Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Reviews en ervaringen over Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

20% van 5 klanten beveelt Simyo aan.
60% niet en 20% misschien

Klantervaringen over Simyo

    1
    Klantenservice: 1
    Online dienstverlening: 1
    Prijsstelling: 1
    Bestelproces: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 1
    pascal 24-5-2022 - 11:36

    MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE

    • MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE
    • MENSEN KIJK UIT VOOR SIMYO ZE STUREN REKENINGEN VAN HONDEREN EURO S EN REAGEREN NERGENS OP. ZE HEBBEN GEEN NUMMER KLANTENSERVICE
    5
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 7
    Bestelproces: 8
    Prijsstelling: 7
    Klantenservice: 7
    Klachtenafhandeling: 1
    Coen Stolk 1-12-2021 - 15:30

    Sinds 1 maand bij Simyo en bij de eerste rekening helaas al direct problemen. Ik blijk over mijn databundel van 20GB heen te zijn gegaan (zonder SMS berichten te hebben gekregen, al geeft hun technische dienst aan deze wel te hebben verzonden..). Nu kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je over je databundel heen gaat. Het opvallende is dat ik blijkbaar in een tijdsbestek van 19 minuten 9.3GB data heb verbruikt terwijl ik de telefoon niet eens gebruikt heb (van 23:04 uur tot 23:23 uur). Ook geen nieuw besturingssysteem gedownload of iets dergelijks. Geen zware apps op de achtergrond. Nu krijg ik 50% korting op een rekening van bijna €300,- die sowieso al 0 had moeten zijn. Heb al bij heel veel providers gezeten, maar zij maken het wel heel erg bont.

    • Online bestelproces prima en ook vriendelijke mensen op de service afdeling, echter kunnen ze de vragen die je stelt niet goed beantwoorden en worden er algemene termen gebruikt waar je niet zoveel aan hebt.
    • Blijkbaar is het mogelijk om in een heel kort tijdsbestek een enorme hoeveelheid data te verbruiken terwijl je de telefoon niet gebruikt, dit heb ik in al mijn jaren als mobiele telefoongebruiker nog nooit meegemaakt en is ook bijna onmogelijk om te doen. Daarnaast aangeven SMS berichten te versturen die niet aankomen. Al met al een provider die

    Reacties

    Simyo Webcare 2-12-2021 - 15:49
    Hoi Coen, Goed dat je even van je laat horen! Wat rot dat die rekening zo is opgelopen. Het is lastig na te trekken waaráán je mb's zijn opgegaan, want ook wij kunnen dat niet inzien wegens de privacywet. Een telefoon kan ontzettend veel op de achtergrond uitvoeren en dat beperkt zich niet alleen tot een download van het besturingsysteem. Als dit eerder nooit gebeurd is, dan vind ik persoonlijk een 50% tegemoetkoming ook een beetje schaars. Ik zou graag nog even met je meekijken naar je verbruik, zodat ik daarna nog een nieuw verzoek kan doen bij de finance afdeling. Wil jij mij een email sturen via webcare@simyo.nl met een referentie naar deze review? Dan kan ik je daar verder helpen. Ik hoor graag van je! Groetjes, Simyo Webcare
    4
    Facturering: n.v.t.
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 7
    Klachtenafhandeling: 1
    Bestelproces: 8
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Online dienstverlening: 1
    Joke 1-11-2021 - 16:27

    Het overzetten van je 06 nummer duurt maar. De hele dag al geen telefoonbereik. Hoe slecht is dit. Als ik overstap van de ene naar de andere energieleverancier gaat dit naadloos. Maar bij Simyo duurt het erg lang.

    • niet kunnen ontdekken
    • naadloos overstappen van de ene provider naar Simyo

    Reacties

    Simyo Webcare 2-11-2021 - 10:02
    Hoi Joke! Bedankt voor je bericht. Wat jammer om te horen dat je geen positieve ervaring hebt wat betreft het overzetten van jouw nummer naar ons. Zou je mij even een mail kunnen sturen naar webcare@simyo.nl ? Ik wil graag meekijken naar de aansluiting zodat ik de reden van vertraging kan inzien. Wellicht dat er iets is vastgelopen bij jouw huidige provider. Bij ons gaat het overzetten van een nummer namelijk vrij soepel! Ik hoor graag van je. Groetjes, Simyo Webcare
    1
    Klachtenafhandeling: 1
    Online dienstverlening: 1
    Bestelproces: 1
    Klantenservice: 1
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Prijsstelling: n.v.t.
    Facturering: n.v.t.
    Dijk 9-10-2021 - 15:11

    Zondag 8 augustus prepaid kaartje bij simyo aangevraagd. Stellen wel veel vragen, en je moet meteen beltegoed kopen. Kaartje had ik de dinsdag er op in de bus.
    Maar - geen pinocde - ook 06 nummer.
    Krijg je via email - of dus niet.

    Gegevens aanpassen wil 'klantenservice' pas als je een kopie van je IDkaart of paspoort stuurt. Bij het aanvragen van een prepaid simkaartje stelden ze al veel vragen - nu ook nog kopie ID? Om een bankrekening mee te openen?

    Kaartje van de concurent bij tankstation gehaald, opwaarderen via website. Niks geen vragen. En al helemaal geen kopie van je ID.

    Nu nog geld terug van simyo. Online gekocht dus binnen 2 weken je geld terug zo is de wet.
    Niet bij simyo. Via hun web site opzeggen - lukt alleen als je het 06 nummer weet...
    Dus met de post retour. Regelmatig contact op genomen met 'klantenservice'
    Nu 9 oktober nog steeds geld terug.

    Reacties

    Simyo Webcare 13-10-2021 - 12:55

    Hi,

    Wat rot dat je ervaring tot nu toe bij ons niet positief geweest is! We zijn inderdaad extra voorzichtig met gegevens veranderen. In deze moderne tijd waarin fraudeurs en hackers slimme manieren hebben gevonden om hun "werk" voort te zetten, nemen we extra maatregelen voor de veiligheid. Ik snap dat de omweg soms frustrerend kan zijn, maar uiteindelijk doen we het om je gegevens juist te beschermen. Ik zou de zaak nu direct voor je kunnen regelen, maar volgens mij ben je al overgestapt?
    Wél kan ik nog even naar die terugbetaling kijken voor je. Dan kan ik in ieder geval nogiets positiefs voor je doen 🙂 Zou je een mail willen sturen naar webcare@simyo.nl met een referentie naar deze review? Dan help ik je daar verder!

    Groetjes,

    Simyo Webcare
    9
    Facturering: 8
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Bereik/dekking: 8
    Prijsstelling: 9
    Bestelproces: 10
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Klantenservice: n.v.t.
    Ik raad Simyo aan
    Herman 2-9-2021 - 07:56

    We zijn terug van weggeweest bij Simyo.
    Om problemen met buiten bundel te voorkomen hebben we beide een (te) ruim abonnement met veel data en onbeperkt bellen. Liever dat dan torenhoge kosten betalen buiten bundel. Want idd, wifi kan uitvallen of je kan vergeten af te sluiten. Veel klachten gaan hierover. Ga dan niet te krap zitten. Gaat om enkele euro's pmnd. Jammer is alleen dat het verbruik niet actueel wordt gemeten. Zij hebben geen eigen netwerk zoals Tmobile. Dat is de reden.
    Bellen en gebeld worden tot nu toe probleemloos. Facturatie ook. Dus tevreden: ja, tot nu toe wel. Gaan volgende week naar Zwitserland. Benieuwd hoe dat gaat.

    Reacties

    Simyo Webcare 2-9-2021 - 10:59
    Hoi Herman,

    Wat leuk dat je weer terug bent bij ons!

    We gaan ervan uit dat het helemaal goedkomt als je in Zwitserland bent volgende week. Mocht je onverhoopt ergens tegenaan lopen, neem dan vooral contact met ons op via webcare@simyo.nl zodat we je direct kunnen helpen!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    8
    Online dienstverlening: 8
    Klantenservice: 8
    Bestelproces: 10
    Bereik/dekking: 8
    Klachtenafhandeling: 8
    Prijsstelling: 5
    Facturering: n.v.t.
    Ad 1-7-2021 - 16:15

    Voor bellen en sms is Simyo aan te raden, voor data minder. Vermoedelijk heeft Simyo een betere klantenservice dan veel andere providers. Een probleem met data is dat het gebruik van een firewall problemen geeft die bv bij L-mobi niet optreden (heb verschillende kaarten). Ook is het aanbod van databundels niet erg aantrekkelijk qua flexibiliteit en prijs, dit is ook beter bij L-mobi. k heb het over prepaid kaarten, geen oordeel over abonnementen.

    • Bellen en sms goede prijs prestatie.
    • Klantenservice.
    • Gebruik van een firewall moet beter.
    • Databundels niet concurrerend genoeg.

    Reacties

    Simyo Webcare 6-7-2021 - 07:57
    Hoi Ad,

    Bedankt voor je review!

