Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simpel: beste mobiele provider!

door Els Werkman 1 reactie

Bij Simpel kan de vlag uit, de provider is door de panelleden van de Consumentenbond voor het eerst uitgeroepen tot 'Beste uit de Test' van alle mobiele providers.

simpelnetwerkprijs.png

De afgelopen kwartalen was KPN dochter Simyo continu de beste aanbieder, nu is het de eerste keer dat een budget-provider met de eer gaat strijken. Prijsvechter Simpel scoort ook nog eens heel hoog, de panelleden geven gemiddeld een 8.5 als cijfer. 

Beste uit de test

De Consumentenbond vergelijkt de klanttevredenheid bij de mobiele providers via panelleden. Deze leden zijn daadwerkelijk klant bij de aanbieder, zij melden bijvoorbeeld het aantal storingen, beoordelen het bereik en geven aan hoe tevreden ze zijn over hun mobiele provider. Elk kwartaal komt één provider als beste uit de test. En over het eerste kwartaal van 2019 zijn de Simpel-abonnees het meest tevreden. 

8.5 gemiddeld

Simpel krijgt voor alle onderdelen een ruime voldoende, het laagste cijfer staat bij de voorwaarden, 7,6. Dat komt vooral omdat er wordt afgerond op hele minuten en je overgebleven tegoed niet kunt meenemen naar de volgende maand. Simyo staat op de tweede plek en krijgt een 8.4 als eindoordeel. Youfone staat onderaan, met een 7.7. 

Het onderzoek

Aan het onderzoek hebben 8000 panelleden meegedaan. Het panel beoordeelde tien providers bestaande uit: Simpel, Simyo, KPN, Hollandsnieuwe, Tele2, Telfort, Ben, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Elke provider wordt door minimaal 75 panelleden beoordeeld. Je mag alleen je eigen provider beoordelen. In onderstaande tabel* de scores van alle providers. Klik op de afbeelding om te vergroten.

cb-testoordelen-providers-q1-2019.png
* In de tabel zie je het percentage respondenten dat minstens een kwartier niet heeft kunnen bellen/sms'en of internetten, trager internet heeft gehad dan normaal en administratieve problemen heeft gehad. Het percentage is het gemiddelde over januari, februari en maart.

Laagste score

Vodafone/Ziggo krijgt de meeste klachten en Youfone is 'hekkensluiter', overigens nog lang niet slecht met een 7.7. Er worden administratieve problemen gemeld en er zijn regelmatig problemen met de internetverbindingen. Ook  zijn voorwaarden minder gunstig, je kunt de bundels alleen naar boven aanpassen. 

Mobiele providers vergelijken

Wie alle providers met elkaar wil vergelijken, kan gebruikmaken van de Belwijzer van Bellen.com.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Magda Emerenciana ()

Ik vins simpel echt een goeie provider ook vooral met de platform goed voor schoolgaande jeugd meestal komen de ouders in grote schulden door mobiele abbonementen
Ik ben heel tevreden na 30 jaar in nederland simpel is mij eerste abbonement heel erg tevreden
Tip voor simpel alleen nu de eerste zijn met echt onbeperkt internet en bellen maar ook echt ook benoemd en naar waarheid dan zijn jullie echt TOP

Reageren

Navigatie