelling: 7
    Klantenservice: 7
    Klachtenafhandeling: 1
    Coen Stolk 1-12-2021 - 15:30

    Sinds 1 maand bij Simyo en bij de eerste rekening helaas al direct problemen. Ik blijk over mijn databundel van 20GB heen te zijn gegaan (zonder SMS berichten te hebben gekregen, al geeft hun technische dienst aan deze wel te hebben verzonden..). Nu kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je over je databundel heen gaat. Het opvallende is dat ik blijkbaar in een tijdsbestek van 19 minuten 9.3GB data heb verbruikt terwijl ik de telefoon niet eens gebruikt heb (van 23:04 uur tot 23:23 uur). Ook geen nieuw besturingssysteem gedownload of iets dergelijks. Geen zware apps op de achtergrond. Nu krijg ik 50% korting op een rekening van bijna €300,- die sowieso al 0 had moeten zijn. Heb al bij heel veel providers gezeten, maar zij maken het wel heel erg bont.

    • Online bestelproces prima en ook vriendelijke mensen op de service afdeling, echter kunnen ze de vragen die je stelt niet goed beantwoorden en worden er algemene termen gebruikt waar je niet zoveel aan hebt.
    • Blijkbaar is het mogelijk om in een heel kort tijdsbestek een enorme hoeveelheid data te verbruiken terwijl je de telefoon niet gebruikt, dit heb ik in al mijn jaren als mobiele telefoongebruiker nog nooit meegemaakt en is ook bijna onmogelijk om te doen. Daarnaast aangeven SMS berichten te versturen die niet aankomen. Al met al een provider die

    Reacties

    Simyo Webcare 2-12-2021 - 15:49
    Hoi Coen, Goed dat je even van je laat horen! Wat rot dat die rekening zo is opgelopen. Het is lastig na te trekken waaráán je mb's zijn opgegaan, want ook wij kunnen dat niet inzien wegens de privacywet. Een telefoon kan ontzettend veel op de achtergrond uitvoeren en dat beperkt zich niet alleen tot een download van het besturingsysteem. Als dit eerder nooit gebeurd is, dan vind ik persoonlijk een 50% tegemoetkoming ook een beetje schaars. Ik zou graag nog even met je meekijken naar je verbruik, zodat ik daarna nog een nieuw verzoek kan doen bij de finance afdeling. Wil jij mij een email sturen via webcare@simyo.nl met een referentie naar deze review? Dan kan ik je daar verder helpen. Ik hoor graag van je! Groetjes, Simyo Webcare
    4
    Facturering: n.v.t.
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 7
    Klachtenafhandeling: 1
    Bestelproces: 8
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Online dienstverlening: 1
    Joke 1-11-2021 - 16:27

    Het overzetten van je 06 nummer duurt maar. De hele dag al geen telefoonbereik. Hoe slecht is dit. Als ik overstap van de ene naar de andere energieleverancier gaat dit naadloos. Maar bij Simyo duurt het erg lang.

    • niet kunnen ontdekken
    • naadloos overstappen van de ene provider naar Simyo

    Reacties

    Simyo Webcare 2-11-2021 - 10:02
    Hoi Joke! Bedankt voor je bericht. Wat jammer om te horen dat je geen positieve ervaring hebt wat betreft het overzetten van jouw nummer naar ons. Zou je mij even een mail kunnen sturen naar webcare@simyo.nl ? Ik wil graag meekijken naar de aansluiting zodat ik de reden van vertraging kan inzien. Wellicht dat er iets is vastgelopen bij jouw huidige provider. Bij ons gaat het overzetten van een nummer namelijk vrij soepel! Ik hoor graag van je. Groetjes, Simyo Webcare

Eerdere jaren

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie