Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

0800 gratis of niet gratis?

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Altijd gedacht dat 0800-nummers gratis zijn? Dat dacht Kassa ook, totdat de redactie deze reactie kreeg van OPTA, de toezichthouder op de telecomsector:

“Als je naar een 0800-nummer belt vanaf een vaste telefoon, dan betaalt de consument hier niets voor. De zogeheten verkeers- of transportkosten van het gesprek worden door de 0800-nummerhouder (klantenservices etc.) betaald. De kosten om een mobiel gesprek tot stand te brengen zijn hoger dan die van een vast netwerk en mobiele aanbieders brengen die verkeerkosten om naar het gratis 0800-nummer te bellen in rekening.“

Martijn van Dam reageert net zo verbaasd. Volgens hem kan het niet zo zijn dat in tijd waarin verschil tussen een vaste lijn en mobiel bellen steeds kleiner wordt, er toch verschil wordt gemaakt in tariefsbepaling. Steeds meer mensen hebben alleen een mobiele telefoon en geen vaste aansluiting.

Volgens Kassa gaat de OPTA naar aanleiding van aanleiding van de vragen een onderzoek instellen. De telecomwaakhond gaat bekijken of bij 0800-nummers wel kosten voor mobiele bellers in rekening gebracht mogen worden. Volgend voorjaar komen ze met de resultaten van dat onderzoek naar buiten.

Bron: Kassa

Update: vanaf 1 juli 2013 is het mobiel bellen naar 0800-nummers ook gratis.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie