Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review en beoordeling Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Bekijk
8%
van 25 klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
4% misschien 88% niet

Klantervaringen

Plaats een ervaring
  • Beoordeling: 2
    • Bestelproces: 3
    • Bereik/dekking: 2
    • Online dienstverlening: 2
    • Klantenservice: 2
    • Facturering: 2
    • Prijsstelling: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Simyo verdien model is: woekerprijzen hanteren als je buiten je bundel zit!!!
    Jarenlang klant geweest maar nu in 2 mnd op kosten gejaagd van €450
    Ps: als ik de reviews leest komt de klanten oplichters standaard met : "wat vervelend wij sturen een sms bij 80%"
    Nee vinden ze niet vervelend, is namelijk kassa!!!

    Pluspunten
    • Online gemak
    Verbeterpunten
    • Geen schijnheilige reactie: wat vervelend wij willen dat verder kan internetten en sturen sms bij 80%. €450 in 2 mnd omdat je sms bericht over de hoofd ziet.
    • Simyo zijn oplichters met zulke praktijken
    Reacties
    Simyo Webcare op 14-6-2019 om 11:38
    Goedemorgen Ad,

    Wat jammer om te horen dat je zoveel kosten hebt gemaakt. Het klopt dat wij een sms sturen wanneer je bundel voor 80% verbruikt is. Ook wanneer je bundel volledig is verbruikt krijg je een waarschuwing met daarin de melding dat de kosten vanaf dat moment buiten de bundel vallen.

    Ik snap dat het super zonde is als je een sms'je een keer over het hoofd ziet. Wanneer je twee maanden achter elkaar dit soort kosten maakt, dan heb je dus alle 4 de waarschuwingen over het hoofd gezien. De kosten van €450 maak je ook niet zomaar. Hiervoor moet je erg veel internetten buiten de bundel. Het is dus verstandig om geregeld Mijn Simyo te bekijken om te zien hoeveel ruimte je nog hebt.

    Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om een dataplafond in te stellen. Vaak kun je dit wel doen in je toestel zelf. Via onderstaande pagina zie je een hoop tips om voortaan binnen je bundel te blijven:
    - www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/

    Mocht je nog vragen hebben dan wil ik je vragen om te mailen naar webcare@simyo.nl. Stuur hierbij ook even je telefoonnummer mee. Dan kunnen wij je aansluiting en je kosten inzien.

    Groetjes,

    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 4
    • Facturering: 10
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Bereik/dekking: 6
    • Bestelproces: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klantenservice: 6
    Aanrader? Nee
    Verbree op 31-5-2019 om 11:03
    Na jaren een prepaid te hebben gehad, overgestapt op simyo. Bundel gekocht voor 17 euro per maand. Onbeperkt bellen en beperkt internetten. Dit met de belofte dat ik het nummer kon behouden. Bleek achteraf toch niet mogelijk. Toen zelf blijkbaar niet goed opgelet. Het nummer wat ons was toegekend bleek een nummer te zijn buiten mijn bundel. Hiermee mocht ik bellen voor een vooroorlogse prijs. 31 eurocent per minuut. En dit 2 maanden langen. Toen ik gisteravond even op de rekening keek bleek er twee keer te zijn afgeschreven. Een keer 52 en een keer 67 euro. Gebeld met klantenservice. Geholpen door een vriendelijke mevrouw die met 1 klik het nummer wat we nu al twee maand gebruiken voor woekerprijzen kon terugzetten naar de normale bundel voor 17 euro. Op de komende rekening ook al weer 13 euro buiten de bundel gebeld.
    In totaal dus ruim 90 euro teveel betaald aan dit bedrijf. Ik niet blij, zij wel rijk. Een klacht was zinloos zei de vriendelijke mevrouw. Het bedrijf heeft zich goed ingedekt.
    Pluspunten
    • De vriendelijke mevrouw van de servicedesk.
    Verbeterpunten
    • Als nummerbehoud niet mogelijk is de klant bellen en samen met hem een oplossing zoeken.
    • Nu wordt je twee maanden lang, zonder dat je het in de gaten hebt, uitgemolken.
    • Schandalig.
    Reacties
    Simyo Webcare op 14-6-2019 om 11:30
    Goedemorgen Verbree,

    Excuses voor de late reactie. Ik geef je graag wat meer uitleg.

