Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

De goedkoopste mobiele provider is...

door Anniek Kruijer 1 reactie Leestijd: 3 minuten

simonlytoplijst.pngZo goedkoop mogelijk internetten en bellen met je mobiele telefoon, wie wil het niet? Wij zochten ook dit kwartaal uit welke provider het goedkoopste (sim only) abonnement biedt. Reden om over te stappen? Gebruik onze Belwijzer!

Aan de hand van onze RekeningScan bepalen we wie de voordeligste provider is voor de gemiddelde beller. Volgens de cijfers over het derde kwartaal van 2018 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 130 minuten, 10 sms'jes en 2 GB aan data. Dat is geen verschil met het tweede kwartaal van dit jaar.

Hoe vinden we de voordeligste provider?

We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen voor maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. We nemen alle providers met al hun (sim only) abonnementen mee en kijken naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
 2 jaar

simpel.gif
5GB
Onbeperkt minuten
500 sms

 € 8,58 ben.gif
2000 MB
300 min/sms
 € 8,00
 1 maand ben.gif
3GB
300 min/sms
 € 11,25

tele2.gif
2 GB
Onbeperkt min/sms

 €16,00
 1 jaar simpel.gif
5GB
Onbeperkt minuten
500 sms
 € 9,67

hollandsnieuwe.gif
2500 MB/min/sms

 € 10,00

Een sim only voor nog geen 9 euro per maand!

Voor € 8,58 euro per maand (berekende kosten) krijg je bij Simpel een sim only abonnement met onbeperkt minuten, 500 sms en 5 GB. Voor iets meer dan een tientje heb je al een maandabonnement bij Ben. dit abonnement kun je elk maand opzeggen. Voor een sim only contract van 1 jaar ben je door de actie eveneens het voordeligst uit bij Simpel.

Abonnement + telefoon? 

Bij provider Ben scoor je het goedkoopste abonnement i.c.m. een toestel. Voor een gemiddelde maandprijs van maar 8 euro krijg je 2 GB en 300 minuten en sms'jes. Voor een jaarabonnement ben je het goedkoopst uit bij hollandsnieuwe. En voor een maandabonnement bij provider Tele2*. Zelf dien je wel je telefoon uit te kiezen in de vergelijker.

Ander profiel? 

Pas jij niet in het profiel van een gemiddelde beller? Vul dan je eigen verbruik in en bekijk welk (sim only) abonnement voor jou het voordeligst is! 

*Update 6-11-2018: Telfort schiet Tele2 van de troon. Je bent één euro goedkoper uit bij Telfort dan bij Tele2. 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Edy ()

Lebara bied 5GB en onbeperkt bellen en sms in een maandelijks opzegbaar abonnement voor slechts 10 euro. Dat is beter dan Hollands Nieuwe, ben en Tele2, een redden waarom je Lebara niet noemt? Ook international tarieven zijn behoorlijk goed daar...

Opmerking van de redactie op 16-10-2018
Hallo Edy, wij maken in dit artikel een berekening aan de hand van ons gemiddelde belprofiel. Dit bestaat uit 130 belminuten, 10 sms'jes en 2 GB aan data. Lebara komt dan uit op plek 9 in onze vergelijker. Het abonnement van Lebara bevat een databundel van 5 GB, dus mocht je meer data willen verbruiken dan heb je bij Lebara ook een goede deal te pakken voor 10 euro.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.