Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Reviews en ervaringen over Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

20% van 5 klanten beveelt Simyo aan.
60% niet en 20% misschien

Klantervaringen over Simyo

    8
    Online dienstverlening: 8
    Klantenservice: 8
    Bestelproces: 10
    Bereik/dekking: 8
    Klachtenafhandeling: 8
    Prijsstelling: 5
    Facturering: n.v.t.
    Ad 1-7-2021 - 18:15

    Voor bellen en sms is Simyo aan te raden, voor data minder. Vermoedelijk heeft Simyo een betere klantenservice dan veel andere providers. Een probleem met data is dat het gebruik van een firewall problemen geeft die bv bij L-mobi niet optreden (heb verschillende kaarten). Ook is het aanbod van databundels niet erg aantrekkelijk qua flexibiliteit en prijs, dit is ook beter bij L-mobi. k heb het over prepaid kaarten, geen oordeel over abonnementen.

    • Bellen en sms goede prijs prestatie.
    • Klantenservice.
    • Gebruik van een firewall moet beter.
    • Databundels niet concurrerend genoeg.

    Reacties

    Simyo Webcare 6-7-2021 - 09:57
    Hoi Ad,

    Bedankt voor je review!

    Kun je aangeven wat voor problemen je precies ondervindt wat betreft het gebruik van een firewall? Wellicht dat onze technische afdeling hier dan meer duidelijkheid over kan verschaffen. Zou je ons kunnen mailen op webcare@simyo.nl met je telefoonnummer, een verwijzing naar deze review en toelichting van het probleem dat je ondervindt? Dan kijken we daar graag naar!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    1
    Klantenservice: 1
    Bestelproces: 1
    Facturering: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Prijsstelling: 1
    Bereik/dekking: 1
    Online dienstverlening: 1
    Miriam 18-4-2021 - 16:06

    Ik woon in het buitenland en neem in Nederland altijd prepaid internet. Dit keer van Simyo. Dit is zeer slecht bevallen. De internetbundel moet tot op de laatste MB verbruikt zijn, voor je een nieuwe kunt kopen. Als je nog maar weinig MB hebt staan, kun je niet bijkopen. Dan kan ik geen langdurige klus op internet beginnen, want dan zijn mijn MB's halverwege op en ga je opeens door op je beltegoed. Maar het gegevensgebruik wordt op de app niet goed bijgehouden. Ik had een hele dag 81 MB op mijn app staan, maar ik kon niets bijkopen. Al die tijd werden de gegevens niet verwerkt. Pas toen men in de app de verbruiksgegevens aanpaste, kreeg ik per sms een berichtje dat mijn bundel op was. Ik heb direct na het ontvangen van de sms een nieuwe bundel (12,50 voor 2000MB) gekocht. Maar wat bleek? Er was ook 8,79 afgeschreven voor 59 MB die dag! En dat terwijl ik de hele dag wilde bijkopen, maar dat niet kon. Jammer dat ik een 1 moet geven en er geen 0 bijstaat. Dit was eens, maar nooit meer! Bij Lebara of de Hema nooit problemen gehad. Dit is zeer oneerlijk. Ik heb geklaagd, maar dat hielp niet. Slechte zaak

    Reacties

    Simyo Webcare 29-4-2021 - 12:04
    Hoi Miriam,

    We vinden het erg jammer om te horen dat je een slechte ervaring met ons hebt gehad!

    Je kunt inderdaad maar één internetbundel tegelijk actief hebben. We sturen je wel een waarschuwing per SMS als je internetbundel helemaal op is en die waarschuwing versturen we niet met een vertraging. Maar een nieuwe bundel kopen kan inderdaad pas op het moment dat je verbruik is bijgewerkt op Mijn Simyo. Tussen de ontvangst van de SMS en het bijwerken van je verbruik op Mijn Simyo kun je dus beter even stoppen met internetten. We begrijpen dat dat erg onhandig kan zijn, maar helaas hebben we daar op dit moment geen passende oplossing voor. Sorry voor het ongemak!

    We kijken wel graag of het mogelijk is om je eenmalig tegemoet te komen in de kosten. Zou je ons hiervoor een mail kunnen sturen op webcare@simyo.nl? Vergeet dan niet om je telefoonnummer te vermelden en aan te geven dat je mailt naar aanleiding van een review op bellen.com

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    9
    Bestelproces: 9
    Prijsstelling: 9
    Klantenservice: 8
    Bereik/dekking: 8
    Facturering: 9
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Ik raad Simyo aan
    Ad 6-1-2021 - 16:47

    Ik ben al jaren klant, eerst prepay daarna een abonnement voor een aantrekkelijke prijs i.v.m. met lange abonneetijd.

    • Klantenservice eigenlijk noot nodig gehad,
    • Goede afhandeling kosten
    • Nooit problemen gehad met hoge kosten

    Reacties

    Simyo Webcare 14-1-2021 - 09:47
    Hoi Ad,

    Wat leuk om te horen dat het allemaal zo goed bevalt bij ons!

    Fijn dat je onze klantenservice (nog) nooit nodig hebt gehad, maar als er een keer wat is dan staan we voor je klaar!

    Bedankt voor je review en een fijne dag nog 😊

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    3
    Facturering: 3
    Prijsstelling: 4
    Klantenservice: 1
    Online dienstverlening: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Bestelproces: 7
    Bereik/dekking: 7
    Robin Pross 19-10-2020 - 11:30

    Ik heb een abbenement bij Simyo en ik ben nu al twee weken bezig om te bewijzen dat ik betaald heb, Toch hebben ze mijn diensten geblokkeerd tot vorige week. Toen werden de diensten gedeblokkeerd omdat ik alles toch betaald had aldus de klantenservice. Nu een week later kreeg ik een bericht van een incassoburau met daar achteraan een mail met een defenitieve afsluiting en dat terwijl wij alles per Ideal betaald hebben. Natuurlijk heb ik hierover ook weer contact gehad met de klantenservice maar die bleef voet bij stuk houden. De rekening was volgens haar niet betaald. Dit terwijl de bewijzen toch heel anders liggen en ook nog is toegegeven dat een week eerder alles betaald is. Ik word beschuldigd dat ik betalingen terug gehaald zou hebben terwijl iedereen weet dat je Ideal niet terug kan halen. Bovendien maken ze zich schuldig aan ondeerijlke handelspraktijken aangezien ze eerder hebben toegegeven dat alles betaald is.

    • Geen een te bedenken
    • Stop met onrechtmatig handelen en HOUD JE AAN DE WET

    Reacties

    Simyo Webcare 20-10-2020 - 10:04
    Hoi Robin,

    We vinden het erg jammer dat je maar blijft volhouden dat je door ons gedupeerd bent. Je bent namelijk terecht geblokkeerd in verband met een openstaande factuur. We leggen het hieronder graag (nogmaals) aan je uit.

    Voor je factuur van juli hebben we rond 25 augustus een automatische incasso verwerkt. Enkele dagen later, rond 29 augustus, is deze incasso teruggeboekt. Wat de reden van de terugboeking is kunnen wij niet inzien, maar voor meer informatie daarover kun je contact opnemen met je bank.

    We hebben je vervolgens meerdere herinneringen per e-mail en SMS toegestuurd, maar je hebt helaas nooit meer een betaling voor deze factuur gedaan. Je geeft aan dat je in augustus twee betalingen hebt gedaan en dat klopt. Deze betalingen waren echter voor je factuur van mei en juni 2020. Die facturen stonden namelijk al een tijdje open en zijn betaald inclusief € 12,50 extra kosten per factuur voor te late betaling.

    Technisch gezien kon je de factuur van juli pas via iDEAL betalen nadat onze incasso eind augustus is mislukt. Daarvoor heb je een eerste herinnering met een betaallink ontvangen op 8 september 2020. Op 11 oktober heb je je factuur van augustus 2020 wel weer via iDEAL betaald, maar voor je factuur van juli 2020 hebben wij zowel in de tussentijd als daarna nooit meer iets ontvangen.

    Vorige week hebben we contact met je gehad en toen is helaas ten onrechte aangegeven dat je volgens onze gegevens geen openstaande facturen meer had. Je aansluiting is toen door ons gedeblokkeerd en dat had niet mogen gebeuren. Toen we hierachter kwamen, hebben we je aansluiting weer geblokkeerd. We kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend en vervelend is. Het neemt echter niet weg dat de blokkade en in rekening gebrachte incassokosten voor je openstaande factuur van juli 2020 terecht zijn.

    Bij het uitblijven van een betaling zal je openstaande factuur worden overgedragen naar een incassobureau. We hadden dit graag op een constructievere manier opgelost, maar dat wordt lastig als je je eigen fout niet erkent en weigert om terechte facturen te betalen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mail naar webcare@simyo.nl.

    Groeten,
    Simyo Webcare
    1
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: 1
    Klantenservice: 1
    Bereik/dekking: 1
    Prijsstelling: 1
    Bestelproces: 1
    M 12-10-2020 - 21:12

    ABSOLUUT NOOIT AFSLUITEN

    Voor alsnog denk je een mooi betaalbaar product te hebben afgesloten maar voordat je het weet worden er duistere verbruiken gemeld en moet je mega gaan bij betalen. Ik heb vanwege mijn werk in veel landen simkaarten maar dit heb ik echt nog nooit meegemaakt! In 2 weken door mijn 2 GB heen terwijl in vrijwel alleen in WiFi ben . Vervolgens een melding uw 2 GB is op.
    Direct telefoon uitgezet en daarna elke 2 seconden JAAAAA 2 seconden een verbruik van 59 MB . En dat vele tot een enorme rekening . NEEEEE nooit meer Simyo! Mijn abonnement loopt nog 11 maanden maar dat neem ik voor lief.

    • GEEN
    • Geen oplichting . Helderheid in rekening zoals elke provider . Want waarom wordt er zoveel geklaagd over duisterheid van Simyo

    Reacties

    Simyo Webcare 13-10-2020 - 10:23
    Hoi M, Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je verrast wordt door de in rekening gebrachte kosten. We registreren je verbruik wel rechtstreeks vanaf je toestel. Die registratie klopt altijd, we kunnen dit niet verzinnen. Wat er denk ik gebeurd is, is dat je toestel automatisch is overgeschakeld naar 4G. Dat gebeurt namelijk automatisch op het moment dat het signaal van ons netwerk sterker is dan je WiFi, en kan ook automatisch gebeuren als je toestel in standby-modus staat (bijvoorbeeld bij iPhones). Als je toestel op rare tijdstippen internet verbruikt dan staat er iets niet goed in je instellingen. Kijk die dus even na met behulp van de informatie uit de onderstaande blogs: - https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/ - https://www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/ We begrijpen dat je deze kosten niet bewust hebt gemaakt en daarom komen we je graag eenmalig tegemoet. Kun je ons in een e-mail naar webcare@simyo.nl voorzien van je persoonlijke gegevens? Dan lossen we dit graag netjes voor je op! Groetjes, Simyo Webcare
    1
    Facturering: n.v.t.
    Prijsstelling: 1
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Klantenservice: 1
    Bestelproces: n.v.t.
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Klachtenafhandeling: 1
    Tanja Hermans 20-6-2020 - 21:52

    Je krijgt geen duidelijke melding wanneer je over je data heengaat. Je kan dit ook niet vast zetten tot een maximum. Gevolg is dat er schandalig veel geld wordt geïnt voor het internet wanneer je buiten je bundel gaat. Honderden euro's wat een fractie zou hebben gekost wanneer je binnen je bundel zou zijn gebleven. Waardeloos dit.

    • Geen plustpunten ten opzichte van andere providers

    Reacties

    Simyo Webcare 26-6-2020 - 12:44
    Hoi Tanja,

    Wat vervelend dat je zo verrast bent door de in rekening gebrachte kosten!

    Op het moment dat je internetbundel 80% of 100% verbruikt is krijg je van ons altijd een SMS. Op dat moment moet je dus stoppen met internetten of MB's bijkopen via Mijn Simyo om extra kosten te voorkomen. Heb je onze berichtjes over het hoofd gezien?

    We snappen wel dat het niet de bedoeling was om deze kosten te maken. Kun je even een mail sturen naar webcare@simyo.nl? Dan kijken we even of we iets aan die kosten kunnen doen 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    1
    Klantenservice: 1
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: n.v.t.
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Bestelproces: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Prijsstelling: n.v.t.
    Daniel 9-5-2020 - 12:41

    Al weken bezig om een nummer te laten porteren naar dit zogenaamde klantvriendelijke bedrijf. Wat een gelieg en hoe je als klant met een blijkbaar bijzonder probleem aan het lijntje gehouden worden en hoe medewerkers keihard liegen en van alles verzinnen. Let wel, van dit alles heb ik natuurlijk bewijs. Wat wil het geval. Een goede kennis geadviseerd om naar Simyo te gaan. Komt van een duur abonnement en wil inmiddels sim-only met minder gigs en minder belminuten. Ondanks dat de vorige provider uitgeporteerd heeft, wat een woord, blijft de firma list en bedrog beweren dat dit niet zo is. Ik heb nota bene via een screenshot moeten bewijzen dat het tegendeel het geval is. Blijkbaar is het voor Simyo te veel moeite zelf enige moeite te doen om nieuwe klanten te bedienen. Waar ik mij vooral aan stoor zijn alle verzinsels. Zoals dat het nu met de hand verzocht is, dat we allang een mailtje hadden moeten ontvangen (wordt plotseling de volgende dag ontkend!), het zou naar de technische afdeling gaan (weer iets nieuws), er zou al tweemaal gemaild zijn (verzonnen om de klant zoet te houden) en ga zo maar door. Medewerkers van Simyo die overigens erg aardig zijn, daar ligt het niet aan

    • Overigens aardige medewerkers.
    • Tja spreekt voor zich.

    Reacties

    Simyo Webcare 15-5-2020 - 16:08
    Hoi Daniël,

    We behandelen onze online reviews één keer per week dus zodoende ben ik niet eerder toegekomen aan het reageren op je berichtje hier. Gelukkig hebben wij inmiddels al meerdere malen telefonisch contact hierover gehad! We weten nu dat Vodafone de boosdoener is en dat ze bezig zijn met het oplossen van dit probleem zodat wij hopelijk zo snel mogelijk het nummer van hen kunnen overnemen. Maar het gaat allemaal erg moeizaam helaas! Zoals afgesproken hebben wij dinsdag nog even telefonisch contact hierover en hopelijk is het dan opgelost 🙂 Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, schroom dan niet om even naar mij te vragen bij onze klantenservice!

    Groetjes,
    Bas (Simyo Webcare)
    6
    Klachtenafhandeling: 8
    Bestelproces: n.v.t.
    Klantenservice: 8
    Facturering: n.v.t.
    Bereik/dekking: 8
    Online dienstverlening: 3
    Prijsstelling: 1
    M 3-1-2020 - 02:14

    Onlangs heb ik per ongeluk een app aan gezet onderweg naar een kerstdiner waardoor in 40 minuten tijd bijna 5 GB buiten de bundel is verbruikt. Toen ik dit bemerkte was de simkaart wel geblokkeerd, maar dit had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Je krijgt natuurlijk wel een sms dat de bundel op is, maar als je die mist ben je wel de sjaak. Ik ben me kapot geschrokken! Gelukkig hoef ik uiteindelijk "maar" 50 euro te betalen maar het voelt toch niet goed en het vertrouwen in Simyo is hiermee wel weg.

    Ik heb inmiddels veel van dit soort ervaringen gelezen over Simyo. Het lijkt dus meer regel dan incident te zijn. Je krijgt veel begrip van de klantenservice, maar ondertussen wordt je wel op kosten gejaagd.
    Doe hier wat aan Simyo.

    Na meer dan 6 jaar toch maar overstappen?

    • Service
    • Hoge kosten voorkomen

    Reacties

    M 15-1-2020 - 23:03
    Update:
    Ondanks deze nare ervaring blijf ik voorlopig toch nog bij Simyo vanwege de kwaliteit en de goede service.
    Simyo Webcare 6-1-2020 - 13:27
    Hoi M,

    Wat vervelend dat je in zo'n korte tijd zulke hoge kosten hebt gemaakt!

