Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

*bliep wijzigt van netwerk en simkaart

door Els Werkman 6 reacties Leestijd: 3 minuten

bliep.gifDe eigenzinnige prepaidaanbieder *bliep laat haar klanten per 1 februari 2020 van het Tele2 netwerk overgaan naar T-Mobile. Ook de bundels wijzigen, wel met behoud van nummer en tegoed. Wat gaat er precies gebeuren?

  • Update 1: de overgang is uitgesteld naar 1 maart 2020. De huidige *bliep simkaart is daarom vanaf 1 maart niet meer te gebruiken.
  • Update 2: Vanaf 20 april 2020 zijn de oude Tele2 *bliep simkaarten helemaal buiten gebruik en is het tegoed en het nummer komen te vervallen.

Van Tele2 naar T-Mobile en terug

*bliep is een prepaid provider, gericht op jongeren. Gestart in 2012 en tot april 2015 op het T-Mobile netwerk. Daarna werd het toen nieuwe 4G netwerk van Tele2 in gebruik genomen. Na een failissement maakte het een doorstart als onderdeel van het Belgische United Telecom. Tele2 is in 2019 gestopt met de verkoop van prepaid en klanten gingen/gaan over naar T-Mobile. *bliep klanten hebben hier in november 2019 ten onrechte een bericht over ontvangen. Het leek er even op dat zij toen ook moesten overstappen, maar dat bleek loos alarm. Nu blijkt dat *bliep alsnog overgaat naar het T-Mobile netwerk.

Wat wordt het aanbod?

De wijziging van netwerk zorgt ervoor dat je een nieuwe simkaart nodig hebt. Maar ook het aanbod van *bliep gaat op de schop. Zo komen de White, Yellow en Light dagbundels te vervallen. Je hebt nu de keuze uit Prepaid en Prepaid Plus. Bij beide pakketten kun je (extra) internetbundels afsluiten met een geldigheid van 30 dagen. Hiermee verdwijnen de eigenzinnige dagbundels, die vooral voor matige gebruikers uitkomst boden. Het nieuwe aanbod lijkt meer op wat andere prepaid partijen aanbieden. *bliep pretendeert echter nog steeds 'de goedkoopste prepaid van Nederland te zijn'.

Soort Inhoud
bliep-prepaid.PNG

Altijd 7 cent per minuut, sms of MB;
Keuze uit 6 internetbundels (maand geldig);
Je krijgt € 1 beltegoed en 500 MB cadeau;
Houdbaarheid beltegoed: 6 maanden.

bliep-prepaid-plus.PNG Altijd 5 cent per minuut, sms of MB;
Automatisch opwaarderen met € 5 per maand;
Keuze uit 6 internetbundels (maand geldig);
Bij aanmelding betaal je € 5, je krijgt € 5 terug;
Je krijgt €1 beltegoed en 500 MB cadeau.

Samenvatting

  • *bliepers hebben vanaf 1-3-2020 een nieuwe simkaart nodig, gratis aan te vragen via de website; 
  • Je behoudt het nummer, beltegoed wordt zo snel mogelijk overgeboekt;
  • Je moet een keuze maken uit de nieuwe diensten: Prepaid of Prepaid Plus;
  • Doe je niets dan komt het nummer en het tegoed te vervallen. Dat is op 20 april 2020 gebeurt;
  • Beltegoed vouchers voor het Tele2 netwerk zijn niet meer bruikbaar;
  • Nieuwe klanten betalen € 10, je krijgt dan € 1 en 500 MB starttegoed;
  • Bekijk hier het (huidige) aanbod.
Geactualiseerd: maandag 29 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (6)

Geplaatst door: van engelen ()

Geachte lezer

Sinds ik opnieuw heb opgewaardeerd verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon terwijl ik NIET bel !!!!! Ik ben daar enorm BOOS over

Geplaatst door: Bob ()

Verschillende emails naar Bliep gestuurd geen antwoord!!!
tegoed gekocht ,telefoon niet opgewaardeerd.
Kan niet telefoneren,zeer onbevredigend.
stuur dan tenminste een bericht waarom niet!
onbeschofte manier van handelen!!!

Geplaatst door: andre middel ()

Ik heb twee simkaarten van bliep waarvan er één sinds afgelopen zondag is gedeactiveerd, en de nieuwe nog niet is geactiveerd ik heb met nr behoud zou email krijgen hoe het werkt nog steeds geen mail van hun en nu kan ik ook niets meer beginnen ja op die nieuwe nr wel maar daar heb ik niet om gevraagd had nr behoud gedaan

Geplaatst door: Edgar ()

Jammer ze laten mij in de kou staan. De dagbundels verdwijnen! Die had ik juist af en toe nodig. Nu moet je iedere maand mb's kopen en ieder half jaar opwaarderen. Zo ken ik wel een betere aanbieder. Mijn tegoed is weg. Ik hoor gewoon niets meer van bliep!

Geplaatst door: Rob ()

Ik heb ook al meerdere mails verstuurd naar de helpdesk. Ook geen reactie van hun kant.

Geplaatst door: André ()

Ik heb twee simkaarten van bliep waarvan er één sinds afgelopen zondag is gedeactiveerd, en de nieuwe nog niet is geactiveerd.... Mail naar bliep blijven tot nu toe onbeantwoord. 😒

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.