Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

XS4ALL komt ook met Internet+Bellen+TV

door Jeanet Woldring

De aankomende winter wil  XS4ALL ook digitale tv aanbieden. Vanaf eind 2010, begin 2011 komt de provider met een 3-in-1 pakket oftewel Triple Play met Internet + Bellen + Televisie.

XS4ALL spreekt van een 'hoogwaardig televisieproduct met HD*, gemakkelijke installatie en een Personal Video Recorder die o.a. pauze-TV mogelijk maakt'.

Eerst hogere snelheden, daarna Digitale TV
Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Daarmee moeten producten en diensten meer aansluiten bij de wensen van klanten. 

In eerste instantie wil XS4ALL klanten zo spoedig mogelijk laten profiteren van hogere snelheden. Bovendien moeten zoveel mogelijk mensen van hogere snelheden kunnen gaan profiteren. Daarna wil XS4ALL op zo kort mogelijke termijn Digitale Televisie gaan introduceren. Boven alles wil de provider echter dezelfde goede kwaliteit blijven bieden.

Snelheid VDSL2 
De nieuwe techniek VDSL2 gaat meer mogelijkheden bieden dan het bestaande ADSL. Met VDSL2 in combinatie met FttC (Fiber To The Curb) gaat ongeveer een kwart van de klanten er in snelheid op vooruit. Het bereik hiervan zal in de toekomst toenemen, alleen is hier momenteel nog geen informatie over beschikbaar. Naar verwachting wordt VDSL2 vanaf september aangeboden.

Voor deze groep klanten gaan de volgende maximale down- en uploadsnelheden gelden:
Internet Start tot 8 Mbps en 1 Mbps (net als nu)
Internet Lite tot 16 Mbps en 2 Mbps 
Internet Basic tot 40 Mbps en 3 Mbps 
Internet Fast tot 40 Mbps en 3 Mbps 

Verschillende factoren bepalen of u met VDSL2 een hogere snelheid kunt krijgen. Het begint ermee, dat u in het gebied woont waar inmiddels VDSL2 beschikbaar is. Is dit het geval, dan zijn er verschillende scenario's mogelijk. Zo krijgt u een snellere verbinding als u binnen 1 km van de wijkcentrale woont. En ook als u verder  dan 1 km van de wijkcentrale afzit en er FttC komt.

Vanaf 15 juli is er een nieuwe postcodecheck, waarop u kunt zien of VDSL2 u hogere snelheden gaat opleveren.

Snelheid Glasvezel
Met Glasvezel (FttH) zijn nog hogere snelheden mogelijk. KPN is bezig met de uitrol hiervan. Ook XS4ALL zal haar diensten over het glasvezelnetwerk gaan aanbieden. Op dit moment is glasvezel nog maar voor 2% van de huishoudens beschikbaar. Zodra het glasvezelnetwerk verder ontwikkeld is, zal XS4ALL hier diensten op aanbieden.

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2010
Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie