Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Reviews en ervaringen over Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Archief 2019

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Simyo zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

14% van 7 klanten beveelt Simyo aan.
71% niet en 14% misschien

Klantervaringen over Simyo

    9
    Prijsstelling: 9
    Bereik/dekking: 7
    Facturering: 9
    Online dienstverlening: 9
    Klantenservice: 9
    Klachtenafhandeling: 9
    Bestelproces: 9
    Ik raad Simyo aan
    JWA 14-12-2019 - 15:09

    Prima tevreden, en men reageert snel op mail. Klantenservice zeer vriendelijk.Heb totaal geen klachten, alleen dat je het overgebleven tegoed (wat je uiteindelijk wel hebt betaald) niet mee kunt nemen naar de volgende maand, dit vindt ik persoonlijk niet kloppen, maar schijnt bij alle providers hetzelfde te zijn. Aan Simyo een taak om hier eens op vooruit te lopen.

    • Zeer vriendelijke klantenservice

    Reacties

    Simyo Webcare 20-12-2019 - 09:54
    Bedankt voor deze positieve feedback, ik zal je suggestie doorgeven!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    6
    Prijsstelling: 5
    Facturering: 7
    Klantenservice: 6
    Bestelproces: 10
    Online dienstverlening: 8
    Bereik/dekking: 5
    Klachtenafhandeling: 3
    Christie 30-11-2019 - 14:56

    Zeer hoge kosten bij internet buiten de bundel.

    Toen ik een klacht in diende, met verzoek of ingesteld kon worden in de app om het internet uit te zetten wanneer de mb's op zijn, werd me aangeraden om het internet limiet op mijn telefoon in te stellen. Dat lijkt een goede oplossing. Echter, wanneer je mb's bij koopt verander je het internet limiet. Als je er in het vervolg niet aan denkt om die weer in te stellen komt die vergissing je duur te staan.

    Wat in eerste instantie een goedkope provider lijkt, blijkt toch peperduur te zijn.

    • De rest van de app is gericht op gebruiksgemak. Een optie om niet over de bundels heen te gaan zou het gebruiksgemak zeer bevorderen

    Reacties

    Simyo Webcare 2-12-2019 - 12:27
    Hey Christie,

    Oei, wat een vervelende verassing. Ik wil je hoge kosten graag even voor je nakijken. Wil je een e-mail met je telefoonnummer en adresgegevens opsturen naar webcare@simyo.nl? Dan controleer ik je verbruik even.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare
    1
    Bereik/dekking: 1
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 1
    Online dienstverlening: 1
    Bestelproces: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Facturering: 1
    Patrick Trijsburg 4-10-2019 - 04:18

    Tijdens mijn vakantie naar Spanje deze september is mijn internet s'nachts per ongeluk aan blijven staan.
    Hierdoor heeft Simyo mij om 0103 (toen ik sliep) een sms gestuurd dat ik 100% had verbruikt en daarna toch nog 7x 10 euro afgeschreven achter elkaar van mijn rekening . Daarna is pas mijn nummer tijdelijk geblokkeerd.
    Deze afschrijvingen zijn gebeurt terwijl ik automatisch opwaarderen uit had staan in mijn instellingen!
    Ik heb de volgende ochtend gelijk gebeld met de klantenservice en die informeerde mij dat Simyo soms de internet sessie laat doorlopen waardoor er in de min gerekend wordt en de afschrijvingen plaatsvinden.
    Dit is belachelijk. Als ik automatisch opwaarderen heb uitstaan zou er niets afgeschreven mogen worden van mijn rekening. Ook moeten ze de internet verbinding stoppen bij het bereiken van 0 euro.
    Je hebt namelijk een prepaid kaart om de kostende te beperken.

    Tijdens het gesprek beloofde klantenservice mij dat ik niet zou opdraaien voor de kosten, maar nu krijg ik van de klantenservice via e-mail te horen dat het eigenlijke verbruik die nacht 158 euro was dus ze me al genoeg tegemoet zijn gekomen. Na meerdere email wisselingen willen ze me nergens meer tegemoetkomen terwijl dit een duidelijk een ongelukkige situatie was(extreem verbruik na 0100 snachts).

    Echt schandalig. Na 4 jaar klant te zijn wordt je zo behandeld en afgescheept.
    Ik zal naar de geschillencommissie gaan en dit weekend mij oriënteren voor een andere provider.

    Mvg
    Patrick

    Reacties

    Simyo Webcare 4-10-2019 - 14:32
    Hoi Patrick,

    Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal tevreden bent. Kun je een mailtje sturen naar webcare@simyo.nl met daarin je telefoonnummer met adresgegevens? Ik kijk graag of ik iets voor je kan betekenen.

    Vriendelijke groet,
    Simyo webcare
    8
    Bereik/dekking: 7
    Klantenservice: 9
    Facturering: n.v.t.
    Prijsstelling: 8
    Online dienstverlening: 9
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Bestelproces: 9
    Ik raad Simyo aan
    Ed 18-9-2019 - 09:56

    Op zich ben ik al jaren heel tevreden Prepaid-klant bij Simyo, met name omdat ik altijd extreem weinig bel en voor internet altijd Wifi gebruik. Echter, nu wil ik dat wel iets meer gaan kunnen bellen en mobiel internetten en dan vind ik inderdaad de bundels en tarieven van Simyo niet super scherp, het kan best iets meer concurrerend. Ik heb al vaker gekeken of een sim-only niet wat voor mij is, maar dan is Simyo toch niet de voordeligste. Nu vind ik de service van een provider wel iets dat belangrijk is en bij Simyo heb ik werkelijk niets te klagen gehad, ik heb zelfs eens kosteloos een nieuwe simkaart ontvangen omdat ik een ander type telefoon kreeg. Dan ben ik bang dat ik toch maar niet de pakkende reclamespot van Lebara ga opvolgen (nooit bereikbaar en veel grote problemen) en nog even verder om me heen kijk voor scherpe tarieven icm. goede service. Verder heb je bij Simyo een online dashboard waar je alles mee kunt en nee je kan de klantenservice niet bellen maar ze zijn wel online bereikbaar en dat is voor mij goed genoeg.

    Signaal is over het algemeen goed, maar ook KPN heeft helaas geen landelijke dekking met 5 streepjes. Op ons nieuwe adres heb ik binnenshuis maar 1 a 2 streepjes. Mijn vrouw zit bij T-Mobile een heeft prima ontvangst thuis.

    • Prepaid beltegoed vervalt niet, 1x per half jaar een belletje of een smsje sturen is genoeg om je beltegoed te behouden. Zo hoort het eigenlijk met een prepaid kaartje.
    • Tarieven (vooral sim-only) kunnen na zoveel jaar wel 's wat scherper

    Reacties

    Simyo Webcare 27-9-2019 - 14:23
    Hoi Ed,

    Bedankt voor je positieve recensie! Ik wil je graag meegeven dat we wel telefonisch bereikbaar zijn via 1200 of 0800-8007 op doordeweekse dagen van 08:30 tot 20:00, misschien fijn om te weten.

    Mocht je geïnteresseerd zijn in een leuke aanbieding voor bundels, mocht je eventueel overstappen naar een sim only dan kan je hier altijd naar informeren door te mailen naar klantenservice@simyo.nl.

    Groetjes,
    Daisy van Simyo webcare
    7
    Facturering: 4
    Klachtenafhandeling: 7
    Bestelproces: 8
    Prijsstelling: 5
    Bereik/dekking: 9
    Online dienstverlening: 6
    Klantenservice: 7
    Marco 28-8-2019 - 19:12

    Dekking van het netwerk is goed. Inzicht in je verbruik is heel traag. Kosten buiten je bundel absurd duur.

    • Dekking 4g
    • Als je je verbruik wilt inzien, kan het zijn dat je 's avonds laat de stand van tussen de.middag ziet. Niet bijgewerkt dus.
    • Soms schiet het verbruik ongekend omhoog. Bijv 60mb per halve minuut bij een aflevering van Wie is de Mol.
    • Raar, want onder KPN is dezelfde aktie nog geen 600mb voor een heel uur kijken...

    Reacties

    Simyo Webcare 7-2-2020 - 10:01
    Hallo Renato,

    Kan ik je ergens mee helpen? Stuur dan je vraag, nummer en adresgegevens op naar webcare@simyo.nl.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare 30-8-2019 - 14:28
    Beste Marco,

    Het klopt dat het verbruik met een vertraging wordt geregistreerd op Mijn Simyo. De sms'jes om te waarschuwen dat de bundel voor 80% en 100% verbruikt is, zijn wel real-time.

    Het streamen van video's is iets wat erg veel data kost. Als er daarnaast nog andere apps aanstaan, zorgt dit natuurlijk voor extra verbruik. Wie Is De Mol? kijken kan je dan ook het beste doen met een wifi-verbinding.

    Vriendelijke groet,
    Simyo Webcare
    Marco Teekens 30-8-2019 - 14:50
    Onzin antwoord. Heb van Simyo al eens een factuur ontvangen van bijna €400,-- veroorzaakt door max 20minuten data overschrijding. Absurd! Ook geen 'realtime' melding gehad. Enfin... het is door simyo gecrediteerd gelukkig.

    Maar waarom betaal ik bij KPN slechts €1,99 voor 1gb data, en bij Simyo maar liefst €5 voor 500mb?
    5
    Bereik/dekking: 8
    Bestelproces: 7
    Prijsstelling: 2
    Facturering: 5
    Klachtenafhandeling: 3
    Online dienstverlening: 4
    Klantenservice: 4
    Rob Teekman 25-8-2019 - 19:58

    Simyo heeft woekerprijzen buiten de bundel, maar ook buiten Europa.

    Voor mijn bundel (4 GB / 300 min/SMS) betaalde ik €17, - per maand).
    MB's buiten deze bundel zijn 75 x duurder.

    Ik rekende dit de klantenservice voor, maar zij vonden het wel meevallen.
    Keek 16 min TV via de Ziggo-App, deze 382 MB koste mij €56,87 // per 2 min 56 MB = €8,79.
    Binnen mijn bundel zou 16 min TV kijken, 282 MB, slechts € 0,93 hebben gekost.
    Elke maand hand had ik z'on 2 GB over....die verdampten.

    Kortom belachelijk, het naast hogerblok met 8 GB kost €16,- per maand,
    dus 4 GB extra voor €6,- breng dat dat blok in rekening bij overschrijding.

    Bij afsluiting eerste 2 maanden vage kosten, betaalde €51,05 ipv €34,-...

    • Slechte klantenservice laat je verder kijken: Het contact met klantenservice maakte mij boos, geen empathie voelde mij afgescheept. Ben na een dag gaan zoek naar andere provider en vond een veel betere deal.
    • Die had ik niet gevonden, wanneer de klantenservice van Simyo mij een oplossingen had geboden.
    • Meer empathie bij klantenservice en sneller bereikbaar zijn via de telefoon.

    Reacties

    Simyo Webcare 30-8-2019 - 14:16
    Beste Rob,

    Wat jammer om te lezen dat je zo'n slechte ervaring hebt gehad met onze klantenservice. Dit is natuurlijk niet de bedoeling geweest.

    Het klopt dat verbruik buiten de bundel duurder is. Daarom waarschuwen we ook per sms als je MB's voor 80% en 100% verbruikt zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra bundels van 500 MB bij te kopen via Mijn Simyo.

    Als je wilt, kan je ons altijd een berichtje sturen via webcare@simyo.nl. Vermeld je gegevens, dan kunnen we met je meekijken. Ook wat betreft de kosten voor de eerste twee maanden.

    Vriendelijke groet,
    Simyo Webcare
    3
    Klantenservice: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Online dienstverlening: 3
    Bereik/dekking: 7
    Prijsstelling: 1
    Bestelproces: 7
    Facturering: n.v.t.
    peter 7-8-2019 - 09:14

    Al jaren prepaid klant met een Simyo prepaid simkaart. Laatste tijd zo af en toe een internet bundel gekocht.

    Maar als ik het vergelijk met andere prepaid aanbieders, dan zijn de prepaid simyo internet bundel echt belachelijk klein en duur!

    Met vodafone prepaid 9 euro per maand voor 2Gb en bij simyo voor 10 euro slechts 10 euro, en kan zo wel meer voorbeelden geven. Een abonnement hoef ik sowieso niet.

    Jammer denk dat ik toch maar naar een andere prepaid provider overstap

    • Grotere en goedkopere prepaid internet bundels

    Reacties

    Simyo Webcare 9-8-2019 - 11:01
    Hi Peter,

    Wat jammer om te horen dat je erover denkt om naar een andere provider over te stappen! Overweeg je niet toch om een abonnement te nemen? Internetbundels zijn dan wel een stuk goedkoper.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    1
    Klantenservice: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Bestelproces: n.v.t.
    Prijsstelling: 1
    Online dienstverlening: 1
    Facturering: n.v.t.
    Bereik/dekking: n.v.t.
    Mark 2-8-2019 - 14:01

    Ik heb sinds 1 week deze sim-kaart. Ben voor 2 weken in NL vanuit buitenland en kan deze tijdelijk gebruiken. Maar al sinds de start kan ik niet uitgaand bellen, ondanks beltegoed. Wel binnenkomend, wel data, etc. Maar niet bellen. Ben er al een week mee bezig: online, whatsapp, etc. Maar niemand voelt zich geroepen om echt te helpen. "Technische dienst is er mee bezig; probeer eens 10 minuten uit te zetten". Ook niemand die dan even belt ondanks diverse verzoeken.. Heb nog 1 week nodig, maar ik geef op en nooit meer Simyo

    Reacties

    Simyo Webcare 2-8-2019 - 14:06
    Hoi Mark,

    Ik kan me helemaal voorstellen dat je op deze manier niet tevreden bent met Simyo. Ik zou je graag verder willen helpen, kun je een mailtje sturen met daarin vermeld om welk nummer het gaat met bijbehorende adresgegevens naar webcare@simyo.nl. Graag zou ik ook willen weten wat er allemaal is geprobeerd.

    Groetjes,
    Simyo webcare
    2
    Bestelproces: 3
    Bereik/dekking: 2
    Online dienstverlening: 2
    Klantenservice: 2
    Facturering: 2
    Prijsstelling: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    ad 1-6-2019 - 07:27

    Simyo verdien model is: woekerprijzen hanteren als je buiten je bundel zit!!!
    Jarenlang klant geweest maar nu in 2 mnd op kosten gejaagd van €450
    Ps: als ik de reviews leest komt de klanten oplichters standaard met : "wat vervelend wij sturen een sms bij 80%"
    Nee vinden ze niet vervelend, is namelijk kassa!!!

    • Online gemak
    • Geen schijnheilige reactie: wat vervelend wij willen dat verder kan internetten en sturen sms bij 80%. €450 in 2 mnd omdat je sms bericht over de hoofd ziet.
    • Simyo zijn oplichters met zulke praktijken

    Reacties

    Simyo Webcare 14-6-2019 - 09:38
    Goedemorgen Ad,

    Wat jammer om te horen dat je zoveel kosten hebt gemaakt. Het klopt dat wij een sms sturen wanneer je bundel voor 80% verbruikt is. Ook wanneer je bundel volledig is verbruikt krijg je een waarschuwing met daarin de melding dat de kosten vanaf dat moment buiten de bundel vallen.

    Ik snap dat het super zonde is als je een sms'je een keer over het hoofd ziet. Wanneer je twee maanden achter elkaar dit soort kosten maakt, dan heb je dus alle 4 de waarschuwingen over het hoofd gezien. De kosten van €450 maak je ook niet zomaar. Hiervoor moet je erg veel internetten buiten de bundel. Het is dus verstandig om geregeld Mijn Simyo te bekijken om te zien hoeveel ruimte je nog hebt.

    Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om een dataplafond in te stellen. Vaak kun je dit wel doen in je toestel zelf. Via onderstaande pagina zie je een hoop tips om voortaan binnen je bundel te blijven:
    - www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/

    Mocht je nog vragen hebben dan wil ik je vragen om te mailen naar webcare@simyo.nl. Stuur hierbij ook even je telefoonnummer mee. Dan kunnen wij je aansluiting en je kosten inzien.

    Groetjes,

    Simyo Webcare
    4
    Facturering: 10
    Klachtenafhandeling: 1
    Prijsstelling: 1
    Bereik/dekking: 6
    Bestelproces: 1
    Online dienstverlening: 1
    Klantenservice: 6
    Verbree 31-5-2019 - 09:03

    Na jaren een prepaid te hebben gehad, overgestapt op simyo. Bundel gekocht voor 17 euro per maand. Onbeperkt bellen en beperkt internetten. Dit met de belofte dat ik het nummer kon behouden. Bleek achteraf toch niet mogelijk. Toen zelf blijkbaar niet goed opgelet. Het nummer wat ons was toegekend bleek een nummer te zijn buiten mijn bundel. Hiermee mocht ik bellen voor een vooroorlogse prijs. 31 eurocent per minuut. En dit 2 maanden langen. Toen ik gisteravond even op de rekening keek bleek er twee keer te zijn afgeschreven. Een keer 52 en een keer 67 euro. Gebeld met klantenservice. Geholpen door een vriendelijke mevrouw die met 1 klik het nummer wat we nu al twee maand gebruiken voor woekerprijzen kon terugzetten naar de normale bundel voor 17 euro. Op de komende rekening ook al weer 13 euro buiten de bundel gebeld.
    In totaal dus ruim 90 euro teveel betaald aan dit bedrijf. Ik niet blij, zij wel rijk. Een klacht was zinloos zei de vriendelijke mevrouw. Het bedrijf heeft zich goed ingedekt.

    • De vriendelijke mevrouw van de servicedesk.
    • Als nummerbehoud niet mogelijk is de klant bellen en samen met hem een oplossing zoeken.
    • Nu wordt je twee maanden lang, zonder dat je het in de gaten hebt, uitgemolken.
    • Schandalig.

    Reacties

    Simyo Webcare 14-6-2019 - 09:30
    Goedemorgen Verbree,

    Excuses voor de late reactie. Ik geef je graag wat meer uitleg.

    Je geeft aan dat wij de belofte hebben gedaan dat je je nummer mee zou kunnen nemen. Wij willen natuurlijk graag helpen om je nummer van je (toen) huidige provider mee te nemen naar ons. Die provider moet hier helaas wel mee akkoord gaan. Tot die tijd krijg je bij ons een nieuwe (tijdelijk) nummer. In al onze mails geven we duidelijk aan dat je nog geen actieve bundels hebt totdat je nummerbehoud is ingegaan. Dit doen we zodat je dan dus juist geen dubbele kosten hebt. Je kunt namelijk nog gewoon gebruikmaken van je eigen nummer.

    Ga je onze simkaart wel gebruiken zonder dat nummerbehoud is gelukt, dan heb je dus nog geen actieve bundels en valt al het verbruik buiten je bundel. Je verbruik kun je gemakkelijk in de gaten houden via Mijn Simyo. Hier zou je na je eerste telefoontje al zien dat er kosten buiten de bundel gemaakt worden. Het is natuurlijk super zonde dat je pas na 2 maanden kijkt wat de kosten zijn. Maar hier kunnen we helaas niets aan doen.

    Hopelijk werkt alles ondertussen wel naar behoren. Waarschijnlijk maak je nu gebruik van ons nieuwe telefoonnummer. Mocht je toch nog je oude nummer willen behouden. Dan kun je via Mijn Simyo > instellingen > simkaart > alsnog nummerbehoud aanvragen. Neem in dat geval even contact op met je vorige provider om ervoor te zorgen dat ze hier deze keer wel mee akkoord gaan.

    Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag.

    Groetjes,

    Simyo Webcare

Eerdere jaren

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie