Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Bedankt voor het plaatsen van je ervaring

Je hebt al eerder je emailadres bevestigd. Je ervaring zal na 24 uur getoond worden.

Review en beoordeling Simyo

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Simyo geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Simyo. Is Simyo je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Bekijk
20%
van 5 klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
0% misschien 80% niet

Klantervaringen

Plaats een ervaring
  • Beoordeling: 9
    • Bestelproces: 9
    • Prijsstelling: 9
    • Klantenservice: 8
    • Bereik/dekking: 8
    • Facturering: 9
    • Online dienstverlening: n.v.t.
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    Aanrader? Ja
    Ik ben al jaren klant, eerst prepay daarna een abonnement voor een aantrekkelijke prijs i.v.m. met lange abonneetijd.
    Pluspunten
    • Klantenservice eigenlijk noot nodig gehad,
    • Goede afhandeling kosten
    • Nooit problemen gehad met hoge kosten
    Reacties
    Simyo Webcare op 14-1-2021 om 09:47
    Hoi Ad,

    Wat leuk om te horen dat het allemaal zo goed bevalt bij ons!

    Fijn dat je onze klantenservice (nog) nooit nodig hebt gehad, maar als er een keer wat is dan staan we voor je klaar!

    Bedankt voor je review en een fijne dag nog 😊

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 3
    • Facturering: 3
    • Prijsstelling: 4
    • Klantenservice: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Bestelproces: 7
    • Bereik/dekking: 7
    Aanrader? Nee
    Robin Pross op 19-10-2020 om 11:30
    Ik heb een abbenement bij Simyo en ik ben nu al twee weken bezig om te bewijzen dat ik betaald heb, Toch hebben ze mijn diensten geblokkeerd tot vorige week. Toen werden de diensten gedeblokkeerd omdat ik alles toch betaald had aldus de klantenservice. Nu een week later kreeg ik een bericht van een incassoburau met daar achteraan een mail met een defenitieve afsluiting en dat terwijl wij alles per Ideal betaald hebben. Natuurlijk heb ik hierover ook weer contact gehad met de klantenservice maar die bleef voet bij stuk houden. De rekening was volgens haar niet betaald. Dit terwijl de bewijzen toch heel anders liggen en ook nog is toegegeven dat een week eerder alles betaald is. Ik word beschuldigd dat ik betalingen terug gehaald zou hebben terwijl iedereen weet dat je Ideal niet terug kan halen. Bovendien maken ze zich schuldig aan ondeerijlke handelspraktijken aangezien ze eerder hebben toegegeven dat alles betaald is.
    Pluspunten
    • Geen een te bedenken
    Verbeterpunten
    • Stop met onrechtmatig handelen en HOUD JE AAN DE WET
    Reacties
    Simyo Webcare op 20-10-2020 om 10:04
    Hoi Robin,

    We vinden het erg jammer dat je maar blijft volhouden dat je door ons gedupeerd bent. Je bent namelijk terecht geblokkeerd in verband met een openstaande factuur. We leggen het hieronder graag (nogmaals) aan je uit.

    Voor je factuur van juli hebben we rond 25 augustus een automatische incasso verwerkt. Enkele dagen later, rond 29 augustus, is deze incasso teruggeboekt. Wat de reden van de terugboeking is kunnen wij niet inzien, maar voor meer informatie daarover kun je contact opnemen met je bank.

    We hebben je vervolgens meerdere herinneringen per e-mail en SMS toegestuurd, maar je hebt helaas nooit meer een betaling voor deze factuur gedaan. Je geeft aan dat je in augustus twee betalingen hebt gedaan en dat klopt. Deze betalingen waren echter voor je factuur van mei en juni 2020. Die facturen stonden namelijk al een tijdje open en zijn betaald inclusief € 12,50 extra kosten per factuur voor te late betaling.

    Technisch gezien kon je de factuur van juli pas via iDEAL betalen nadat onze incasso eind augustus is mislukt. Daarvoor heb je een eerste herinnering met een betaallink ontvangen op 8 september 2020. Op 11 oktober heb je je factuur van augustus 2020 wel weer via iDEAL betaald, maar voor je factuur van juli 2020 hebben wij zowel in de tussentijd als daarna nooit meer iets ontvangen.

    Vorige week hebben we contact met je gehad en toen is helaas ten onrechte aangegeven dat je volgens onze gegevens geen openstaande facturen meer had. Je aansluiting is toen door ons gedeblokkeerd en dat had niet mogen gebeuren. Toen we hierachter kwamen, hebben we je aansluiting weer geblokkeerd. We kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend en vervelend is. Het neemt echter niet weg dat de blokkade en in rekening gebrachte incassokosten voor je openstaande factuur van juli 2020 terecht zijn.

    Bij het uitblijven van een betaling zal je openstaande factuur worden overgedragen naar een incassobureau. We hadden dit graag op een constructievere manier opgelost, maar dat wordt lastig als je je eigen fout niet erkent en weigert om terechte facturen te betalen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een mail naar webcare@simyo.nl.

    Groeten,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    • Online dienstverlening: 1
    • Facturering: 1
    • Klantenservice: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Bestelproces: 1
    Aanrader? Nee
    ABSOLUUT NOOIT AFSLUITEN

    Voor alsnog denk je een mooi betaalbaar product te hebben afgesloten maar voordat je het weet worden er duistere verbruiken gemeld en moet je mega gaan bij betalen. Ik heb vanwege mijn werk in veel landen simkaarten maar dit heb ik echt nog nooit meegemaakt! In 2 weken door mijn 2 GB heen terwijl in vrijwel alleen in WiFi ben . Vervolgens een melding uw 2 GB is op.
    Direct telefoon uitgezet en daarna elke 2 seconden JAAAAA 2 seconden een verbruik van 59 MB . En dat vele tot een enorme rekening . NEEEEE nooit meer Simyo! Mijn abonnement loopt nog 11 maanden maar dat neem ik voor lief.
    Pluspunten
    • GEEN
    Verbeterpunten
    • Geen oplichting . Helderheid in rekening zoals elke provider . Want waarom wordt er zoveel geklaagd over duisterheid van Simyo
    Reacties
    Simyo Webcare op 13-10-2020 om 10:23
    Hoi M, Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je verrast wordt door de in rekening gebrachte kosten. We registreren je verbruik wel rechtstreeks vanaf je toestel. Die registratie klopt altijd, we kunnen dit niet verzinnen. Wat er denk ik gebeurd is, is dat je toestel automatisch is overgeschakeld naar 4G. Dat gebeurt namelijk automatisch op het moment dat het signaal van ons netwerk sterker is dan je WiFi, en kan ook automatisch gebeuren als je toestel in standby-modus staat (bijvoorbeeld bij iPhones). Als je toestel op rare tijdstippen internet verbruikt dan staat er iets niet goed in je instellingen. Kijk die dus even na met behulp van de informatie uit de onderstaande blogs: - https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/ - https://www.simyo.nl/blog/nooit-meer-over-je-mobiele-datalimiet-heen/ We begrijpen dat je deze kosten niet bewust hebt gemaakt en daarom komen we je graag eenmalig tegemoet. Kun je ons in een e-mail naar webcare@simyo.nl voorzien van je persoonlijke gegevens? Dan lossen we dit graag netjes voor je op! Groetjes, Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Facturering: n.v.t.
    • Prijsstelling: 1
    • Online dienstverlening: n.v.t.
    • Klantenservice: 1
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Bereik/dekking: n.v.t.
    • Klachtenafhandeling: 1
    Aanrader? Nee
    Tanja Hermans op 20-6-2020 om 21:52
    Je krijgt geen duidelijke melding wanneer je over je data heengaat. Je kan dit ook niet vast zetten tot een maximum. Gevolg is dat er schandalig veel geld wordt geïnt voor het internet wanneer je buiten je bundel gaat. Honderden euro's wat een fractie zou hebben gekost wanneer je binnen je bundel zou zijn gebleven. Waardeloos dit.
    Pluspunten
    • Geen plustpunten ten opzichte van andere providers
    Reacties
    Simyo Webcare op 26-6-2020 om 12:44
    Hoi Tanja,

    Wat vervelend dat je zo verrast bent door de in rekening gebrachte kosten!

    Op het moment dat je internetbundel 80% of 100% verbruikt is krijg je van ons altijd een SMS. Op dat moment moet je dus stoppen met internetten of MB's bijkopen via Mijn Simyo om extra kosten te voorkomen. Heb je onze berichtjes over het hoofd gezien?

    We snappen wel dat het niet de bedoeling was om deze kosten te maken. Kun je even een mail sturen naar webcare@simyo.nl? Dan kijken we even of we iets aan die kosten kunnen doen 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Klantenservice: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Facturering: n.v.t.
    • Bereik/dekking: n.v.t.
    • Bestelproces: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Prijsstelling: n.v.t.
    Aanrader? Nee
    Daniel op 9-5-2020 om 12:41
    Al weken bezig om een nummer te laten porteren naar dit zogenaamde klantvriendelijke bedrijf. Wat een gelieg en hoe je als klant met een blijkbaar bijzonder probleem aan het lijntje gehouden worden en hoe medewerkers keihard liegen en van alles verzinnen. Let wel, van dit alles heb ik natuurlijk bewijs. Wat wil het geval. Een goede kennis geadviseerd om naar Simyo te gaan. Komt van een duur abonnement en wil inmiddels sim-only met minder gigs en minder belminuten. Ondanks dat de vorige provider uitgeporteerd heeft, wat een woord, blijft de firma list en bedrog beweren dat dit niet zo is. Ik heb nota bene via een screenshot moeten bewijzen dat het tegendeel het geval is. Blijkbaar is het voor Simyo te veel moeite zelf enige moeite te doen om nieuwe klanten te bedienen. Waar ik mij vooral aan stoor zijn alle verzinsels. Zoals dat het nu met de hand verzocht is, dat we allang een mailtje hadden moeten ontvangen (wordt plotseling de volgende dag ontkend!), het zou naar de technische afdeling gaan (weer iets nieuws), er zou al tweemaal gemaild zijn (verzonnen om de klant zoet te houden) en ga zo maar door. Medewerkers van Simyo die overigens erg aardig zijn, daar ligt het niet aan
    Pluspunten
    • Overigens aardige medewerkers.
    Verbeterpunten
    • Tja spreekt voor zich.
    Reacties
    Simyo Webcare op 15-5-2020 om 16:08
    Hoi Daniël,

    We behandelen onze online reviews één keer per week dus zodoende ben ik niet eerder toegekomen aan het reageren op je berichtje hier. Gelukkig hebben wij inmiddels al meerdere malen telefonisch contact hierover gehad! We weten nu dat Vodafone de boosdoener is en dat ze bezig zijn met het oplossen van dit probleem zodat wij hopelijk zo snel mogelijk het nummer van hen kunnen overnemen. Maar het gaat allemaal erg moeizaam helaas! Zoals afgesproken hebben wij dinsdag nog even telefonisch contact hierover en hopelijk is het dan opgelost 🙂 Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, schroom dan niet om even naar mij te vragen bij onze klantenservice!

    Groetjes,
    Bas (Simyo Webcare)
  • Beoordeling: 6
    • Klachtenafhandeling: 8
    • Bestelproces: n.v.t.
    • Klantenservice: 8
    • Facturering: n.v.t.
    • Bereik/dekking: 8
    • Online dienstverlening: 3
    • Prijsstelling: 1
    Aanrader? Nee
    Onlangs heb ik per ongeluk een app aan gezet onderweg naar een kerstdiner waardoor in 40 minuten tijd bijna 5 GB buiten de bundel is verbruikt. Toen ik dit bemerkte was de simkaart wel geblokkeerd, maar dit had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. Je krijgt natuurlijk wel een sms dat de bundel op is, maar als je die mist ben je wel de sjaak. Ik ben me kapot geschrokken! Gelukkig hoef ik uiteindelijk "maar" 50 euro te betalen maar het voelt toch niet goed en het vertrouwen in Simyo is hiermee wel weg.

    Ik heb inmiddels veel van dit soort ervaringen gelezen over Simyo. Het lijkt dus meer regel dan incident te zijn. Je krijgt veel begrip van de klantenservice, maar ondertussen wordt je wel op kosten gejaagd.
    Doe hier wat aan Simyo.

    Na meer dan 6 jaar toch maar overstappen?
    Pluspunten
    • Service
    Verbeterpunten
    • Hoge kosten voorkomen
    Reacties
    M op 15-1-2020 om 23:03
    Update:
    Ondanks deze nare ervaring blijf ik voorlopig toch nog bij Simyo vanwege de kwaliteit en de goede service.
    Simyo Webcare op 6-1-2020 om 13:27
    Hoi M,

    Wat vervelend dat je in zo'n korte tijd zulke hoge kosten hebt gemaakt!

    We begrijpen dat dit niet de bedoeling was. Daarom zijn we je ook tegemoet gekomen! De kosten waren eigenlijk gewoon terecht, maar in plaats van het volledige bedrag hoef je alleen te betalen voor extra internetbundels die het verbruik zouden hebben gedekt. En ja, dat kost inderdaad nog steeds veel geld als je zo'n gigantische hoeveelheid internet verbruikt. Maar uiteindelijk ben je daar wel zelf verantwoordelijk voor. Dan is onze tegemoetkoming toch een keurige oplossing?

    We snappen dat dit een beetje een bittere nasmaak geeft. Maar we kunnen je niet nog meer tegemoetkomen dan we al gedaan hebben. Heb je wel naar onze tips gekeken? Daarmee zou je dit soort taferelen in de toekomst moeten kunnen voorkomen.

    Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan even op webcare@simyo.nl 🙂

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare op 24-1-2020 om 09:51
    Hoi M,

    Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze kwaliteit en service!
    We zijn blij dat je toch nog bij Simyo wilt blijven.

    Groetjes,
    Simyo Webcare
    Simyo Webcare op 7-2-2020 om 10:58
    Hallo Mp Helgers,

    Oei, wat zuur. Het kan hard gaan als je toestel internet blijft verbruiken terwijl je bundel op is. Maar het kan toch flink schrikken zijn als de rekening zo hoog wordt. Je kan in je toestel bekijken waar het verbruik aan is besteed via deze link: https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/
    Wil je dat wij je factuur voor je bekijken om te checken hoe je kosten zijn opgebouwd? Stuur je nummer en adresgegevens dan op naar webcare@simyo.nl.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare

  • Beoordeling: 9
    • Prijsstelling: 9
    • Bereik/dekking: 7
    • Facturering: 9
    • Online dienstverlening: 9
    • Klantenservice: 9
    • Klachtenafhandeling: 9
    • Bestelproces: 9
    Aanrader? Ja
    Prima tevreden, en men reageert snel op mail. Klantenservice zeer vriendelijk.Heb totaal geen klachten, alleen dat je het overgebleven tegoed (wat je uiteindelijk wel hebt betaald) niet mee kunt nemen naar de volgende maand, dit vindt ik persoonlijk niet kloppen, maar schijnt bij alle providers hetzelfde te zijn. Aan Simyo een taak om hier eens op vooruit te lopen.
    Pluspunten
    • Zeer vriendelijke klantenservice
    Reacties
    Simyo Webcare op 20-12-2019 om 10:54
    Bedankt voor deze positieve feedback, ik zal je suggestie doorgeven!

    Groetjes,
    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 6
    • Prijsstelling: 5
    • Facturering: 7
    • Klantenservice: 6
    • Bestelproces: 10
    • Online dienstverlening: 8
    • Bereik/dekking: 5
    • Klachtenafhandeling: 3
    Aanrader? Nee
    Christie op 30-11-2019 om 15:56
    Zeer hoge kosten bij internet buiten de bundel.

    Toen ik een klacht in diende, met verzoek of ingesteld kon worden in de app om het internet uit te zetten wanneer de mb's op zijn, werd me aangeraden om het internet limiet op mijn telefoon in te stellen. Dat lijkt een goede oplossing. Echter, wanneer je mb's bij koopt verander je het internet limiet. Als je er in het vervolg niet aan denkt om die weer in te stellen komt die vergissing je duur te staan.

    Wat in eerste instantie een goedkope provider lijkt, blijkt toch peperduur te zijn.
    Verbeterpunten
    • De rest van de app is gericht op gebruiksgemak. Een optie om niet over de bundels heen te gaan zou het gebruiksgemak zeer bevorderen
    Reacties
    Simyo Webcare op 2-12-2019 om 13:27
    Hey Christie,

    Oei, wat een vervelende verassing. Ik wil je hoge kosten graag even voor je nakijken. Wil je een e-mail met je telefoonnummer en adresgegevens opsturen naar webcare@simyo.nl? Dan controleer ik je verbruik even.

    Fijne dag nog!

    Simyo Webcare
  • Beoordeling: 1
    • Bereik/dekking: 1
    • Klantenservice: 1
    • Prijsstelling: 1
    • Online dienstverlening: 1
    • Bestelproces: 1
    • Klachtenafhandeling: 1
    • Facturering: 1
    Aanrader? Nee
    Patrick Trijsburg op 4-10-2019 om 06:18
    Tijdens mijn vakantie naar Spanje deze september is mijn internet s'nachts per ongeluk aan blijven staan.
    Hierdoor heeft Simyo mij om 0103 (toen ik sliep) een sms gestuurd dat ik 100% had verbruikt en daarna toch nog 7x 10 euro afgeschreven achter elkaar van mijn rekening . Daarna is pas mijn nummer tijdelijk geblokkeerd.
    Deze afschrijvingen zijn gebeurt terwijl ik automatisch opwaarderen uit had staan in mijn instellingen!
    Ik heb de volgende ochtend gelijk gebeld met de klantenservice en die informeerde mij dat Simyo soms de internet sessie laat doorlopen waardoor er in de min gerekend wordt en de afschrijvingen plaatsvinden.
    Dit is belachelijk. Als ik automatisch opwaarderen heb uitstaan zou er niets afgeschreven mogen worden van mijn rekening. Ook moeten ze de internet verbinding stoppen bij het bereiken van 0 euro.
    Je hebt namelijk een prepaid kaart om de kostende te beperken.

    Tijdens het gesprek beloofde klantenservice mij dat ik niet zou opdraaien voor de kosten, maar nu krijg ik van de klantenservice via e-mail te horen dat het eigenlijke verbruik die nacht 158 euro was dus ze me al genoeg tegemoet zijn gekomen. Na meerdere email wisselingen willen ze me nergens meer tegemoetkomen terwijl dit een duidelijk een ongelukkige situatie was(extreem verbruik na 0100 snachts).

    Echt schandalig. Na 4 jaar klant te zijn wordt je zo behandeld en afgescheept.
    Ik zal naar de geschillencommissie gaan en dit weekend mij oriënteren voor een andere provider.

    Mvg
    Patrick
    Reacties
    Simyo Webcare op 4-10-2019 om 16:32
    Hoi Patrick,

    Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal tevreden bent. Kun je een mailtje sturen naar webcare@simyo.nl met daarin je telefoonnummer met adresgegevens? Ik kijk graag of ik iets voor je kan betekenen.

    Vriendelijke groet,
    Simyo webcare
  • Beoordeling: 8
    • Bereik/dekking: 7
    • Klantenservice: 9
    • Facturering: n.v.t.
    • Prijsstelling: 8
    • Online dienstverlening: 9
    • Klachtenafhandeling: n.v.t.
    • Bestelproces: 9
    Aanrader? Ja
    Op zich ben ik al jaren heel tevreden Prepaid-klant bij Simyo, met name omdat ik altijd extreem weinig bel en voor internet altijd Wifi gebruik. Echter, nu wil ik dat wel iets meer gaan kunnen bellen en mobiel internetten en dan vind ik inderdaad de bundels en tarieven van Simyo niet super scherp, het kan best iets meer concurrerend. Ik heb al vaker gekeken of een sim-only niet wat voor mij is, maar dan is Simyo toch niet de voordeligste. Nu vind ik de service van een provider wel iets dat belangrijk is en bij Simyo heb ik werkelijk niets te klagen gehad, ik heb zelfs eens kosteloos een nieuwe simkaart ontvangen omdat ik een ander type telefoon kreeg. Dan ben ik bang dat ik toch maar niet de pakkende reclamespot van Lebara ga opvolgen (nooit bereikbaar en veel grote problemen) en nog even verder om me heen kijk voor scherpe tarieven icm. goede service. Verder heb je bij Simyo een online dashboard waar je alles mee kunt en nee je kan de klantenservice niet bellen maar ze zijn wel online bereikbaar en dat is voor mij goed genoeg.

    Signaal is over het algemeen goed, maar ook KPN heeft helaas geen landelijke dekking met 5 streepjes. Op ons nieuwe adres heb ik binnenshuis maar 1 a 2 streepjes. Mijn vrouw zit bij T-Mobile een heeft prima ontvangst thuis.
    Pluspunten
    • Prepaid beltegoed vervalt niet, 1x per half jaar een belletje of een smsje sturen is genoeg om je beltegoed te behouden. Zo hoort het eigenlijk met een prepaid kaartje.
    Verbeterpunten
    • Tarieven (vooral sim-only) kunnen na zoveel jaar wel 's wat scherper
    Reacties
    Simyo Webcare op 27-9-2019 om 16:23
    Hoi Ed,

    Bedankt voor je positieve recensie! Ik wil je graag meegeven dat we wel telefonisch bereikbaar zijn via 1200 of 0800-8007 op doordeweekse dagen van 08:30 tot 20:00, misschien fijn om te weten.

    Mocht je geïnteresseerd zijn in een leuke aanbieding voor bundels, mocht je eventueel overstappen naar een sim only dan kan je hier altijd naar informeren door te mailen naar klantenservice@simyo.nl.

    Groetjes,
    Daisy van Simyo webcare

Navigatie