Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Lycamobile heeft de grootste bundel

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

lycamobile_3g_30gb.jpglycamobile_4g_30gb.jpgZonder tromgeroffel en trompetgeschal heeft prepaidaanbieder Lycamobile afgelopen week een tweetal 30 GB databundels geïntroduceerd. Dit zijn momenteel de grootste mobiele internetbundels op de Nederlandse markt. En ook nog tegen redelijke prijzen, tenminste, als je ze via internet koopt. 

De ene bundel, 4G Data XXL betreft 4G, bevat 30 GB en kost 80 euro. Koop je deze aanvullende bundel online dan betaal je 40 euro. Hiermee concurreert Lycamobile enigszins met het scherp geprijsde 4G abonnement van Tele2, waar je voor een databundel met 24 GB 35 euro moet neertellen. Met dit abonnement kun je ook nog onbeperkt bellen en sms'en. Deze supergrote databundel van Tele2 stijgt tot dusver zowel qua aantal GB's als prijs met kop en schouders boven alle andere providers uit. De tweede Lycamobile prepaidbundel, Data XL genaamd, is 3G en voor 30 euro online te koop. 

Vodafone komt 4 april met een 25 GB bundel, maar omdat die 89 euro gaat kosten, prijst die zichzelf nu al een beetje uit de markt. Alhoewel, Lycamobile heeft wel vaker grotere bundels aangeboden en is daar na een korte tijd (1 maand) alweer mee gestopt. Bij de informatie over de 30 GB bundels staat dat de aanbiedingen geldig zijn tot 31 mei 2016. De prepaidaanbieder die gebruikmaakt van het KPN netwerk, geeft ook geen informatie over de snelheden. Maar zegt: "Data snelheid is afhankelijk van het netwerkbereik en het toestel". Wij hanteren op Bellen.com de minimale snelheid van 850 Kbps, in de praktijk kan en zal deze waarschijnlijk (veel) hoger liggen. Vooral ook omdat Lycamobile een van deze grote bundels onder de vlag 4G aanbiedt.

Bij Lycamobile koop je een bundel uit je prepaidtegoed, deze bundel is 30 dagen geldig. Tele2 (en alle andere aanbieders van abonnementen, die per maand afrekenen), rekent de ene maand 30 en de volgende maand 31 dagen. Je krijgt daar dus iets meer waar voor je geld. De databundels van Lycamobile lijken overigens ook wel wat op een abonnement. Ze worden namelijk elke maand automatisch verlengd. Als je dat niet wilt, moet je het uitzetten via een sms.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.