Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zo maak je snel je smartphone virusvrij

door Margot Meendering

Je handen was je meerdere keren per dag, maar reinig je je smartphone nu ook vaker? Zeker in deze coronacrisis wil je je telefoon zo schoon mogelijk houden. Het coronavirus kan een paar uur tot een paar dagen overleven op materialen als glas, plastic of metaal volgens het WHO. Daarom is het belangrijk dat je deurkrukken, tafels, kranen én je smartphone vaak schoonmaakt. Hoe doe je dat het beste?

Jouw smartphone en coronavirus

Hoe viezer het toestel, hoe langer virussen daarop kunnen overleven. Bacteriën en virussen kunnen zich beter hechten aan vuil. Als je je telefoon goed schoonmaakt, verklein je dus het risico op besmetting, zegt ook het RIVM. Heel lang hebben toestelfabrikanten gezegd dat je geen schoonmaakmiddelen mag gebruiken om je smartphone schoon te maken. Dit zou de coating van het scherm beschadigen. Dat blijkt echter heel erg mee te vallen. 

Stap 1: haal alle zichtbare viezigheid eraf

Met een zachte doek kun je de behuizing van je smartphone schoonmaken. Blaas een paar keer in de connector voor de oplader om ook daar het stof uit te halen. Blijft er stof achter? Dan kun je voorzichtig met een satéprikker en wat plakband (met de plakkerige kant naar buiten) in de opening heen en weer bewegen. Let bij deze methode wel goed op dat je niets beschadigt en voorzichtig te werk gaat.

Stap 2: pak de microvezeldoek erbij

Pak voor deze stap een zachte microvezeldoek. Om het scherm en de behuizing van je smartphone goed schoon te maken ga je met ronde beweging over het scherm. Zorg dat je niet te hard drukt, dan kunnen kleine stukjes zand en achtergebleven vuil alsnog krassen veroorzaken.

Stap 3: schoonmaakmiddel of desinfectiemiddel

Om je smartphone schoon te krijgen kun je het beste een doekje gebruiken met een beetje handzeep. Maak je microvezeldoekje een beetje vochtig en doe er een klein beetje zeep op. Wrijf zachtjes over het scherm en de behuizing en zorg dat er geen vocht in de openingen komt. Daarna veeg je de zeep eraf en is je smartphone weer blinkend schoon! Liever geen zeep en water gebruiken? Een brillendoekje doet ook wonderen!

Kun je een desinfectiemiddel gebruiken op je iPhone? Volgens Apple kun je de buitenkant van je iPhone voorzichtig afvegen met een doekje met 70 procent isopropylalcohol of Clorox-desinfectiedoekjes. Gebruik geen bleekmiddel. Voorkom dat er vloeistof in de openingen komt en dompel je iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen. Lees hier hoe je de diverse modellen van iPhone schoonmaakt.

Heb jij nog andere tips? Laat het hieronder weten!

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie