Review en beoordeling Ben

Ben

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Ben geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Ben. Is Ben je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

11% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 81 ervaringen in de afgelopen 12 maanden.
83% niet
6% misschien
  1. Marco Dubbelt op 31-1-2017 om 10:11 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben is een low budget provider. De lage prijzen gelden alleen in Nederland. Zodra je in het buitenland belt of internet betaal je de hoofdprijs daarnaast gaat ook nog eens van je bundel af. Mensen die in de grensstreek wonen en regelmatig over de grens gaan zijn zonder het te weten een vermogen kwijt en belminuten en data limiet, Ik betaalde 5 euro voor 1 mb in India. Gelukkig had ik mijn buitenland limiet op 15 Euro staan dit was na 1 whatsapp bericht al op.
    • Heb ik eigenlijk niet ik dien mijn contract uit en stap over naar een ander
    • Nakomen van afspraken. IK heb gevraagd of ik een aanmerking kon komen voor een coulance regeling klantenservice zou hier op terug komen nooit meer wat van gehoord.
    Beoordeling
    4
    • Facturering:
      4
    • Bestelproces:
      3
    • Online dienstverlening:
      3
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      6
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Stephan op 1-2-2017 om 15:59
    Er kloppen 2 dingen niet aan je bericht. Je geeft aan dat Ben een low Budget provider is. Daarbij gelden de lage prijzen alleen in Nederland. Ben vermeldt alle prijzen netjes op de website en je had deze dus kunnen inzien. Low Budget providers hebben vaan een adertje onder het gras en tja.... er zijn dan voordelen en ook nadelen. Dat in India 1 mb 5 euro kost, verschilt NIET van andere providers die veelal nog duurder zijn. Ben kan daar niks aan doen en een whatsapp van 1 MB voor 1 whatsapp bericht is wel erg veel. Mogelijk heb je een foto meegestuurd ofzo. Data buiten europa is extreme duur, lees je in voordat je daar gebruik van maakt !
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 14:52
    Hallo Marco,
    Ik begrijp dat je de kosten voor je abonnement zo laag mogelijk wilt houden. Wanneer je in het buitenland je abonnement gebruikt, maak je niet van mijn netwerk, maar van het netwerk van een buitenlandse provider gebruikt. Ik heb met deze providers afgesproken dat al mijn klanten hier gebruik van mogen maken, in ruil voor een bepaald bedrag. Hierdoor betaal je dus meer voor het gebruik van je abonnement in het buitenland. Aangezien ik je toch wil beschermen tegen hoge kosten heb ik inderdaad een limiet van €15,00 op je internet geplaatst. Daarnaast kun je voordat je naar het buitenland gaat altijd even via www.ben.nl/internet controleren wat de kosten voor het gebruik van je mobiele abonnement daar zijn.

    Stephan, ik vind het super dat je me helpt. Wist je dat je mij en anderen nog beter kan helpen op mijn forum? Die vind je via forum.ben.nl. Ik ben blij met jou!

    De groeten van Ben
  2. Klant op 29-1-2017 om 14:32 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Doet zich voor als budgetvriendijke provider, maar ze laten je de hoofdprijs betalen voor HUN EIGEN fouten! Ik raad deze provider iedereen af. Slechte service, slecht bereikbaar, er gaat te veel fout bij hun en de klant mag het betalen. Fouten toegeven en tegemoet komen? Ho maar. Ze zitten ze bij de klantenservice niet op 1 lijn en verstrekken ze onjuiste informatie, waardoor ik onterecht veel te veel heb betaald. Wanneer ik hun vraag het gesprek terug te luisteren is dit "niet mogelijk". Kortom: AFRADER!!
    • Klantvriendelijkheid
    • Eerlijkheid
    • Organisatie
    • Personeel trainen
    Beoordeling
    1
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 14:26
    Hallo,
    Jammer om te lezen dat je zo ontevreden bent. Ik wil graag kijken wat ik voor je kan doen. Kan je me vertellen wat je klantnummer is?
    De groeten van Ben
    Ben Webcare op 8-2-2017 om 10:10
    Hallo Michelle,

    Ik heb je gegevens via Bellen.com ontvangen. Helaas kreeg ik je niet telefonisch te pakken, dus vandaar dat ik je hier een reactive geef. Na onderzoek is inderdaad gebleken dat er onterecht kosten bij je in rekening zijn gebracht. Deze kosten heb ik zojuist verged, waardoor er binnen vijf werkdagen geen facturen meer open zullen staan.

    Ik zag ook dat je de eerste factuur handmatig hebt betaald. De kosten van deze factuur zullen binnen één maand op je rekening gestort worden.

    Sorry voor het ongemak wat er bij jou is ontstaan.

    De groeten van Ben
  3. Rogier op 19-1-2017 om 21:39 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Inmiddels geen klant meer bij Ben, ik had een maandabonnement en kwam erachter dat de prijzen inmiddels een stuk lager zijn. Ik vroeg dus maar eens of ik het teveel betaalde verschil terug kon krijgen waarop ik deze reactie kreeg van Ben:
    ------
    Je geeft aan dat jij hebt gezien dat de bundel 500 MB nu 2,50 euro kost en dat je het bedrog vindt dat je bundels niet zijn aangepast en of ik je het te veel betaalde bedrag kan terug geven.

    Wat jammer dat jou dit overkomt!
    Ik kan je helaas geen vergoeding geven omdat ik niet verantwoordelijk ben voor jouw abonnement. Het komt misschien wat bot over maar zo is het helaas wel.
    Je had zelf mijn website in de gaten moeten houden of er enige wijzigingen waren in mijn tarieven.
    Ik kan je niet tegemoet komen.
    -----

    Beetje jammer dus, ik vind dat je niet op deze manier met klanten om kan gaan.
    • Prijs
    • Klantenservice
    • Rekeningoverzicht
    Beoordeling
    4
    • Facturering:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      8
    • Prijsstelling:
      9
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      4
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Stephan op 1-2-2017 om 16:02
    Ik snap dat het klantvriendelijk is als de provider je opbelt en zegt "Meneer, we hebben goed nieuws ! De kosten zijn nu lager voor hetzelfde abonnement !" Een bedrijf is dat NIET verplicht en er zijn vrijwel geen bedrijven die dat doen. Ziggo doet dat niet, KPN doet dat niet en Ben dus ook niet. Ze zijn het niet verplicht en het is je eigen taak abonnementen steeds te controleren en bij te stellen als nodig is. Ik zie dit niet als een fout van Ben !
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 15:08
    Hallo Rogier,

    Dankjewel voor je bericht. Natuurlijk betaal je graag de laagst mogelijke prijs voor je bundels. Het is voor mij niet mogelijk om je bundels zonder jouw verzoek te veranderen. Hierdoor zou je contract namelijk veranderen. Aangezien ik wel snap dat je niet teveel wilt betalen, is het altijd mogelijk om je bundels te veranderen via je Ik Ben pagina.

    Ik begrijp dat de e-mail wat bot overkomt. Daar wil ik dan ook sorry voor zeggen. In de toekomst zal ik hier meer op letten.

    De groeten van Ben
    Rogier op 3-2-2017 om 22:22
    @Stephan: er zijn zeker bedrijven die je wel informeren als de prijs van iets lager wordt. Bijvoorbeeld verzekeraars en retailers. Eens dat Ben dit niet verplicht is en dat de telecom hierin achterloopt en liever klanten bijlft 'naaien'. Telecom (en zeker Ben) kent als industrie niet voor niets een van de laagste klanttevredenheidscijfers in NL. Dat maakt het niet minder teleurstellend. Jij accpeteert het kennlijk - ik niet.
  4. Van Wezel op 19-1-2017 om 15:11 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Net enorm genaaid door BEN. Komt er op neer dat ze ong 200 euro van mij gestolen hebben middels een voorschot. Dit zou.. voor het grootste gedeelte gecompenseerd worden.. Hierbij hoort een klantenservice medewerker die glashard heeft gelogen, (je gaat het geld terug krijgen) en een medewerker die zegt dat hoewel ik inhoudelijk gelijk heb (volgens het systeem ben ik eerder gecompenseerd, maar dit staat verkeerd ik ben niet eerder gecompenseerd) en dit beaamd de medewerker??) er een hogere collega zegt dat ik toch geen geld terug mag krijgen. Trouwe BEN klant van 8 jaar die EN 200 euro kwijt is aan niks en een nwe provider moet gaan zoeken tegen mijn zin. Ik kan natuurlijk geen klant blijven van een liegende oplichtende partij zoals BEN zich nu laat zien. BEN zou zich moeten schamen!
    • In dit verhaal alleen Negatieve punten
    • Alles?
    Beoordeling
    1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 14:25
    Hallo Van Wezel,
    Dit klinkt inderdaad als een hele vervelende ervaring. Ik wil je graag helpen. Zou je me je klantnummer kunnen vertellen zodat ik kan na gaan wat er gebeurt is?
    De groeten van Ben
  5. Jits op 13-1-2017 om 15:58 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    BEGINT MET VERBORGEN BLOKKADE! Het leek ben een goed idee om bij het ingaan van het abonnement servicenummers (zoals praktisch elke klantenservice), bellen naar het buitenland en gebeld worden in het buitenland te blokkeren, zonder dat dit ergens duidelijk wordt weergegeven. Dit is alleen op te lossen door €200,- borg over te maken of twee maanden te wachten zonder de normale functionaliteit van je abonnement. Klantenservice hierover is waardeloos (ja, krijgen we heel veel klachten over maar fraude kostte teveel geld) en zelfs na de twee maanden moet je vaak bellen om de blokkade op te heffen. Niet nemen!
    • Best goedkoop
    • Eerste twee maanden ernstig beperkt gebruik van je abonnement
    • Slechte klantenservice
    Beoordeling
    3
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Prijsstelling:
      7
    • Bereik/dekking:
      2
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bestelproces:
      6
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Webcare op 24-1-2017 om 11:48
    Hallo Jits,
    Het klopt dat er de eerste twee maanden van het abonnement een blokkade staat op bellen naar buitenlandse nummers en bellen naar betaalde servicenummers. Dit is om jezelf en mij te beschermen tegen onnodige kosten. Hierover kun je meer lezen via de volgende links:
    https://www.ben.nl/klantenservice/buitenland#faq_nodes-faq_node_pane-node-1312 https://www.ben.nl/klantenservice/wijzigen/betaalde-servicenummers De groeten van Ben
  6. Milena op 9-1-2017 om 20:05 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik heb heel veel problemen gehad met Ben. Mijn abonnement zou ingaan op 22 februari, echter kon ik er toen nog steeds geen gebruik van maken. Bleek dat mijn oude abonnement te ver doorliep en dat ik nog geen nieuw abonnement had af moeten sluiten. Contact gehad met Ben en die zouden het abonnement stopzetten en ik moest de simkaart meteen weggooien. Dan zou ik alleen mijn aansluitkosten kwijt zijn en was het voor de rest geregeld. Helaas kwam na een maand de eerste rekening alsnog binnen. Contact gehad met Ben en ik kreeg welgemeende excuses van hun kant en het geld zou teruggestort worden en het abonnement alsnog geannuleerd. Vervolgens heb ik nog 6 afschrijvingen gehad en heb ik bijna wekelijks met Ben aan de telefoon gehangen. Ik ben ook consequent het geld gaan terugboeken naar mijn rekening waardoor er een incasso ging lopen. Van de klantenservice kreeg ik te horen dat t mijn eigen probleem was en dat ik uiteindelijk op een zwarte lijst zal belanden, ik ben nog nooit zo verschrikkelijk behandeld geweest door een klantenservice. Ze lachen je in je gezicht uit. Na de 6 afschrijvingen, die ik allemaal heb teruggeboekt is het eindelijk gestopt. Ik heb ook niks meer gehoord van de hoge incasso's die ze hebben gestuurd en van Ben zelf ook niks meer. Ik zou niemand aanraden een abonnement bij Ben te nemen.
    Beoordeling
    3
    • Facturering:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      6
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      8
    • Bestelproces:
      3
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 18-1-2017 om 16:33
    Hallo Milena,
    Dit klinkt als een heel vervelend verhaal. Ik wil graag voor je controleren of alles nu inderdaad voor je geregeld is en je niet wordt doorgestuurd naar een incassobureau. Weet je toevallig nog het ordernummer van je Ben abonnement? Op die manier kan ik je gegevens namelijk opzoeken in mijn systeem.
    De groeten van Ben
    Stephan op 1-2-2017 om 16:07
    Het punt is dat ik niet goed zicht heb over hoe het gegaan is. Abonnementen kun je beter zelf opzeggen en wachten op de bevestiging. Daarna kun je een nieuw abonnement (na de bevestiging, niet na het aflopen van het oude abonnement !) afsluiten. je geeft zelf toe dat je al een abonnement afgesloten heb, terwijl de oude niet beeindigd kan worden. In dat geval ligt de fout niet helemaal bij BEN en heb je per ongelijk een abo afgesloten, terwijl de oude nog liep. Verder kun je altijd een nieuwe abo beeindigen binnen de wettelijke 14 dagen !
  7. Bram op 2-1-2017 om 21:08 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik ben een zeer ontevreden klant van Ben. Ik ben meer dan 1,5 jaar lang bezig om een fout gecorrigeerd te krijgen die Ben zelf heeft veroorzaakt. Ben beloofde een korting die ik niet ontving. Ik moest hier elke maand over bellen en kreeg dan soms een eenmalige correctie. Na vele telefoontjes, herberekeningen en correcties ben ik de weg zelf ook kwijt. Iedereen die ik te spreken krijg van de klantenservice belooft mij het probleem permanent op te lossen. Helaas is dit tot op heden Ben nog steeds niet gelukt. Na ruim 1,5 jaar chaos had ik maar de automatische incasso ingetrokken, omdat er maandelijks ontecht teveel geld van mijn rekening wordt afgeschreven en nu is mijn abonnement geblokkeerd. Ik zag geen andere oplossing want Ben luistert toch niet. Ik wil best betalen voor mijn abbo maar dan wel het overeengekomen bedrag. Ik zit nog 2 maanden vast aan dit contract en dan ben ik gelukkig verlost van Ben.
    • Geen
    • Klanten serieus nemen
    Beoordeling
    1
    • Facturering:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 18-1-2017 om 16:25
    Hallo Bram,
    Wat vervelend dat je te steeds teveel betaald voor je abonnement. Ik kan je gegevens hier helaas niet in zien. Weet je toevallig wat je klantnummer is, zodat ik je verder kan helpen?
    De groeten van Ben
    Bram op 18-1-2017 om 18:31
    Klantnummer: 105600
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 14:24
    Hallo Bram,
    Ik denk dat dit een verkeerd klantnummer is, want ik kom niet uit bij je gegevens. Je kunt je klantnummer terugvinden op je facturen en op je Ik Ben pagina.
    De groeten van Ben
  8. Vlinder op 28-12-2016 om 15:04 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Omdat ik vanaf dag 1 thuis geen bereik had met mijn mobiel wilde ik direct mijn 2-jarig abonnement opzeggen bij Ben. Dit kon niet, dit kon pas 1 maand voordat het abonnement afliep. Geaggendeerd in mijn agenda over 1 jaar en 11 maanden, stipt 1 maand van tevoren gebeld naar Ben, nou mevrouw wij hebben alles voor JOU (irritant!!) geregeld. Nou niet dus! Gewoon blijven afschrijven enne.... dat telefoongesprek met mijn opzegging die is niet geregistreerd dus dikke pech gewoon blijven betalen en anders komt er in eerste instantie 15 euro bij.... zeer klantonvriendelijk NOOIT meer Ben! BEN er klaar mee bah!
    • Zie boven
    Beoordeling
    3
    • Facturering:
      3
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      5
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      5
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      2
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 30-12-2016 om 15:02
    Hallo Vlinder,

    Wat vervelend dat je geen bereik hebt in huis. Ik begrijp dat je overal wilt kunnen bellen en vooral vanuit huis. Vanaf het moment dat je je abonnement ontvangt, heb je altijd recht om je bestelling binnen veertien dagen te annuleren. Wanneer je het na die tijd wilt beëindigen kan dit inderdaad pas tegen het einde van je contract.

    Aangezien ik wil dat iedereen kan bellen, maak ik wel uitzonderingen wanneer je bereik slecht is. Hiervoor wil ik dat nog wel onderzoeken of ik iets kan doen om jouw bereik te verbeteren. Ik wil je vragen om je klacht in te dienen via www.ben.nl/dekkingskaart. Het bereik bij jou thuis zal dan worden onderzocht. Mocht ik dit niet kunnen verhelpen en blijkt de klacht gegrond, dan mag je voor het einde van je contract weg.

    De groeten van Ben
    Stephan op 1-2-2017 om 15:55
    Ik snap het niet. Als je op 1 dag al geen bereik heb, dan zeg je hem toch binnen 14 dagen op ? Als blijkt dat je dag 2 en dag 3 ook geen bereik hebt, kun je hem binnen 14 dagen annuleren. Waarom heb je dat niet gedaan ?
  9. l.elberink op 15-12-2016 om 22:26 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Eerste maanden totaal geen problemen. Langzaam aan wat gesprekken die uitvallen tijdens gesprek. Deze week elk binnenkomend gesprek binnen een paar seconden uitgevallen.
    Beoordeling
    2
    • Klachtenafhandeling:
      2
    • Bestelproces:
      2
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      2
    • Online dienstverlening:
      1
    • Bereik/dekking:
      2
    • Facturering:
      1
    Ik zou deze provider aanradenMisschien
    Reacties
    Ben Webcare op 30-12-2016 om 13:47
    Hallo l.elbrink,

    Wat vervelend dat je gesprekken wegvallen. Er kunnen een aantal dingen aan de hand zijn. Ik wil je adviseren altijd eerst je mobiele telefoon even uit en weer aan te zetten zodat je simkaart opnieuw wordt aangemeld op het netwerk. Mocht je daarna nou nog steeds problemen ervaren tijdens je telefoongesprekken, dan kan ik je adviseren om onderstaand artikel op mijn forum even door te lezen.

    https://forum.ben.nl/internet-bereik-14/doen-geen-bereik-slechte-dekking-hebt-19
    Op die manier kan jouw probleem vast verholpen worden!

    De groeten van Ben
  10. elena op 8-12-2016 om 11:26 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik had alle vertrouwen in Ben omdat ik weet dat ze het netwerk van tmobile gebruiken. Prijs is prima oo. Maar ik heb zo vaak geen internetverbinding op bijv A4 of N44 dat ik ben gaan vergelijken met een toestel met KPN sim. Dan had ik wel bereik.. kortom ik twijfel nu wel of ik moet blijven. Heeft Ben ook een netwerkdekking feedback app? Zou graag willen doorgeven waar ik problemen ervaar
    • Prijs
    • Dekking of capaciteit voor 4G internet
    Beoordeling
    8
    • Klantenservice:
      n.v.t.
    • Facturering:
      8
    • Bestelproces:
      10
    • Bereik/dekking:
      3
    • Online dienstverlening:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      n.v.t.
    • Prijsstelling:
      10
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Opmerking van de redactie op 9-12-2016 om 10:03
    We hebben het even nagezocht! Zoals bekend maakt Ben gebruik van het T-mobile netwerk. Als je een iPhone of Android-telefoon hebt, kun je gratis de NetwerkRadar app downloaden. Hiermee laat je Ben eenvoudig weten waar en wanneer jij problemen met het netwerk ondervindt.
    Reacties
    Ben op 9-12-2016 om 11:51
    Hallo Elena,

    Bellen.com dankjewel voor jullie hulp. Het klopt dat ik gebruik maak van het T-Mobile netwerk. Ik kan me voorstellen dat het vervelend is wanneer je geen bereik hebt. De NetwerkRadar app gebruik ik helaas niet. Je kunt je problem wel aan me melden via www.ben.nl/dekkingskaart. Mijn collega's van de technische dienst zullen dan hun best doen om je verder te helpen.

    Succes!

    De groeten van Ben
Laad meer ervaringen