Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Moet ik een telefoonverzekering afsluiten?

Geactualiseerd: 23-05-2018

Koop je een nieuwe smartphone, dan adviseert de verkoper al snel om het toestel te verzekeren tegen schade en diefstal. Maar heeft het afsluiten van een telefoonverzekering wel nut of is het een onnodige uitgave? Waarvoor ben je precies verzekerd, hoe hoog is je eigen risico en wat kost het afsluiten van zo'n smartphoneverzekering? Bellen.com zet alles op een rijtje.

telefoonverzekering.jpg

Wie een nieuwe smartphone koopt, krijgt vaak in de winkel het advies om er direct een verzekering bij af te sluiten. Je hoeft je echter niet onder druk te laten zetten, stelt de Consumentenbond al in de gids van januari 2014. En dat is sindsdien eigenlijk niet veranderd. 'Bij de meeste aanbieders is veel meer tijd om hierover te beslissen. Kopers kunnen beter eerst rustig de kosten en voorwaarden van de smartphone- en andere verzekeringen vergelijken'.

Wat is een telefoonverzekering? 

Ongeveer één op de drie Nederlanders heeft een telefoonverzekering. Het kenmerk hiervan is dat de verzekeringsmaatschappij je voor een bepaald bedrag verzekert tegen dingen waarvan je bang bent dat ze gebeuren met jouw toestel. De premie die je betaalt is een vergoeding voor het risico dat de verzekeraar voor je dekt. Hoe groter dit risico is, hoe hoger je premie.

Kosten telefoonverzekering

Premies voor telefoonverzekeringen zijn vaak relatief hoog in vergelijking tot de waarde van de telefoon. Bijvoorbeeld, voor een telefoon van € 500 betaal je zo'n € 96 per jaar. Dit is overigens niet heel vreemd, telefoons zijn kostbare en kwetsbare gebruiksvoorwerpen. Normaal gesproken kun je de verzekering na het eerste jaar per maand opzeggen. Er zijn verzekeringen die per maand opzegbaar zijn, dan betaal je elke maand gemiddeld vier euro extra.

Je betaalt bij schade, diefstal of verlies - als verlies al onder de dekking valt- nog een eigen risico van circa € 50. Dit kun je soms afkopen, bijvoorbeeld door € 2 extra per maand te betalen. Als we nu dit allemaal willen hebben om die telefoon van € 500 te verzekeren dan betaal je ineens  € 14 per maand (€ 168 per jaar). En dat terwijl de voorwaarden regelmatig behoorlijk wat ruimte laten voor discussie en verlies maar door een handjevol verzekeraars gedekt wordt.

Is een smartphoneverzekering nodig?broken-lg.jpg

Dit hangt van jezelf af. Maak een inschatting hoe groot de kans is dat je toestel wordt gestolen of beschadigd of kapot gaat buiten jouw schuld om en weeg dit risico af ten opzichte van de premie die je maandelijks moet betalen. Stel: de telefoon is gevallen en het scherm is stuk, het vervangen bij een telefoonwinkel kost gemiddeld € 75, je kunt dit dan goedkoper zelf betalen dan dat je een verzekering neemt (geldt natuurlijk alleen als dit het enige akkefietje blijft). De toegevoegde waarde van sommige smartphoneverzekeringen is dat ze een technisch defect of waterschade dekken. Veel andere schades zijn al gedekt door de inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of reisverzekering.

Dubbel verzekerd

Het risico bestaat dat je met een specifieke smartphoneverzekering dubbel verzekerd bent. Vaak ben je al tegen verlies of diefstal van je mobiele telefoon verzekerd via een inboedel- of reisverzekering. En dan is het natuurlijk zonde van de extra kosten, controleer daarom de al lopende verzekeringen (of breid die uit). Daarnaast zit er op een mobiele telefoon ook een (wettelijke) garantie van minimaal twee jaar die beschermt tegen problemen en fouten die binnen de garantieperiode ontstaan, buiten je schuld of buiten normale slijtage.

Eigen risico

Naast alle voorwaarden en beperkingen hanteren bijna alle verzekeraars een eigen risico van rond de € 50. Met een eigen risico betaal je dus toch een deel van de diefstal of schade zelf bovenop alle premie die al is betaald. En ruim de helft van de aanbieders rekent ook extra administratie of poliskosten van circa € 10. Verzekeraars voeren aan dat smartphones kwetsbare apparaten zijn en dat er veel gefraudeerd wordt en dat ze op deze manier een drempel op willen werpen om misbruik tegen te gaan.

Nadelen telefoonverzekering: dekking valt toch tegen

  • Diefstal: verzekeraars dekken over het algemeen alleen de diefstal van je mobiele telefoon wanneer er zichtbare (braak)schade is. Wordt je telefoon uit je jaszak gehaald, laat je je telefoon ergens liggen, of valt je telefoon ongemerkt uit je zak, dan kom je dus niet in aanmerking voor een uitkering. Verlies wordt maar bij enkele verzekeringen gedekt.
  • Overval: ben je slachtoffer van een overval en wordt je mobiele telefoon gestolen, dan kom je alleen in aanmerking voor een uitkering indien geweld is gebruikt of een poging gedaan is tot het gebruiken van geweld waarbij je onvrijwillig je mobiele telefoon hebt afgegeven. Dit is vaak een moeilijk bewijsbaar punt waar verzekeraars ook vaak erg moeilijk over doen om tot uitkering te komen.
  • Schade: wanneer er buiten je schuld en zonder opzet schade ontstaat aan je mobiele telefoon, keert de verzekeraar de ontstane schade aan je uit. Je moet in dat geval bewijzen dat de schade niet opzettelijk is ontstaan. Aangezien dit vaak moeilijk te bewijzen is en daarnaast veel schades worden uitgesloten, bestaat de kans dat de verzekeraar niet uitkeert.
  • Oneigenlijk gebruik: wanneer er met je mobiele telefoon na diefstal met braak- of letselschade (telefoon)kosten worden gemaakt, krijg je alle schade tussen het moment van diefstal en het moment dat je je telefoon en simkaart door je provider hebt laten blokkeren van de verzekeraar terug. De verzekeraar verplicht je wel je telefoon en simkaart binnen 24 uur na opmerking van de diefstal te blokkeren. Technisch gezien dekt de verzekering dus meestal maximaal 24 uur aan oneigenlijk gebruik.

Tips voor het afsluiten van een smartphoneverzekering

Bekijk van te voren welke verzekeringen je al hebt lopen om te voorkomen dat je je dubbel verzekert. Daarnaast is er nog de garantieregeling van je mobiele telefoon: mocht er een defect optreden met je toestel binnen een periode van twee jaar en buiten jouw schuld om dan heb je altijd nog recht op vervanging of reparatie van je telefoon. Denk goed na bij het afsluiten van een telefoonverzekering of het wel nodig is en houd deze tips van de Consumentenbond in je achterhoofd:

  1. Als je niet zeker weet of het nodig is, sluit dan niet meteen een verzekering af bij de koop van je toestel. Je kunt dit ook later regelen.
  2. Vraag informatie op papier (of de vindplaats online) om thuis rustig te kunnen nalezen.
  3. Kijk na welke dekking je inboedel- of reisverzekering al biedt en breid deze eventueel uit.
  4. Verzeker alleen risico’s die je niet zelf kunt of wilt dragen.
  5. Let op de verzekering over te zetten of te beëindigen als je een nieuwe smartphone koopt.

Navigatie