Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Belangrijke wijziging Carrier PreSelect in augustus

Leestijd: 4 minuten

Per 1 augustus 2002 gaat voor CPS een belangrijke wijziging plaatsvinden.

Dan wordt lokaal bellen via Carrier Pre Select namelijk ook mogelijk. Vanaf deze datum kunnen bellers dus voor al hun gesprekken bij een andere aanbieder dan KPN terecht, omdat het mogelijk wordt om óók lokale gesprekken via een carrier preselectie aanbieder af te wikkelen.

De oude en nieuwe mogelijkheden voor CPS op een rijtje gezet:

Op dit moment kunt u met Carrier Pre Select bellen:
*Bellen binnen Nederland (nationaal)
*Bellen naar het buitenland (internationaal)
*Beide categoriën

Na 1 augustus 2002 hebt u 5 keuzemogelijkheden. U kunt dan voor de volgende belcategorieën een aanbieder, inclusief KPN Telecom, instellen:
*Bellen binnen de regio (=basisgebied,lokaal)
*Bellen buiten de regio (=nationaal)
*Bellen naar mobiel
*Bellen naar het buitenland (=internationaal)
*Alle categorieën

Hoe is de huidige situatie voor bellen binnen de regio met Carrier Pre Select?
Als u een telefoonnummer belt zonder netnummer (u toetst 6 of 7 cijfers), belt u nu via KPN Telecom.
Als u een telefoonnummer belt met netnummer (u toetst 10 cijfers), belt u nu via de Carrier Pre Select aanbieder.

Hoe wordt de situatie voor bellen binnen de regio vanaf 1 augustus 2002?
Vanaf deze datum gaat u binnen de regio bellen en internetten via één aanbieder, of u een netnummer toetst of niet. Al uw gesprekken verlopen vanaf 1 augustus dus óf via KPN Telecom of via één van de Carrier Pre Select aanbieders.

Wat moet u doen om na 1 aug. te blijven bellen met KPN of een CPS aanbieder?
* Wanneer u al gebruik maakt van CPS en vanaf 1 augustus 2002 met KPN Telecom wilt blijven bellen en internetten binnen de regio, dan raadt KPN u aan om voor 1 augustus 2002 naar het gratis nummer 0800-1717 te bellen. U ontvangt dan in augustus een bevestigingsbrief. U kunt deze keuze tot 1 augustus 2002 niet meer wijzigen. Wij adviseren u echter de tariefswijzigingen bij de carriers wat betreft lokaal telefoonverkeer af te wachten en de keuze pas op 1 augustus a.s. te maken. Mocht u dan voor KPN willen kiezen, dan kunt u dit op de gebruikelijke manier instellen via het Carrier PreSelect nummer 0800-1273. Gaat u nu namelijk al bellen naar 0800-1717 om de instelling op KPN te laten zetten, dan kunt u dit tot 1 augustus niet meer wijzigen, terwijl u via 0800-1273 er altijd van verzekerd bent dat uw voorkeursinstellingen binnen 24 uur verwerkt zijn (bij zakelijke aansluitingen duurt dit langer).

* Wanneer u vanaf 1 augustus met uw Carrier Pre Select aanbieder wilt blijven bellen en internetten dan hoeft u niets te doen!
U kunt zich echter wel voor meer Carriers Pre Selectaanbieders aanmelden dan voorheen (was 2, nu 4!).

* Wanneer u nog geen gebruik maakt van CPS en u wilt dat na 1 augustus wel doen, dan meldt u zich eerst gratis aan voor een carrier via de aanmeldservice op Bellen.com. Vervolgens kunt u, wanneer uw lijn vrijgeschakeld is voor gebruik van de desbetreffende select-code, Carrier PreSelect instellen op 0800-1273.

Wat blijft er op de KPN Telecom factuur staan?
Als u belt met een Carrier Pre Select aanbieder, blijft u twee facturen ontvangen. Op de factuur van KPN Telecom vindt u vanaf 1 augustus de kosten voor gesprekken naar 112, 0900-nummers, 084- en 087- nummers, semafoons en buzzers, 0676- internetnummers (afhankelijk van uw internetprovider) en uw tweemaandelijkse abonnementskosten.

De verhoogde KPN tarieven, waarover we eerder meldden, betekenen dat de gemiddelde beller zijn rekening niet met meer dan het inflatiepercentage mag zien stijgen volgens OPTA.
Of, hoe en welke carriers deze prijsstijging zullen navolgen, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.
Wel zijn de carriers druk doende om van de nieuwe verruimde mogelijkheden gebruik te maken en oude en potentiële klanten via mailing op de hoogte te stellen van het bellen binnen de regio met CPS.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.