Review en beoordeling Ben

Ben

Om je te helpen bij de keuze voor de mobiele provider die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Ben geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Ben. Is Ben je huidige mobiele aanbieder en wil je zelf een ervaring en/of review over deze provider plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

3% van de klanten zou deze provider aanbevelen aan anderen.
Gebaseerd op 61 ervaringen in de afgelopen 12 maanden.
92% niet
5% misschien
  1. Brian Peters Langer dan 1 jaar klant op 22-5-2017 om 20:57 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Spookfacturen waarbij de specificaties niet aansluiten op de factuur. Deze worden pas na enkele klachten gecrediteerd. Netjes rekening betaald en we krijgen de bevestiging van twee medewerkers dat de credit nota wordt verrekend. Ondanks deze bevestiging en dat wij per saldo een vordering hebben op BEN worden extra incassokosten in rekening gebracht en mobiel geblokkeerd. De klanten service moet de training klantgerichtheid nog krijgen. Drama niet mee te communiceren. Als ze je een email adres geven van een afdeling die het wel kan oplossen wordt je daar weer terug verwezen naar de klanten service
    • Reageren altijd (laat) en niet oplossingsgericht. Die zekerheid heb je.
    • Klantgerichter gaan werken, duidelijker communiceren en personeel aannemen die het overziet. Iedere medewerker een doet een deel van proces, niemand kan de klant helpen ook al 'zeggen' ze dit wel graag te doen. Ze worden beperkt door functionaliteit in systemen en procedures zeggen ze.
    Beoordeling
    4
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Facturering:
      1
    • Online dienstverlening:
      4
    • Bestelproces:
      8
    • Klantenservice:
      1
    • Bereik/dekking:
      7
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Harrie op 24-5-2017 om 01:51
    BEN only sim aangeschaft. Data-gebruik via telefoon voor alle zekerheid geblokkeerd. Toch hoge kosten in buitenland: aangegeven blokkade blijkt alleen in Nederland te gelden. Dat moet je zeker zomaar weten?! Abonnement opgezegd vanwege oplichting.
  2. Michael Langer dan 1 jaar klant op 7-5-2017 om 17:01 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Het is bij Ben al een minimaal maand niet mogelijk om je datalimiet buitenland uit te zetten. Dit betekent dat wanneer je in het buitenland voor 15 euro mobiel internet heb gebruikt automatisch het internet wordt geblokkeerd. Normaal gesproken kan je deze blokkade verwijderen. Maar nu dus al zeker een maand niet. En Ben kan dat zelf ook niet. Heb al een paar keer contact gehad met de klantenservice maar ze kunnen niets voor je doen. Je kan dan in het buitenland gewoon niet meer internetten. En ze kunnen ook niet zeggen wanneer het is opgelost.
    • Geen.
    • Zorgen dat datalimiet buitenland weer uitgezet kan worden. Of komen met een alternatieve oplossing.
    Beoordeling
    1
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Bereik/dekking:
      1
    • Bestelproces:
      n.v.t.
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  3. Gijsbert Klant geweest op 25-4-2017 om 21:22 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Sim only simkaart ontvangen, maar deze kon niet worden geactiveerd. Twee dagen na elkaar gebeld met klantenservice, die beloofden het die dag op te lossen, maar dat is niet gebeurd. Het contract geannuleerd. Nooit meer Ben!
    Beoordeling
    5
    • Klantenservice:
      2
    • Klachtenafhandeling:
      4
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Prijsstelling:
      8
    • Bestelproces:
      8
    • Online dienstverlening:
      2
    • Facturering:
      n.v.t.
    Ik zou deze provider aanradenNee
  4. twinny Minder dan 1 jaar klant op 22-4-2017 om 16:17 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Kan nu al drie maanden niet bellen en wordt van kastje naar muur gestuurd. Ik betaal voor bellen maar kan heel slecht gebeld worden of zelf bellen. Waarschijnlijk geen dekking rondom huis. Belachelijk midden in het land en oude wijk. Spijt als haren op mijn hoofd!!!!
    • -
    • Dekking
    • Snelheid van antwoorden
    • Oplossingsgericht denken
    • Goed lezen van e-mails en niet steeds hetzelfde voorstellen dat dus als uitgevoerd is ....
    Beoordeling
    3
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Facturering:
      5
    • Bestelproces:
      4
    • Online dienstverlening:
      1
    • Prijsstelling:
      5
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 3-5-2017 om 16:45
    Hallo Twinny,

    Wat vervelend dat je zulke problemen met het bereik van je simkaart ervaart. Ik wil dit graag voor je verbeteren. Hiervoor moet ik wel eerst een aantal onderzoeken uitvoeren. Ik wil je vragen om even naar www.ben.nl/dekkingskaart te gaan. Wanneer je hier je gegevens invult zal ik mijn uiterste best doen om de problemen te verhelpen!

    De groeten van Ben
    Twinny op 5-5-2017 om 15:52
    Ik ben nu helemaal pissed off: het blijkt toch aan het bereik van Ben te liggen: geven ze na vijf maanden eindelijk toe! Ik kan dus al vijf maanden niet bellen, niet eens 112. Ik ben zzp-er, dit kostte me uren tijd, klanten etc. En gisteren kreeg ik mail dat inderdaad het bereik van Ben super slecht was bij mij in de buurt en ik per direct zonder aanvullende kosten mocht overstappen. In de mail stond niets over de iPhone die ik op afbetaling heb gedaan. Dus dat betekende volgens Belsimpel, bij wie ik het had afgesloten, dat ik het toestel gratis mocht houden. Ik voor de zekerheid bellen met Ben (ja, ik ben wijzer geworden): Ben mevrouw zei dat ik deze inderdaad gratis mocht meenemen. Niet meer dan normaal natuurlijk als je ziet hoeveel uur dit me heeft gekost. En nou krijg ik een mail van ben met afkoopsom van toestel en medewerkster die me zegt dat de collega dit nooit had mogen toezeggen etc. Mondelinge toezegging is net zo valide als een schriftelijke en ik heb het bovendien zelf gecheckt. Echt super slechte service en dit kan echt niet. Ik wil die telefoon niet meer, en het hele contract is opgezegd dus de telefoon kun je ook terugkrijgen. Ben, get your shit together!
  5. jolanda Langer dan 1 jaar klant op 22-3-2017 om 16:26 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    mijn man en ik allebei Ben abonnement de rekeningen halen ze door elkaar, terwijl ik abonnement met me meisjes naam heb afgesloten. mij abonnement hebben ze beëindigd op de zelfde dag dat het werd beëindigd, betaal bewijzen gestuurd niks. gelukkig nu naar tele 2en top service. Mijn mij krijg nu ook problemen ze zeggen dat er geen faceturen zijn betaal weer betaal bewijzen sturen, zelfs mail terug alles is betaald dankje namens ben en wat er gebeurt er zijn abonnement beëindigd wegens openstaanden faceturen, nu weer alle bewijs toegezonden, wat is betaal met 2 banken, maar wel met de juiste klantnummer en foon. dus nu wachten op antwoord en waar me geld is alles is rood.
    • niks
    • communicatie met de klanten, en verstand van kennis
    Beoordeling
    5
    • Facturering:
      5
    • Klantenservice:
      3
    • Bestelproces:
      8
    • Klachtenafhandeling:
      3
    • Online dienstverlening:
      3
    • Bereik/dekking:
      7
    • Prijsstelling:
      3
    Ik zou deze provider aanradenNee
  6. RHJ Kuipers op 1-3-2017 om 11:59 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Mijn zoon's mobiel (met Ben abonnement) werd gestolen, achteraf bleek er voor 200 euro mee gebeld te zijn door diegene die m gestolen had. Hoop gedoe, eerst dacht hij dat mijn zoon dat hij de mobiel verloren was. Nadat de gedachte dat hij dan toch gestolen moest zijn opkwam heeft hij de mobiel geblokkeerd. Te laat. Ben gebeld; hij moest eerst de 200 euro betalen waarna hij weer kon bellen. En werd er gezegd door de medewerker van Ben: er is een coulanceregeling van Ben , vergoeding van de gemaakte kosten. Daarover moesten we half februari terugbellen (Mobiel was gestolen in Nieuwjaarsnacht). Een tweede gesprek met Ben bevestigde het eerste; mijn zoon zou gebruik kunnen maken van de coulanceregeling. 50% van de gemaakte kosten zouden vergoed worden (itt de eerste Ben medewerker die zei dat 100% vergoed zou worden, maar ok). Ok, dus gisteren gebeld; en ja, toezegging dat 50 % vergoed worden. Even verderop in het gesprek krabbelt de medewerker terug; hij gaat toestemming vragen voor de vergoeding-coulance. Dezelfde waarvoor hij, net als zijn twee collega's in eerdere gesprekken, als een belofte had gedaan. (?!) Nee, bij nader inzien kreeg hij geen toestemming. Omdat het belkosten betroffen, en geen data. Gevraagd waar dit vandaan komt, en of dat een voorwaarde is die ergens te lezen valt? Nee, het was gewoon zo. Raar; drie maal een belofte en ook de bevestiging om vervolgens alles weer terug te draaien. ( nadat hij eerst geen toestemming vroeg, en wat later weer wel) Vreemde organisatie, niet betrouwbaar. Onduidelijke regels waar de klant dan met willekeur wordt behandeld. Klaar zijn we met Ben; vier abonnementen die gaan stoppen.
    Beoordeling
    2
    • Facturering:
      n.v.t.
    • Bestelproces:
      3
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
  7. Mitchell van der Werff Klant geweest op 27-2-2017 om 08:39 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ik had vorig jaar een abbonement bij Ben. Dit abbonement duurde een jaar, maar tijdens dit abbonement kreeg ik absurd hoge facturen zonder enige waarschuwing. Hierbij stond dat ik over mijn bundel was gegaan, terwijl nooit een bericht hiervan heb gekregen en hier dus geen kennis over had. Deze rekeningen heb ik moeten betalen, en ik dacht eindelijk van Ben af te zijn na mijn laatste betaling van november.