    Kun je aangeven wat voor problemen je precies ondervindt wat betreft het gebruik van een firewall? Wellicht dat onze technische afdeling hier dan meer duidelijkheid over kan verschaffen. Zou je ons kunnen mailen op webcare@simyo.nl met je telefoonnummer, een verwijzing naar deze review en toelichting van het probleem dat je ondervindt? Dan kijken we daar graag naar!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    1
    Klantenservice: 1
    Bestelproces: 1
    Facturering: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Prijsstelling: 1
    Bereik/dekking: 1
    Online dienstverlening: 1
    Miriam 18-4-2021 - 14:06

    Ik woon in het buitenland en neem in Nederland altijd prepaid internet. Dit keer van Simyo. Dit is zeer slecht bevallen. De internetbundel moet tot op de laatste MB verbruikt zijn, voor je een nieuwe kunt kopen. Als je nog maar weinig MB hebt staan, kun je niet bijkopen. Dan kan ik geen langdurige klus op internet beginnen, want dan zijn mijn MB's halverwege op en ga je opeens door op je beltegoed. Maar het gegevensgebruik wordt op de app niet goed bijgehouden. Ik had een hele dag 81 MB op mijn app staan, maar ik kon niets bijkopen. Al die tijd werden de gegevens niet verwerkt. Pas toen men in de app de verbruiksgegevens aanpaste, kreeg ik per sms een berichtje dat mijn bundel op was. Ik heb direct na het ontvangen van de sms een nieuwe bundel (12,50 voor 2000MB) gekocht. Maar wat bleek? Er was ook 8,79 afgeschreven voor 59 MB die dag! En dat terwijl ik de hele dag wilde bijkopen, maar dat niet kon. Jammer dat ik een 1 moet geven en er geen 0 bijstaat. Dit was eens, maar nooit meer! Bij Lebara of de Hema nooit problemen gehad. Dit is zeer oneerlijk. Ik heb geklaagd, maar dat hielp niet. Slechte zaak

    Reacties

    Simyo Webcare 29-4-2021 - 10:04
    Hoi Miriam,

    We vinden het erg jammer om te horen dat je een slechte ervaring met ons hebt gehad!

    Je kunt inderdaad maar één internetbundel tegelijk actief hebben. We sturen je wel een waarschuwing per SMS als je internetbundel helemaal op is en die waarschuwing versturen we niet met een vertraging. Maar een nieuwe bundel kopen kan inderdaad pas op het moment dat je verbruik is bijgewerkt op Mijn Simyo. Tussen de ontvangst van de SMS en het bijwerken van je verbruik op Mijn Simyo kun je dus beter even stoppen met internetten. We begrijpen dat dat erg onhandig kan zijn, maar helaas hebben we daar op dit moment geen passende oplossing voor. Sorry voor het ongemak!

    We kijken wel graag of het mogelijk is om je eenmalig tegemoet te komen in de kosten. Zou je ons hiervoor een mail kunnen sturen op webcare@simyo.nl? Vergeet dan niet om je telefoonnummer te vermelden en aan te geven dat je mailt naar aanleiding van een review op bellen.com

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    9
    Bestelproces: 9
    Prijsstelling: 9
    Klantenservice: 8
    Bereik/dekking: 8
    Facturering: 9
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Ik raad Simyo aan
    Ad 6-1-2021 - 15:47

    Ik ben al jaren klant, eerst prepay daarna een abonnement voor een aantrekkelijke prijs i.v.m. met lange abonneetijd.

    • Klantenservice eigenlijk noot nodig gehad,
    • Goede afhandeling kosten
    • Nooit problemen gehad met hoge kosten

    Reacties

    Simyo Webcare 14-1-2021 - 08:47
    Hoi Ad,

    Wat leuk om te horen dat het allemaal zo goed bevalt bij ons!

    Fijn dat je onze klantenservice (nog) nooit nodig hebt gehad, maar als er een keer wat is dan staan we voor je klaar!

    Bedankt voor je review en een fijne dag nog 😊

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    3
    Facturering: 3
    Prijsstelling: 4
    Klantenservice: 1
    Online dienstverlening: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Bestelproces: 7
    Bereik/dekking: 7
    Robin Pross 19-10-2020 - 09:30

    Ik heb een abbenement bij Simyo en ik ben nu al twee weken bezig om te bewijzen dat ik betaald heb, Toch hebben ze mijn diensten geblokkeerd tot vorige week. Toen werden de diensten gedeblokkeerd omdat ik alles toch betaald had aldus de klantenservice. Nu een week later kreeg ik een bericht van een incassoburau met daar achteraan een mail met een defenitieve afsluiting en dat terwijl wij alles per Ideal betaald hebben. Natuurlijk heb ik hierover ook weer contact gehad met de klantenservice maar die bleef voet bij stuk houden. De rekening was volgens haar niet betaald. Dit terwijl de bewijzen toch heel anders liggen en ook nog is toegegeven dat een week eerder alles betaald is. Ik word beschuldigd dat ik betalingen terug gehaald zou hebben terwijl iedereen weet dat je Ideal niet terug kan halen. Bovendien maken ze zich schuldig aan ondeerijlke handelspraktijken aangezien ze eerder hebben toegegeven dat alles betaald is.

