Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

O2 wordt weer Telfort

Leestijd: 2 minuten

Vanaf volgende week 15 augustus gaat het mobiele belbedrijf O2 Nederland weer Telfort heten.

De naamswijziging is het gevolg van de overname van O2 Nederland door Greenfields Capital Partners in april dit jaar. Telfort werd in september 1996 opgericht door British Telecom en de NS, die beiden een aandeel van 50 procent hadden. Begin 1998 werd het bedrijf actief in de mobiele markt. In 2000 kocht British Telecom voor bijna 1,8 miljard euro het aandeel van NS en werd daarmee de enige eigenaar. Later werd mmO2 formeel de eigenaar toen het werd afgesplitst van British Telecom. Op 1 mei 2002 werd de naam Telfort vervangen door O2 Nederland.

O2 Nederland is gestart een publiciteitscampagne om zijn nieuwe naam Telfort te herintroduceren. Deze bestaat uit een ludieke vlaggenactie. In twee weken worden miljoenen Nederlandse vlaggen uitgedeeld met de naam Telfort erop. Wie deze vlag op 15 augustus a.s. buiten hangt, maakt kans op vijf jaar gratis bellen via Telfort.

De reclameactie met vlaggen  is in het verkeerde keelgat geschoten van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945. Die dag is namalijk een feestdag. De Stichting maakte bezwaar tegen de actie daar ze op deze dag het einde van de Tweede Wereldoorlog in Japan herdenkt. Na goed overleg tussen de partijen is besloten de vlaggenactie wel door te laten gaan. Telfort zal op de dag zelf, 15 augustus, echter afzien van adverteren voor deze specifieke campagne op radio, TV en in de kranten.

Vandaag bericht de Telegraaf overigens dat Versatel op het punt staat een contract met Telfort te tekenen over verregaande samenwerking. De bedoeling is dat beide telecombedrijven elkaars producten gaan verkopen. Woordvoerders van beide partijen vinden het bericht echter voorbarig. Wel wil Versatel graag een virtuele mobiele aanbieder worden, maar er wordt ook nog met andere aanbieders gepraat.

Geactualiseerd: donderdag 7 augustus 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.