    We begrijpen dat dit niet de bedoeling was. Daarom zijn we je ook tegemoet gekomen! De kosten waren eigenlijk gewoon terecht, maar in plaats van het volledige bedrag hoef je alleen te betalen voor extra internetbundels die het verbruik zouden hebben gedekt. En ja, dat kost inderdaad nog steeds veel geld als je zo'n gigantische hoeveelheid internet verbruikt. Maar uiteindelijk ben je daar wel zelf verantwoordelijk voor. Dan is onze tegemoetkoming toch een keurige oplossing?

    We snappen dat dit een beetje een bittere nasmaak geeft. Maar we kunnen je niet nog meer tegemoetkomen dan we al gedaan hebben. Heb je wel naar onze tips gekeken? Daarmee zou je dit soort taferelen in de toekomst moeten kunnen voorkomen.

    Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan even op webcare@simyo.nl 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare 24-1-2020 - 09:51
    Hoi M,

    Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze kwaliteit en service!
    We zijn blij dat je toch nog bij Simyo wilt blijven.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare 7-2-2020 - 10:58
    Hallo Mp Helgers,

    Oei, wat zuur. Het kan hard gaan als je toestel internet blijft verbruiken terwijl je bundel op is. Maar het kan toch flink schrikken zijn als de rekening zo hoog wordt. Je kan in je toestel bekijken waar het verbruik aan is besteed via deze link: https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/
    Wil je dat wij je factuur voor je bekijken om te checken hoe je kosten zijn opgebouwd? Stuur je nummer en adresgegevens dan op naar webcare@simyo.nl.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare

    9
    Prijsstelling: 9
    Bereik/dekking: 7
    Facturering: 9
    Online dienstverlening: 9
    Klantenservice: 9
    Klachtenafhandeling: 9
    Bestelproces: 9
    Ik raad Simyo aan
    JWA 14-12-2019 - 16:09

    Prima tevreden, en men reageert snel op mail. Klantenservice zeer vriendelijk.Heb totaal geen klachten, alleen dat je het overgebleven tegoed (wat je uiteindelijk wel hebt betaald) niet mee kunt nemen naar de volgende maand, dit vindt ik persoonlijk niet kloppen, maar schijnt bij alle providers hetzelfde te zijn. Aan Simyo een taak om hier eens op vooruit te lopen.

    • Zeer vriendelijke klantenservice

    Reacties

    Simyo Webcare 20-12-2019 - 10:54
    Bedankt voor deze positieve feedback, ik zal je suggestie doorgeven!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    6
    Prijsstelling: 5
    Facturering: 7
    Klantenservice: 6
    Bestelproces: 10
    Online dienstverlening: 8
    Bereik/dekking: 5
    Klachtenafhandeling: 3
    Christie 30-11-2019 - 15:56

    Zeer hoge kosten bij internet buiten de bundel.

    Toen ik een klacht in diende, met verzoek of ingesteld kon worden in de app om het internet uit te zetten wanneer de mb's op zijn, werd me aangeraden om het internet limiet op mijn telefoon in te stellen. Dat lijkt een goede oplossing. Echter, wanneer je mb's bij koopt verander je het internet limiet. Als je er in het vervolg niet aan denkt om die weer in te stellen komt die vergissing je duur te staan.

    Wat in eerste instantie een goedkope provider lijkt, blijkt toch peperduur te zijn.

    • De rest van de app is gericht op gebruiksgemak. Een optie om niet over de bundels heen te gaan zou het gebruiksgemak zeer bevorderen

    Reacties

    Simyo Webcare 2-12-2019 - 13:27
    Hey Christie,

    Oei, wat een vervelende verassing. Ik wil je hoge kosten graag even voor je nakijken. Wil je een e-mail met je telefoonnummer en adresgegevens opsturen naar webcare@simyo.nl? Dan controleer ik je verbruik even.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare

Eerdere jaren

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie