Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Sim only provider Youfone start toestelshop

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Sim only provider Youfone biedt vanaf 23 september ook smartphones aan. De toestellen zijn los verkrijgbaar bij het afsluiten van een sim only abonnement. Uit klanttevredenheidsonderzoek zou blijken dat de provider hiermee inspeelt op de behoefte van de klant. Net als bij Ziggo, Ben en Simyo zijn een beperkt aantal toestellen en merken beschikbaar.

Volgens directeur Valentijn Rensing willen veel klanten ook graag een toestel bij Youfone kopen. 'Er is gebleken dat het ontbreken van toestellen nagenoeg het enige argument was om ooit van provider te wisselen. Het is dus vooral een extra dienst die we onze huidige en nieuwe klanten willen aanbieden'.

Toestelprijs: vooralsnog éénmalige betaling

Youfone start met 9 toestellen waaronder de merken Samsung, LG, en Microsoft. Deze worden volgens het persbericht tegen markconforme tarieven aangeboden, startend vanaf 135 euro. In de webshop zijn echter  ook al enkele goedkopere modellen van Samsung te vinden, waarvan de Samsung Galaxy Young 2 de goedkoopste is voor 84 euro. De duurste telefoon betreft de Samsung Galaxy S6 voor 546 euro. 

Net als bij Ziggo en Simyo  kunnen de toestellen alleen worden aangeschaft tegen éénmalige betaling. Als een echte telecomvergelijker heeft Bellen.com natuurlijk even gekeken wie van de sim only providers het goedkoopste is met de toestellen. Helaas valt er weinig te vergelijken. Ziggo biedt slechts 5 toestellen aan waarvan geen enkele overeenkomt met die van Youfone. Simyo's aanbod is weliswaar groter, maar verkoopt geen modellen van Samsung. Alleen de Microsoft Lumia 640 kun je bij beide providers bestellen: bij Simyo voor 161 euro (wit) en bij Youfone voor 170 euro (zwart).

Later dit jaar gaat Youfone het mogelijk maken -net als provider Ben- om een toestel middels gespreide maandelijkse betaling te voldoen. Dit gaat gebeuren volgens het nieuwe AFM reglement voor providers.
Eerder dit jaar heeft de minister namelijk bepaald dat mobiele providers die abonnementen met een 'gratis' toestel verkopen, dit bij een bedrag van boven 250 euro zullen moeten aangeven als lening.

Simlockvrij

Alle toestellen worden simlockvrij geleverd. Momenteel is er keuze uit: 
Samsung Galaxy A3  - Galaxy S4 mini LTE/4G - Galaxy Core Prime  - Galaxy Core 2  - Galaxy S6  - Galaxy J1 - Galaxy Young 2 Dual Sim  - Microsoft Lumia 640 LTE/4G  - LG G4c.

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.