    Helaas houdt Ben niet van ophouden. Mijn abbonoment is beëindigd op 5 December, en ik ben overgestapt naar Tele 2. Desondanks, kreeg ik vandaag een mail van Ben over een factuur van januari, terwijl mijn abbonement bij Ben allang beëindigd is. Toen ik op de website van Ben keek om te kijken hoe en wat, zag ik een factuur van november onbetaald staan (terwijl ik dat toch duidelijk heb overgemaakt als ik kijk op mijn bankrekening), een factuur van december van 1,93 en een factuur van januari. Ik voel mij opgelicht door het verlies van honderden euros 'buiten de bundel' en de facturen na de beëindiging van mijn abbonement. Ik wil het liefst nooit meer van Ben horen maar kom hier maar niet van af.

    Met vriendelijke groet,
    Mitchell van der Werff
    • Te hoge onverwachte facturen
    • Onvriendelijke klanten"service"
    • Oplichters
    • Facturen na het beëindigen van abbonement
    • Geen meldingen van over je bundel gaan
    Beoordeling
    1
    • Bereik/dekking:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Facturering:
      1
    • Online dienstverlening:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Ben Webcare op 19-4-2017 om 17:37
    Hallo Mitchell,

    Vervelend om te lezen dat je zo ontevreden bent en er nog steeds onduidelijkheid is over je facturen. Ik wil natuurlijk ook niet dat jij teveel betaald. Zou je misschien contact met me op willen nemen via bijvoorbeeld mijn forum (forum.ben.nl), zodat ik je facturen eens voor je kan controleren?

    De groeten van Ben
  8. Mitchell van der Werff Klant geweest op 25-2-2017 om 23:38 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Beste AvroTros,

    Ik had vorig jaar een abbonement bij Ben. Dit abbonement duurde een jaar, maar tijdens dit abbonement kreeg ik absurd hoge facturen zonder enige waarschuwing. Hierbij stond dat ik over mijn bundel was gegaan, terwijl nooit een bericht hiervan heb gekregen en hier dus geen kennis over had. Deze rekeningen heb ik moeten betalen, en ik dacht eindelijk van Ben af te zijn na mijn laatste betaling van november.

    Helaas houdt Ben niet van ophouden. Mijn abbonoment is beëindigd op 5 December, en ik ben overgestapt naar Tele 2. Desondanks, kreeg ik vandaag een mail van Ben over een factuur van januari, terwijl mijn abbonement bij Ben allang beëindigd is. Toen ik op de website van Ben keek om te kijken hoe en wat, zag ik een factuur van november onbetaald staan (terwijl ik dat toch duidelijk heb overgemaakt als ik kijk op mijn bankrekening), een factuur van december van 1,93 en een factuur van januari. Ik voel mij opgelicht door het verlies van honderden euros 'buiten de bundel' en de facturen na de beëindiging van mijn abbonement. Ik wil het liefst nooit meer van Ben horen maar kom hier maar niet van af.

    Met vriendelijke groet,
    Mitchell van der Werff
    • Te hoge facturen
    • Onvriendelijke klantenservice
    • Oplichters
    • Facturen na het beëindigen van abbonement
    • Geen meldingen van over je bundel gaan
    Beoordeling
    1
    • Bereik/dekking:
      3
    • Online dienstverlening:
      1
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Facturering:
      1
    • Prijsstelling:
      1
    • Bestelproces:
      1
    • Klantenservice:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Opmerking van de redactie op 26-2-2017 om 19:49
    Je richt je in je aanhef tot AvroTros maar wij zijn Bellen.com. Een vergissing?
    Reacties
    Mitchell van der Werff op 25-2-2017 om 23:38
    En ja, dat is mijn brief naar AvroTros.
    Mitchell van der Werff op 27-2-2017 om 08:40
    Ik heb hem opnieuw gepost, het was namelijk een copy/paste van een brief naar hun.
    Mitchell van der Werff op 27-2-2017 om 08:40
    Ik heb hem opnieuw gepost, het was namelijk een copy/paste van een brief naar hun.
  9. Jelle op 21-2-2017 om 22:32 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Hoewel er op deze pagina vooral mensen komen met klachten (de % aanbevelingen bij elke provider zou ik dan ook niet al te serieus nemen) had ik graag iets positief kwijt gewild. Maar helaas;

    Het begon al vreemd nadat ik Ben had gebeld om klant te worden. Een zeer ONvriendelijk persoon nam de telefoon op die blijkbaar liever had dat ik mijn bestelling via de website zou doen en het gesprek liep snel ten einde. Zoiets had ik echt nog nooit mee gemaakt. Maar goed, ik dacht "Hij had vast zijn dag niet" dus bestelde ik 2 abonnementen online.

    Na snel een van de simkaarten binnen te hebben binnen gehad werd die niet geactiveerd. Kan gebeuren natuurlijk. Na gebeld te hebben zou mijn kaart binnen 42 uur geactiveerd worden (hoezo zolang?). Na uiteindelijke een week wachten heb ik mijn bestelling maar geannuleerd (nog binnen 2 weken). Hoewel de annulering snel en goed was afgehandeld (Hoezo gaat dat dan wel goed?). Kreeg ik na een aantal weken ineens een laatste factuur afhandeling binnen van 67 euro door 'buiten bundel bellen'. Wel erg bijzonder aangezien ik dus nog nooit die simkaart heb gebruikt (lag al die tijd in de kast) + daarnaast overlapt de factuur ook nog de periode na mijn annulering. Fouten gebeuren zullen we maar weer zeggen, maar na contact te hebben gezocht met Ben werd mij verteld dat ik de factuur echt moest betalen. Onderzoeken waar die factuur vandaan kwam zat er blijkbaar niet in? Uiteindelijk probeerde ik nu netjes mijn klacht via de site van Ben in te dienen maar kreeg een vriendelijke melding op de site te zien:

    'our request can't be processed, sorry. Please contact the customer service.'

    Dit was toch even de druppel om mijn frustratie hier kwijt te kunnen. Ik snap echt niet waarom dit zo moet gaan. Het lijkt wel of ze er alles aan doen om geen klanten te krijgen? Als ze de klantenservice even opnieuw gaan herstructureren waarbij de persoon aan de lijn ook echt wat kan doen in plaats van alles door te sturen naar het hoofdkantoor zou Ben echt goed kunnen zijn en kom ik misschien wel weer eens terug.
    • Heb het idee dat hoofdkantoor wel alles goed afhandelt
    • klanten service etc is dramatisch
    Beoordeling
    4
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Prijsstelling:
      8
    • Klantenservice:
      2
    • Bestelproces:
      4
    • Bereik/dekking:
      n.v.t.
    • Online dienstverlening:
      6
    • Facturering:
      1
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Jelle op 27-2-2017 om 21:24
    Hoewel niet via de dramatische klanten service. Is het probleem met de factuur toch zeer goed opgelost door Ben. 🙂.
    Ben Webcare op 19-4-2017 om 17:41
    Hallo Jelle,

    Dankjewel voor je bericht. Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is wanneer je niet in één keer goed geholpen wordt. Ik ben blij om te horen dat het probleem nu inmiddels wel is opgelost. Daarnaast wil ik je nog bedanken voor je tip. Ik zal hier zeker mee aan de slag gaan!

    De groeten van Ben
  10. Marco Dubbelt op 31-1-2017 om 10:11 Reageer
    • *
       
    • *
       
    •  
       
    • *
       
    Ben is een low budget provider. De lage prijzen gelden alleen in Nederland. Zodra je in het buitenland belt of internet betaal je de hoofdprijs daarnaast gaat ook nog eens van je bundel af. Mensen die in de grensstreek wonen en regelmatig over de grens gaan zijn zonder het te weten een vermogen kwijt en belminuten en data limiet, Ik betaalde 5 euro voor 1 mb in India. Gelukkig had ik mijn buitenland limiet op 15 Euro staan dit was na 1 whatsapp bericht al op.
    • Heb ik eigenlijk niet ik dien mijn contract uit en stap over naar een ander
    • Nakomen van afspraken. IK heb gevraagd of ik een aanmerking kon komen voor een coulance regeling klantenservice zou hier op terug komen nooit meer wat van gehoord.
    Beoordeling
    4
    • Facturering:
      4
    • Bestelproces:
      3
    • Online dienstverlening:
      3
    • Klantenservice:
      1
    • Prijsstelling:
      7
    • Klachtenafhandeling:
      1
    • Bereik/dekking:
      6
    Ik zou deze provider aanradenNee
    Reacties
    Stephan op 1-2-2017 om 15:59
    Er kloppen 2 dingen niet aan je bericht. Je geeft aan dat Ben een low Budget provider is. Daarbij gelden de lage prijzen alleen in Nederland. Ben vermeldt alle prijzen netjes op de website en je had deze dus kunnen inzien. Low Budget providers hebben vaan een adertje onder het gras en tja.... er zijn dan voordelen en ook nadelen. Dat in India 1 mb 5 euro kost, verschilt NIET van andere providers die veelal nog duurder zijn. Ben kan daar niks aan doen en een whatsapp van 1 MB voor 1 whatsapp bericht is wel erg veel. Mogelijk heb je een foto meegestuurd ofzo. Data buiten europa is extreme duur, lees je in voordat je daar gebruik van maakt !
    Ben Webcare op 3-2-2017 om 14:52
    Hallo Marco,
    Ik begrijp dat je de kosten voor je abonnement zo laag mogelijk wilt houden. Wanneer je in het buitenland je abonnement gebruikt, maak je niet van mijn netwerk, maar van het netwerk van een buitenlandse provider gebruikt. Ik heb met deze providers afgesproken dat al mijn klanten hier gebruik van mogen maken, in ruil voor een bepaald bedrag. Hierdoor betaal je dus meer voor het gebruik van je abonnement in het buitenland. Aangezien ik je toch wil beschermen tegen hoge kosten heb ik inderdaad een limiet van €15,00 op je internet geplaatst. Daarnaast kun je voordat je naar het buitenland gaat altijd even via www.ben.nl/internet controleren wat de kosten voor het gebruik van je mobiele abonnement daar zijn.

    Stephan, ik vind het super dat je me helpt. Wist je dat je mij en anderen nog beter kan helpen op mijn forum? Die vind je via forum.ben.nl. Ik ben blij met jou!

    De groeten van Ben
Laad meer ervaringen
Terug naar boven