    • Geen een te bedenken
    • Stop met onrechtmatig handelen en HOUD JE AAN DE WET

    Reacties

    Simyo Webcare 20-10-2020 - 08:04
    Hoi Robin,

    We vinden het erg jammer dat je maar blijft volhouden dat je door ons gedupeerd bent. Je bent namelijk terecht geblokkeerd in verband met een openstaande factuur. We leggen het hieronder graag (nogmaals) aan je uit.

    Voor je factuur van juli hebben we rond 25 augustus een automatische incasso verwerkt. Enkele dagen later, rond 29 augustus, is deze incasso teruggeboekt. Wat de reden van de terugboeking is kunnen wij niet inzien, maar voor meer informatie daarover kun je contact opnemen met je bank.

    We hebben je vervolgens meerdere herinneringen per e-mail en SMS toegestuurd, maar je hebt helaas nooit meer een betaling voor deze factuur gedaan. Je geeft aan dat je in augustus twee betalingen hebt gedaan en dat klopt. Deze betalingen waren echter voor je factuur van mei en juni 2020. Die facturen stonden namelijk al een tijdje open en zijn betaald inclusief € 12,50 extra kosten per factuur voor te late betaling.

    Technisch gezien kon je de factuur van juli pas via iDEAL betalen nadat onze incasso eind augustus is mislukt. Daarvoor heb je een eerste herinnering met een betaallink ontvangen op 8 september 2020. Op 11 oktober heb je je factuur van augustus 2020 wel weer via iDEAL betaald, maar voor je factuur van juli 2020 hebben wij zowel in de tussentijd als daarna nooit meer iets ontvangen.

    Vorige week hebben we contact met je gehad en toen is helaas ten onrechte aangegeven dat je volgens onze gegevens geen openstaande facturen meer had. Je aansluiting is toen door ons gedeblokkeerd en dat had niet mogen gebeuren. Toen we hierachter kwamen, hebben we je aansluiting weer geblokkeerd. We kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend en vervelend is. Het neemt echter niet weg dat de blokkade en in rekening gebrachte incassokosten voor je openstaande factuur van juli 2020 terecht zijn.

    Bij het uitblijven van een betaling zal je openstaande factuur worden overgedragen naar een incassobureau. We hadden dit graag op een constructievere manier opgelost, maar dat wordt lastig als je je eigen fout niet erkent en weigert om terechte facturen te betalen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mail naar webcare@simyo.nl.

    Groeten,
    Simyo Webcare
    1
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: 1
    Klantenservice: 1
    Bereik/dekking: 1
    Prijsstelling: 1
    Bestelproces: 1
    M 12-10-2020 - 19:12

    ABSOLUUT NOOIT AFSLUITEN

    Voor alsnog denk je een mooi betaalbaar product te hebben afgesloten maar voordat je het weet worden er duistere verbruiken gemeld en moet je mega gaan bij betalen. Ik heb vanwege mijn werk in veel landen simkaarten maar dit heb ik echt nog nooit meegemaakt! In 2 weken door mijn 2 GB heen terwijl in vrijwel alleen in WiFi ben . Vervolgens een melding uw 2 GB is op.
    Direct telefoon uitgezet en daarna elke 2 seconden JAAAAA 2 seconden een verbruik van 59 MB . En dat vele tot een enorme rekening . NEEEEE nooit meer Simyo! Mijn abonnement loopt nog 11 maanden maar dat neem ik voor lief.

    • GEEN
    • Geen oplichting . Helderheid in rekening zoals elke provider . Want waarom wordt er zoveel geklaagd over duisterheid van Simyo

    Reacties

    Simyo Webcare 13-10-2020 - 08:23
    Hoi M, Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je verrast wordt door de in rekening gebrachte kosten. We registreren je verbruik wel rechtstreeks vanaf je toestel. Die registratie klopt altijd, we kunnen dit niet verzinnen. Wat er denk ik gebeurd is, is dat je toestel automatisch is overgeschakeld naar 4G. Dat gebeurt namelijk automatisch op het moment dat het signaal van ons netwerk sterker is dan je WiFi, en kan ook automatisch gebeuren als je toestel in standby-modus staat (bijvoorbeeld bij iPhones). Als je toestel op rare tijdstippen internet verbruikt dan staat er iets niet goed in je instellingen. Kijk die dus even na met behulp van de informatie uit de onderstaande blogs: - https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/ - https://www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/ We begrijpen dat je deze kosten niet bewust hebt gemaakt en daarom komen we je graag eenmalig tegemoet. Kun je ons in een e-mail naar webcare@simyo.nl voorzien van je persoonlijke gegevens? Dan lossen we dit graag netjes voor je op! Groetjes, Simyo Webcare

Eerdere jaren

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie