Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Reviews en ervaringen over Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Archief 2014

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Simyo zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

17% van 6 klanten beveelt Simyo aan.
67% niet en 17% misschien

Klantervaringen over Simyo

    9
    Bereik/dekking: 8
    Prijsstelling: 8
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Bestelproces: 10
    Online dienstverlening: 10
    Facturering: 9
    Klantenservice: n.v.t.
    Ik raad Simyo aan
    Martijn 28-12-2014 - 19:18

    Ik was opzoek naar een goedkope sim only abonnement. Vanwege mijn bkr notering ben ik meerdere malen afgewezen via http://www.abonnementzonderbkr.nl/abonnement-zonder-telefoon.html kwam ik bij simyo terecht. Lekker goedkoop en nog maandelijks opzegbaar ook. Tot nu toe ben ik nog tevreden!

    • Maandelijks opzegbaar
    • Goedkoop
    • Bereik
    7
    Facturering: 7
    Klantenservice: 7
    Bestelproces: 7
    Klachtenafhandeling: 5
    Bereik/dekking: 7
    Online dienstverlening: 7
    Prijsstelling: 7
    Dirk 24-12-2014 - 10:44

    Al een paar jaar bel ik met Simyo, tot nu toe geen problemen gehad. Afgelopen maand kreeg ik een sms dat ik een factuur niet had betaald.
    Ik heb alles nagekeken maar er stond geen factuur open. Eergisteren werd mijn telefoon afgesloten vanwege administratieve redenen. Ik heb gebeld naar Simyo en mij werd verteld dat er nog een factuur openstond van mei 2012 (!). Vreemd, omdat alle facturen automatisch worden afgeschreven. Nog vreemder, dat ik deze factuur nooit heb ontvangen. Hij stond ook niet in het overzicht op Mijn Simyo.
    Op advies van de telefoniste heb ik het bedrag betaald wat zij noemde. Een factuurnummer kon ik niet opgeven, want de factuur heb ik niet.
    Vandaag had ik nog geen aansluiting. Het bleek dat ik nog een printscreen had moeten sturen van de betaling. Vandaag zou de aansluiting worden geregeld. Ik ben ZZP-er dus het is erg vervelend dat ik mijn klanten niet eens kan bellen.
    Het heeft me behoorlijk veel tijd gekost en belkosten omdat ik met een andere telefoon moest bellen. Hiervoor werd geen compensatie aangeboden. En dat terwijl de fout bij Simyo ligt.

    • Zorg dat de administratie in orde is aan het einde van elk boekjaar.
    • Ga niet pas na 2,5 jaar melden dat een factuur niet is betaald.
    • En doe dat in geen geval via SMS, als er altijd is betaald en 1 keer niet, betekent dat dat er iets is fout gegaan. Wel zo netjes om dan even te bellen!

    Reacties

    Simyo Webcare 24-12-2014 - 11:04
    Beste Dirk,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    4
    Online dienstverlening: 1
    Prijsstelling: 9
    Bestelproces: 7
    Bereik/dekking: 9
    Klachtenafhandeling: 1
    Klantenservice: 1
    Facturering: 3
    Douwe 18-12-2014 - 16:08

    Ik was eerst abonnee bij tele2. Alleen ze konden het zelfde abbonement niet meer aabieden. Toen las ik over goede ervaringen van Simyo. Zou mijn oude nummer meenemen maar omdat dat lang duurde en ik eigenlijk ook wel nieuw nummer wou hebben belde ik naar klantenservice van Simyo waarop medewerker zei u kunt nu u simkaart via internet ook wel activeren dan kan u gelijk bellen. Want ik had het Simyo pakketje al in huis. Zo gezegt zo gedaan zag dat simkaart geactiveerd was en de mobiel die werkte. Echter dit was paar dagen voor weekend en toevallig keek ik op Simyo en zag tot mijn verbazing dat er een bedrag van 30 euro op rekening stond van smsen omdat dat buiten de bundel viel. En dat terwijl ik sms onbeperkt heb. En medewerker daar niks over had verteld en dat ik gewoon gebruik kon maken van de gsm. Had klacht via internet ingedient maar daar hoorde ik echter niks van. Alleen kreeg ik een bericht om de klantenservice te beoordelen. Heel vreemd heb gebeld met klantenservice mijn probleem uitgelegd. Man zei sorry kunnen we niks aan veranderen u moet gewoon betalen dat bedrag. Ik zei nou leuke verwelkoming als nieuwe abbonee.

    • Bereik
    • Klantenservice

    Reacties

    Simyo Webcare 24-12-2014 - 11:03
    Beste Douwe,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    lisa van Ewijk 2-12-2014 - 04:09

    Vriendendeal een van de voordelen die je als trouwe klant kant.

    Snelle handeling zonder teveel poespas bij wijzigingen, nieuwe simkaart etc.

    • Erg goed bereik op elke plek in NL
    • Goedkoop
    • Maandelijks aanpasbaar
    • Snelle dienstverlening
    • Inzicht in verbruik en abbonomentskosten
    • Wel een melding bij mb verbruik maar niet bij belkosten?
    6
    Bereik/dekking: 8
    Klachtenafhandeling: 2
    Online dienstverlening: 6
    Bestelproces: 7
    Klantenservice: 4
    Prijsstelling: 5
    Facturering: 7
    Danny 15-11-2014 - 21:40

    Alhoewel ik al een tijdje overgestapt ben naar een andere provider, toch maar even mijn ervaring met Simyo delen:

    November 2012 zowel mijn vrouw als ikzelf overgestapt naar Simyo,
    Zelf keek ik geregeld op Simyo om te zien wat ik nog aan belminuten had, mijn vrouw echter niet, niet zo bedreven met computers.
    Na installeren app op de mobiele telefoon van mijn vrouw konden we mooi de factuurbedragen zien en wat schetste mijn verbazing:
    de kosten van mijn vrouw werden steeds hoger per maand: dec 2012, jan.2013 en feb. 2013 vielen nog mee, ongeveer €18 per maand extra, maar maart 2013 €56 en april 2013 €58
    Deze kosten hingen blijkbaar samen met het feit dat er geen databundel aan stond, vreemd.
    21-mei heb ik derhalve pas een databundel van €5,- + een 200min bundel ipv 100min bundel aangezet; mobiele telefoonkosten waren ook aardig hoog.

    Ik heb Simyo dan ook een mail gestuurd, we moesten trouwens eerst weer een hoop gedoe uithalen, aanmelden bij een Simyo support forum (met een apart wachtwoord) maar na 2 dagen bericht: in de strekking van : "nee, eigen schuld, dikke bult. we kunnen niets doen, had uw vrouw maar een bundel aan moeten zetten.".

    Waarom wel klantvriendelijk bij bereiken 50% en 25% van je bundel met een waarschuwings-sms en niet in deze gevallen? Alsof je dat expres doet, 6 maanden zo?
    Wel makkelijk verdiend zo voor Simyo natuurlijk.

    • * bereik / dekking
    • klantenservice en klachtafhandeling:
    • je hebt al een Mijn Simyo account, waarom een extra moeilijkheidsfactor inbouwen door nog een ander account te moeten gebruiken om de berichten van de klantenservice te kunnen lezen ?

    Reacties

    Simyo Webcare 24-12-2014 - 11:01
    Beste Danny,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    5
    Prijsstelling: 1
    Online dienstverlening: n.v.t.
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Bereik/dekking: 9
    Bestelproces: 7
    Facturering: 4
    Klantenservice: n.v.t.
    Jurjen 12-11-2014 - 18:23

    Ik ben onlangs overgestapt van een prepay naar een sim-only abonnement. Bij prepaid betaalde ik €0,10 cent per minuut/SMS. maar elke keer opwaarderen werd een beetje vervelend dus overgestapt op een sim-only €0,04 cent per minuut/SMS . Bij de overstap was het alleen niet duidelijk dat ik een zeer hoge minuut prijs ging betalen buiten de bundel namelijk €0,31 cent per minuut/SMS. Daardoor 2 zeer hoge rekeningen van meer dan €60 euro buiten de bundel per stuk.

    Bij mijn oude prepaid had daar +/- €20 euro voor betaald. Bij het overstappen zag ik alleen dat ik 5 euro per maand ging betalen voor 100 minuten. Ik ben er daarom niet van uit gegaan dat het zo veel duurder zou zijn dan de prepaid prijs.


    Tevens kwam ik er op de rekening achter dat 17 van die ¨gesprekken¨ van 31 cent minder dan 6 seconden duurden. Dat betekend dat ik belde tot ik de voicemail boodschap hoorde maar niets ingesproken heb. kosten voor geen gehoor gesprekken €5,27 exclusief het aantal minuten dat voor geen gehoor gesprekken van mijn 100 min sim-only werd af getrokken. Net via de e-mail gevraagd of ze mij tegemoet kunnen komen. Ik hoop op coulance anders stop ik deze maand nog met Simyo.

    • Makkelijk af te sluiten
    • Niet duidelijk over kosten buiten de bundel

    Reacties

    Simyo Webcare 13-11-2014 - 15:55
    Beste,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    Cat 25-11-2014 - 12:41
    Ook ik heb een soortgelijke ervaring bij Simyo, ineens een heel hoge factuur. De belminuten/sms die in de verbruiksbalkjes worden getoond, zijn namelijk niet gelijk aan de minuten die uiteindelijk worden gefactureerd. Kortom, als je denkt dat je er iets boven zit (wat ik dacht), blijkt het aantal werkelijk te factureren belminuten veel hoger te liggen. Ik betaal nu 85 € extra waar ik met een abonnementsverhoging van 4 € toe had gekund vorige maand. Lees hieronder een toelichting van een medewerker van Simyo. Het zou wel zo transparant en correct zijn als Simyo meteen in de verbruiksbalkjes de minuten zou afronden, opdat je weet waar je echt staat met je verbruik. 'De ene minuut is de andere niet bij Simyo'. Voor mij reden om uit te kijken naar een andere provider.
    Beste,
    Het verschil tussen het door u uitgerekende en het door Simyo in rekening gebrachte bedrag (zowel in september als in oktober 2014) laat zich als volgt verklaren: bij Simyo zit er een verschil tussen het verbruik dat in de balkjes op Mijn Simyo en op uw factuur wordt getoond en het verbruik dat wordt afgerekend.
    Op uw factuur op pagina 2 onder 'Specificatie factuur' en in de balkjes op Mijn Simyo vindt u de totale, netto gesprekstijd. Dit betekent dat er geen afronding plaatsvindt en alles per seconde wordt opgeteld. Bij het factureren wordt echter elk gesprek naar boven afgerond op een minuut. Dit is conform de tarieven op onze website.
    Als u alle gesprekken op uw factuur afrondt op een minuut en samen met de verstuurde sms-berichten bij elkaar optelt, zult u zien dat Simyo u niet te veel in rekening heeft gebracht.
    Dit betekent overigens niet dat u geen correct inzicht heeft in uw verbruik. Tijdens de lopende verbruiksperiode wordt uw verbruik namelijk wel correct afgerond weergegeven op Mijn Simyo. U komt achteraf dus niet voor een verrassing te staan.
    Wij begrijpen dat dit verschil in het tonen en het factureren van uw verbruik tot verwarring kan leiden. Wij werken er hard aan uw verbruik op dezelfde wijze te tonen als dat het wordt berekend.
    U vindt deze uitleg ook op Mijn Simyo, onder het tabblad ‘Overzicht’ bij 'Waarom kan het verbruik verschillen van mijn factuur?'
    4
    Facturering: 7
    Bestelproces: 1
    Bereik/dekking: 7
    Online dienstverlening: 1
    Klachtenafhandeling: 1
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 9
    B. Konings 7-11-2014 - 15:53

    Zolang het werkt bij Simyo, dan is het goed. Totdat je problemen hebt.
    Je kunt invulformulieren invullen en mailen tot je een ons weegt: er wordt niet op gereageerd. Kortom: waardeloze klantenservice.

    • Als het werkt, werkt het goed.
    • Waardeloze klantenservice.

    Reacties

    Simyo Webcare 13-11-2014 - 15:54
    Beste,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    8
    Bereik/dekking: 10
    Online dienstverlening: 7
    Prijsstelling: 9
    Facturering: 8
    Bestelproces: 8
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Klantenservice: n.v.t.
    Ik raad Simyo aan
    deborah 7-11-2014 - 08:28

    Iedereen loopt te zeuren over het internet, maar ik heb er nooit problemen mee. Ik krijg als ik op de helft zit altijd netjes een sms. Tip ga regelmatig je verbruik checken en zet je rooming uit, dan is er niets aan de hand. Er is een app van Simyo waar je je gebruik kan checken. Dus kijk ook naar jezelf en niet alleen maar afgeven op Simyo. Ook naar apps die dingen zelf downloaden.

    • Goedkoop en goed bereik.
    9
    Online dienstverlening: 9
    Klantenservice: 8
    Facturering: 9
    Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Bestelproces: 9
    Bereik/dekking: 9
    Prijsstelling: 9
    Ik raad Simyo aan
    Nieky 3-11-2014 - 11:38

    Ik ben al jaren klant bij Simyo en de dienstverlening wordt alleen maar beter. Alles is perfect online te regelen en heb je toch een persoon nodig dan kun je die via meerdere kanalen contacten.
    Verbinding is altijd goed evenals de facturatie.

    • Maandelijks aan te passen bundels. Altijd direct online inzicht in je verbruik of via de app.
    • Bestaande klanten krijgen korting als ze weer een contract aangaan voor een jaar, maar dit hoeft niet.
    • Geen. Prijs ligt wellicht net een paar euro hoger dan van de concurrentie.

    Reacties

    Simyo Webcare 23-1-2015 - 11:04
    Beste De Mol Germaine,

    Beste,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    2
    Bestelproces: 3
    Facturering: 1
    Bereik/dekking: 5
    Klachtenafhandeling: 1
    Online dienstverlening: 3
    Klantenservice: 1
    Prijsstelling: 1
    Bram 27-10-2014 - 15:18

    Je krijgt geen of heel laat een sms'je dat je buiten je bundel zit, erg slecht. Ben hierdoor honderden euro's extra door kwijt. Ben nu ook overgestapt. Ik vind niet dat je zo met klanten om moet gaan. En ik snap ook niet waarom het buiten de bundel tarief zo duur is en ze je niet eens wat laten weten. Erg sneu als je als bedrijf zo je geld moet verdienen.

    • Geen pluspunt.
    • Buiten bundel tarief moet omlaag
    • Je moet VOOR je buiten je bundel gaat een sms'je krijgen in plaats van er na.
    • Misschien een limiet opstellen voor buitenbundel, want soms ga je er erg ver overheen zonder dat je het weet, als student ben je dan niet echt vrolijk als er ineens 50 euro afgeschreven wordt terwijl je een abonnement van 13 euro hebt...

    Reacties

    Simyo Webcare 28-10-2014 - 10:06
    Beste Bram,

    Bij Simyo vinden we de kwaliteit van onze service erg belangrijk. Wij vinden het dus erg jammer om uw reactie hier te lezen. Wij willen u daarom vragen om, als u dat nog niet gedaan heeft, ons te benaderen via onze eigen kanalen. Dit kan via email op Klantenservice@simyo.nl of via ons forum www.simyo.nl/forum
    Wij kijken dan graag naar uw situatie.

    Vriendelijke groet,

    Simyo webcare

    Simyo.nl/forum
    Bram 28-10-2014 - 10:26
    Beste Simyo,
    Ik heb jullie inderdaad al een mailtje gestuurd. Vraagnummer: 970819.
    Ik ben benieuwd hoe jullie de onnodige en voor mij de onwetende kosten gaan afhandelen. Ik heb bijna het hele jaar gemiddeld het dubbele van mijn abonnementskosten betaald.
    Bram 28-10-2014 - 14:13
    Simyo weigert mij met ook maar iets tegemoet te komen en geeft mij de schuld. Gezien deze beoordelingen op bellen.com ben ik niet de enige die hier last van heeft dus de vraag is dan of de schuld wel bij de klant ligt.. Bij andere (grotere) providers zie ik namelijk alleen maar goed commentaar.
    Slecht Simyo dat jullie na zoveel slechte kritiek nog zo omgaan met klanten. Maar goed ik ben weg en ik zou jullie ook aan niemand aanbevelen. Ik hoop dat dit bericht genoeg mensen bereikt zodat jullie misschien gaan inzien hoe jullie bezig zijn.

    Ik zeg: Simyo slechte provider, begin er niet aan want je bent zo het dubbele kwijt dan wat je eigenlijk aangevraagd hebt.
    Bram 28-10-2014 - 14:13
    Simyo weigert mij met ook maar iets tegemoet te komen en geeft mij de schuld. Gezien deze beoordelingen op bellen.com ben ik niet de enige die hier last van heeft dus de vraag is dan of de schuld wel bij de klant ligt.. Bij andere (grotere) providers zie ik namelijk alleen maar goed commentaar.
    Slecht Simyo dat jullie na zoveel slechte kritiek nog zo omgaan met klanten. Maar goed ik ben weg en ik zou jullie ook aan niemand aanbevelen. Ik hoop dat dit bericht genoeg mensen bereikt zodat jullie misschien gaan inzien hoe jullie bezig zijn.

    Ik zeg: Simyo slechte provider, begin er niet aan want je bent zo het dubbele kwijt dan wat je eigenlijk aangevraagd hebt.
    Bram 28-10-2014 - 14:13
    Simyo weigert mij met ook maar iets tegemoet te komen en geeft mij de schuld. Gezien deze beoordelingen op bellen.com ben ik niet de enige die hier last van heeft dus de vraag is dan of de schuld wel bij de klant ligt.. Bij andere (grotere) providers zie ik namelijk alleen maar goed commentaar.
    Slecht Simyo dat jullie na zoveel slechte kritiek nog zo omgaan met klanten. Maar goed ik ben weg en ik zou jullie ook aan niemand aanbevelen. Ik hoop dat dit bericht genoeg mensen bereikt zodat jullie misschien gaan inzien hoe jullie bezig zijn.

    Ik zeg: Simyo slechte provider, begin er niet aan want je bent zo het dubbele kwijt dan wat je eigenlijk aangevraagd hebt.
    Bram 31-10-2014 - 10:38
    Nogmaals een e-mail gestuurd maar hier reageren ze niet op. Erg onprofessionele en slechte klanten "service"..
    Succes ermee Simyo, mij ben je kwijt.
    jeroen 13-11-2014 - 09:35
    Nou ik heb genoeg gelezen Bram.
    Ik wou ook overstappen op Simyo.
    Ben heel blij dat ik dat nog NIET gedaan heb.

Eerdere jaren

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie