Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Lebara stopt met Chippie

door Jeanet Woldring

Prepaidaanbieder Chippie stopt als merk. Het is niet mogelijk gebleken om op de ethnische telecommarkt voldoende voet aan de grond te krijgen. Chippie klanten zullen binnenkort bediend worden door Lebara en hoeven niet te vrezen voor verlies van hun verbinding of van hun beltegoed.

Chippie,die zich richt op voordelig prepaid bellen naar het buitenland, is begin dit jaar overgenomen door Lebara, wereldwijd actief in 9 landen. De Chippie abonnementsdienst is toen voortgezet door de voormalig eigenaar DUTS. 

Het doel van Lebara was om een ‘Multi-brand’ strategie te volgen, waarin het bedrijf met twee merken meer uit de markt dacht te halen dat met Lebara alleen.

Naar eigen zeggen heeft Lebara het afgelopen jaar haar marktleiderschap versterkt als grootste Mobiele Virtuele Netwerk Operator (MVNO) van Nederland. Het zou voor nieuwe MVNO’s echter zeer moeilijk zijn om op de ethnische telecommarkt voet aan de grond te krijgen. Dit geldt ook voor Chippie.

Lebara heeft de stellige overtuiging dat er op deze markt geen ruimte meer is voor een nieuwe concurrent. Daarom heeft Lebara besloten om het merk Chippie te stoppen.

Voor klanten  verandert er niets. Alle SIM-kaarten zullen actief  blijven en opwaardeerkaarten zullen blijven werken. Chippie klanten zullen binnenkort bediend worden door Lebara en hoeven dus niet te vrezen voor verlies van hun verbinding of van hun beltegoed.

Bellen.com ontving de toezegging dat Lebara er alles aan zal doen om het stopzetten van Chippie met zo min mogelijk consequenties voor de gebruikers te laten gebeuren.
 

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2010
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie