Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Hoge mobiele telefoonrekening door ongewenste sms-dienst?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Krijg je opeens een hoge mobiele telefoonrekening, zonder dat je veel hebt lopen bellen of internetten. Mogelijk ben je het slachtoffer geworden van een ongewenste sms-dienst. Wat kun je doen als je de rekening niet wilt betalen of een deel van de rekening terug wilt?

Het schijnt nog steeds mensen te overkomen: zonder dat ze het weten, zijn ze aangemeld bij een betaalde sms-dienst. En de kosten daarvan kunnen flink in de papieren lopen. Zo ontving Bellen.com een reactie van een meneer die van zijn mobiele provider opeens gepeperde facturen ontving van bijna 100 euro per maand. Een rekeningscan wees uit dat meneer aangesloten was bij 'Jequiz' waarvan de kosten 3 euro per bericht bedragen. Je ontvangt 4 berichten per week, tel uit je winst!

Wat kun je doen als je de rekening niet wilt betalen of een deel van de rekening terug wilt? Volgens Consuwijzer moet je dan de volgende stappen ondernemen:

1.Klaag eerst bij de aanbieder van de sms-dienst. Geef daarbij duidelijk aan wat je klacht is en welke oplossing je wilt.
2.Weet je niet wie de aanbieder van de sms-dienst is? Of weet je het wel, maar heb je geen contactgegevens? Kijk dan eerst op de website van payinfo. In je overzicht vind je bij elke sms-dienst die je afneemt de naam en contact gegevens van de aanbieder.
3.Kun je de aanbieder niet bereiken? Of kom je er samen met de aanbieder niet uit? Dan kun je klagen bij je mobiele telefoonaanbieder.
4.Kom je er samen met de aanbieder van de sms-dienst of je mobiele telefoonaanbieder niet uit? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

Zie ook onze FAQ: Hoe kan ik me afmelden voor sms-diensten? 

Geactualiseerd: maandag 29 juni 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.