    Je geeft aan dat wij de belofte hebben gedaan dat je je nummer mee zou kunnen nemen. Wij willen natuurlijk graag helpen om je nummer van je (toen) huidige provider mee te nemen naar ons. Die provider moet hier helaas wel mee akkoord gaan. Tot die tijd krijg je bij ons een nieuwe (tijdelijk) nummer. In al onze mails geven we duidelijk aan dat je nog geen actieve bundels hebt totdat je nummerbehoud is ingegaan. Dit doen we zodat je dan dus juist geen dubbele kosten hebt. Je kunt namelijk nog gewoon gebruikmaken van je eigen nummer.

    Ga je onze simkaart wel gebruiken zonder dat nummerbehoud is gelukt, dan heb je dus nog geen actieve bundels en valt al het verbruik buiten je bundel. Je verbruik kun je gemakkelijk in de gaten houden via Mijn Simyo. Hier zou je na je eerste telefoontje al zien dat er kosten buiten de bundel gemaakt worden. Het is natuurlijk super zonde dat je pas na 2 maanden kijkt wat de kosten zijn. Maar hier kunnen we helaas niets aan doen.

    Hopelijk werkt alles ondertussen wel naar behoren. Waarschijnlijk maak je nu gebruik van ons nieuwe telefoonnummer. Mocht je toch nog je oude nummer willen behouden. Dan kun je via Mijn Simyo > instellingen > simkaart > alsnog nummerbehoud aanvragen. Neem in dat geval even contact op met je vorige provider om ervoor te zorgen dat ze hier deze keer wel mee akkoord gaan.

    Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag.

    Groetjes,

    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Bestelproces: 1
    • Facturering: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Jason beeren op 21-4-2019 om 15:55
    Waardeloze provider dekking is erg slecht en er is vaak storing in de mijn Simyo omgeving
    Ook sluit Simyo zonder geldige rede de internetverbinding af vanwege mijn hoge datagebruik terwijl ik al wel een extra bundel van 5euro heb aangeschaft dit is mij al drie keer gebeurd De klantenservice voert dan een netwerk reset uit echter zijn deze niet bereikbaar op 1e paasdag de klantenservice geeft aan dit in de toekomst niet te kunnen voorkomen aangezien de systemen van Simyo automatisch een blokkade instellen bij hoog datagebruik er wordt dan niet gekeken naar eventueel aangeschafte extra bundels het is toch te gek voor woorden dat een provider systematisch abonnementen afsluit zonder betaalachterstand
    Pluspunten
    • Geen
    Verbeterpunten
    • Betere dekking klantenservice internetverbinding en grotere bundels
    Reacties
    Simyo Webcare op 25-4-2019 om 12:42
    Hoi Jason, We vinden het heel jammer dat je ervaring met ons abonnement zo tegenvalt. De dekkingsgraad hangt af van de regio, die is op dit moment 99,3 procent door het hele land. Het zou best kunnen dat jij toevallig in de buurt woont van een plek waar de dekking wat slechter is. Om dit te controleren kun je ons het beste even mailen naar simyo@webcare.nl met je 06-nummer, postcode en huisnummer. Vermeld dan ook \dat je vaak slecht bereik hebt. Verder is het natuurlijk erg vervelend dat je al drie keer bent afgesloten door hoge dataverbruik. Je hebt de waarschuwingssms’jes dan waarschijnlijk over het hoofd gezien. Uit voorzorg blokkeren we je simkaart dan voor uitgaand verkeer, zodat je kosten niet hoger oplopen. We kijken dan óók naar de bundels die je extra hebt bijgekocht. Als die op tijd zijn bijgekocht, gaat het verbruik uiteraard eerst van die extra bundels af. Het heractiveren van je simkaart doen we op verzoek alleen op werkdagen en in het weekend. Op feestdagen zijn we beperkt bereikbaar via chat en Whatsapp. Het gaat immers om een officiële vrije dag. Wel is het zo dat je een aanbetaling kunt doen om weer direct te kunnen internetten. Informatie daarover ontvang je in de mail die we ook versturen om je op de hoogte te houden van je hoge dataverbruik. Omdat dit vaker is gebeurd raad ik je aan om een grotere internetbundel te nemen in combinatie met Simyo Compleet (https://www.simyo.nl/blog/simyo-compleet/). Dan verdubbel je gratis je bundels als je thuis KPN vast internet hebt. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat je ervaring wat prettiger wordt bij ons! Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Groetjes, Simyo Webcare
  • Beoordeling: 8
    • Prijsstelling: 8
    • Bestelproces: 8
    • Online dienstverlening: 8
    • Facturering: 8
    • Klantenservice: 8
    • Klachtenafhandeling: 8
    • Bereik/dekking: 8
    Aanrader? Nee
    Dirk-Jan op 21-3-2019 om 22:01
    Ik ben me vandaag rot geschrokken toen ik opeens een mail kreeg over een rekening van 500 euro. Wat bleek: ik was nog aan het internetten op mijn laptio via mijn hotspot. Natuurlijk mijn eigen fout, maar zo'n foutje kan gebeuren en dan is zo'n bedrag in geen enkele verhouding tot mijn abonnement. Uiteindelijk heb ik die rekening gelukkig kunnen schikken maar een volgende keer zou ik niet gematst worden. Ik stap dus snel over naar een provider met een datalimiet. Voor mijn eigen gemoedsrust maar ook omdat ik dit verdienmodel immoreel vind.
    Verbeterpunten
    • Datalimiet
    Reacties
    Simyo Webcare op 28-3-2019 om 14:43
    Hoi Dirk-Jan,

    Oeh, ik kan me voorstellen dat je heel erg geschrokken bent! Dat is een flinke rekening. Internet via een hotspot kan zorgen dat je internetbundel sneller opraakt. Een laptop kan natuurlijk meer weergeven; het laden van websites en afbeeldingen kost meer MB's. Wij versturen trouwens altijd waarschuwingsberichten als je 80% of de volledige internetbundel verbruikt. Waarschijnlijk heb je die over het hoofd gezien. Ik ben wel blij om te horen dat we iets konden betekenen! Wel jammer dat je overweegt om over te stappen naar een andere provider. Als een datalimiet jou helpt, snap ik je beweegreden heel goed.

    In ieder geval bedankt voor je beoordeling!

    Als je nog vragen hebt, hoor ik 't graag.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 6
    • Prijsstelling: 2
    • Bestelproces: 8
    • Facturering: 2
    • Klantenservice: 8
    • Bereik/dekking: 6
    • Online dienstverlening: 8
    • Klachtenafhandeling: 8
    Aanrader? Misschien
    Altijd goede ervaringen gehad. Maar helaas zoals vele anderen extreem hoge facturen ( Soms zelfs zonder waarschuwing! Maar dat zou vast aan mij liggen 😉 ). Misschien een idee om hier wat aan te doen? Wellicht wat duidelijker aangeven voordat er belachelijk hoge facturen geplaatst worden ( 325!!) Gelukkig zijn ze de beroerste niet wat betreft een betalingsregeling en dergelijke.
    Pluspunten
    • Goed qua klantenservice en snel oplossen van problemen, overzichtelijke app.
    Verbeterpunten
    • Beter aangeven wanneer je over je bundel bent en hoeveel het geintje kost. Misschien per bepaald aantal euro over de bundel een sms? En/of hogere bundels aanbieden.
    Reacties
    Simyo Webcare op 22-3-2019 om 18:42

    Hoi Douwe,

    Fijn dat je altijd goede ervaringen hebt! Ik kan me goed voorstellen dat je ontzettend baalt als je steeds hoge facturen krijgt.

    Op het moment dat je internetbundel voor 80% en 100% is verbruikt, sturen we je een sms'je met een waarschuwing. Zo kun je op tijd extra MB's bijkopen of de optie internet uitzetten op Mijn Simyo of mobiele telefoon. Na het ontvangen van zo'n berichtje raden wij altijd om er meteen naar te handelen. Zo voorkom je dat jouw factuur oploopt met buitenbundelkosten. Je kunt het internetverbruik ook in de gaten houden in Mijn Simyo of nog makkelijker, in de Simyo app.

    Ik snap dat een hogere internetbundel handig is. Op dit moment is onze grootste internetbundel 8 GB. Kijk anders even naar Simyo Compleet! Dan verdubbel je gratis je bundels wanneer je thuis KPN vast internet hebt.

    Als je nog vragen hebt, hoor we 't graag! 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 8
    • Facturering: 8
    • Klantenservice: n.v.t.
    • Prijsstelling: 7
    • Bereik/dekking: 9
    • Online dienstverlening: 9
    • Bestelproces: 9
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Aanrader? Ja
    Gertie op 3-3-2019 om 17:15
    Al meer dan 5 jaar klant bij Simyo en zonder problemen. Ik ben dik tevreden en kan en zal ze zeker aanraden. En nee ik ben geen medewerker, aandeelhouder of familie of zo.
    Met klantenservice en klachtenafdeling nooit iets te maken gehad, simpelweg omdat ik niks te klagen heb.
    Pluspunten
    • Eigenlijk overal goed bereik
    • Goede prijs/kwaliteit verhouding
    • Handige app die je verbruik bijhoudt
    • Snelle verzending van simkaart
    • Waarschuwing als je bijna aan je max zit.
    Verbeterpunten
    • Een lager maandtarief is natuurlijk altijd prettig. Al zijn ze niet duur te noemen
    Reacties
    Simyo Webcare op 7-3-2019 om 15:03
    Hi Gertie,

    Wat leuk dat je dit berichtje achterlaat! Heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent. Daar doen we het voor! Ik hoop dat je nog een lange tijd klant bij ons blijft.

    Heel veel groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Facturering: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Bestelproces: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Let op: neem geen Simyo!! Belachelijk hoog tarief als je net even teveel internet. Rekening van 180 euro. En dat de laatste 2 dagen voor de nieuwe bundel. Daar heb je bij de KPN 6 maanden 10GB per maand voor. Welke zichzelf respecterend bedrijf kan dit uitleggen? Ik hoor het graag. Ja dat is een oproep.
    Reacties
    Simyo Webcare op 7-12-2018 om 09:35
    Hoi Alba,

    Wat zonde dat je zoveel buiten de bundel hebt geïnternet net voordat je nieuwe bundels in gingen! Wij sturen waarschuwingen wanneer je bundel bijna op en helemaal op is. Als je vervolgens blijft internetten kunnen de kosten helaas snel oplopen. Mocht je hier nog geen contact over hebben gehad met ons dan wil ik je vragen om ons even te mailen naar webcare@simyo.nl

    We leggen het dan graag aan je uit!

    Groetjes,

    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Bestelproces: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Facturering: 1
    • Klantenservice: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Bereik/dekking: 1
    Aanrader? Nee
    Laura Mermans op 20-11-2018 om 20:51
    Ik heb 1 x buiten mijn bundel gebeld.
    Jullie berekenen de kosten erg hoog.
    Als je er al wat boven komt.
    Ik heb altijd telfort gehad.
    Nooit problemen mee gehad.
    Ik heb spijt dat ik hierna ben overgestapt.
    De bedoeling was om een goedkoper abonnement hier te krijgen.
    Maar als je iets over je bel bundel komt
    Wordt het een heel erg duur abonnement....
    En dit had k zeker hier niet verwacht.
    Ik had minstens nog een sms verwacht als je er boven kwam.
    Maar helaas zit ik hier nog tot september aan vast.



    Verbeterpunten
    • Waarschuwing via sms als je boven je bundel komt.
    Reacties
    Simyo Webcare op 22-11-2018 om 15:05
    Hoi Laura,

    Wat zonde dat je hoge belkosten hebt. Ik kan me voorstellen dat je hier graag een waarschuwing voor zou willen hebben. Helaas krijg je deze alleen voor internetverbruik. Dit doen we omdat internet op de achtergrond kan doorlopen en je dus niet actief iets hoeft te doen met je toestel. Met bellen is dit natuurlijk niet het geval en kun je je verbruik gemakkelijk bijhouden via de Simyo app of Mijn Simyo via de browser.

    Mocht je toch nog vragen hebben kun je een mailtje sturen naar webcare@Simyo.nl

    Groetjes,

    Kevin
  • Beoordeling: 2
    • Bereik/dekking: 1
    • Facturering: 1
    • Online dienstverlening: 3
    • Prijsstelling: 2
    • Bestelproces: 1
    • Klantenservice: 5
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Gk Wolf op 5-11-2018 om 09:08
    Mensen neem geen simyo we hebben een rekening gehad van 270 euro en dat we op eigen internet staan bij kpn het is pure oplichting het kan niet dat je voor 2 internetgebruikers betaald maar hier doe ze niks mee we hebben het nu af tebetalen in 9 maanden daarna gaan we weg
    Pluspunten
    • Eerlijk zijn
    Verbeterpunten
    • Eerlijk tegen je klanten
    Reacties
    klaas op 4-1-2019 om 15:51
    deze ervaring heb ik net met mijn dochter blijkt na 2 dagen er 1000 mb er door te zijn gegaan ook maand november
    wel contact op genomen en ze heeft het door gespeeld naar andere afdeling
    we hebben nu 4 die simyo in mijn huis gebruiken maar we wachten af anders snel iets anders zoeken
    blijft vreemd na 2 dagen !!!
    Simyo Webcare op 15-1-2019 om 17:46
    Hoi Klaas,

    Een telefoon kan tegenwoordig erg snel data binnenhalen. Wanneer er dus bijvoorbeeld op de achtergrond iets blijft lopen kun je zelfs binnen enkele uren al 1000 MB verbruiken. Dit is dus echt niet vreemd maar het is natuurlijk wel heel erg vervelend. Via deze link kun je tips vinden om dit soort problemen te voorkomen: https://bit.ly/1v8Y8Eq
    Hopelijk is het uiteindelijk allemaal goed gekomen!

    Groetjes,

    Simyo Webcare
    Simyo Webcare op 22-11-2018 om 15:01
    Goedemiddag,

    Helaas kan internet buiten je bundel heel erg snel gaan. Is hier ondertussen al contact over opgenomen? Ik begrijp je laatste opmerking niet helemaal, heb je buitenshuis een slechte verbinding? Wij maken gebruik van het netwerk van KPN en er zou dus gewoon een goede verbinding moeten zijn. Laat ons via de klantenservice even weten wat precies het probleem is. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare op 8-11-2018 om 15:25
    Hoi,

    Balen dat het ons zo ervaart. Heb je al contact met ons opgenomen wat betreft je situatie? Als je je gegevens naar webcare@simyo.nl stuurt, zullen wij hier nogmaals naar kijken.

    Groetjes,
    Simyo Webcare

    Gkwolf op 10-11-2018 om 17:15
    Dat ik 270 euro moet betalen en voor een week 86 euro klop niet als je buiter je huis ben ben je zeer slechte verbinding of niet zijn er nog meer mensen die er last van hebben
  • Beoordeling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Prijsstelling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Facturering: 1
    Aanrader? Nee
    Anoniem op 24-10-2018 om 21:59
    Slecht bereik, slechte service, schrikbarend hoge facturen voor MB verbruik buiten de bundel dat niet te verklaren is. Kortom, het zijn oplichters en klachten nemen ze niet serieus.
    Pluspunten
    • Niets positie kunnen ontdekken
    Reacties
    Simyo Webcare op 29-10-2018 om 18:48
    Hi,

    Wij nemen klachten uiterst serieus. Daarnaast proberen we altijd zo goed mogelijk met de klant mee te denken en te helpen. Zowel wat betreft slecht bereik als eventuele hoge kosten. Heb je al contact met ons opgenomen wat betreft je situatie? Als je je gegevens naar webcare@simyo.nl stuurt, zal ik hier nogmaals naar kijken.

    Groetjes,
    Simyo Webcare

Navigatie