Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort verhoogt tarieven vastbellen en Internet 20 Mb

door Jeanet Woldring 64 reacties

Telfort heeft een deel van haar klanten per e-mail geïnformeerd over een tariefswijziging. Het betreft de abonnementstarieven voor '20 Mb internet' van oude klanten en de gesprekstarieven voor 'vast bellen'.

 
Alle klanten die voor het 20 Mb internetabonnement nu € 19,95 betalen, gaan per 1 juni 2009 2,5% meer betalen, namelijk € 20,45. De verhoging wordt doorgevoerd in verband met inflatie. De abonnementsprijzen van nieuwe Telfort internetklanten blijven ongewijzigd. Zij betalen € 19,95 voor 4 Mb en € 24,95 voor 20 Mb.

Welke klanten krijgen te maken met deze inflatiecorrectie?
Kortgezegd: klanten met een Tiscali-abonnement in combinatie met een gratis vast bellen abonnement, en oude Telfort klanten die € 19,95 betalen voor 20 Mb internet. 

Dus niet voor klanten met Telfort internet 4 Mb, het goedkope 'basic' abonnement dat eind vorig jaar geïntroduceerd werd. Met een maandprijs van € 19,95 per maand ( tot 1 april de eerste 6 maanden voor € 14,95 per maand) is dit nieuwe Telfort-abonnement een van de goedkoopste in de markt. Het staat in de TOP5 4 Mb na Online ADSL Basis op de derde plaats.

Wijziging gesprekstarieven Telfort vast bellen
Daarnaast wijzigen de gesprekstarieven voor Telfort vast bellen per 1 mei 2009. Voor binnenlandse gesprekken zal een starttarief in rekening worden gebracht van 5 cent per gesprek. Nu geldt er geen starttarief naar vaste nummers binnen Nederland, wel naar mobiel. Het tarief voor bellen naar mobiele nummers in Nederland gaat van 15,5 cent naar 17 cent per minuut. Het starttarief blijft 5 cent. De abonnementsprijs van € 9,95 per maand blijft gelijk.

Als gevolg van de internet-inflatiecorrectie mogen klanten vanaf het moment van aankondiging vier weken lang hun internet- en vast bellen abonnement kosteloos beëindigen per 1 juni 2009.

Meer info en online aanmelden: 
Telfort Internet 4 Mb en vast bellen (tot 1 april 1e halfjaar € 14,95 daarna € 19,95)
Telfort Internet 20 Mb en vast bellen (tot 1 april 1e halfjaar € 19,95 daarna € 24,95)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (64)

Geplaatst door: josuha ()

[quote]Je kunt tegenwoordig ook een kastje kopen, dat je tussen je telefoon en het internet plaatst en waarmee je dan direct over het internet belt. Dat gaat dan buiten Telfort telefonie om. Je kunt daarmee vrijwel gratis bellen naar meer dan 30 landen, waaronder Nederland!
Ik gebruik zo`n kastje nu al weer 2 maanden.i.c.m. Telfort Internet abonnement. Dit tot volle tevredenheid en heb inmiddels ook geen telefoonabonnement van Telfort meer! Dat scheelt flink! [/quote]

ma hoe werkt dat dan maaike leg me dat eens uit ben heel nieuwsgierig.
alvast bedankt.

Geplaatst door: josuha ()

"Je kunt tegenwoordig ook een kastje kopen, dat je tussen je telefoon en het internet plaatst en waarmee je dan direct over het internet belt. Dat gaat dan buiten Telfort telefonie om. Je kunt daarmee vrijwel gratis bellen naar meer dan 30 landen, waaronder Nederland!
Ik gebruik zo`n kastje nu al weer 2 maanden.i.c.m. Telfort Internet abonnement. Dit tot volle tevredenheid en heb inmiddels ook geen telefoonabonnement van Telfort meer! Dat scheelt flink! "

ma hoe werkt dat dan maaike leg me dat eens uit ben heel nieuwsgierig.
alvast bedankt.

Geplaatst door: WB ()

Was er al bang voor toen Tiscali werd overgenomen door Telfort. Ben alweer wat aan het rondkijken of er een provider is die eerder gedane afspraken wel nakomt.

Geplaatst door: M.Dalemans ()

ik wil mijn mobile telefoon smlock-vrij maken
hoe doe ik dat zonder dat er te veel gevraagd wordt naar serienummers en dergelijke.
het toestek dat ik gebruik is een samsung sgh-X550,en ik maak sinds +- 1 1\2 gebruik van Telfort onder het nr 06-17507327
kunt u mij een manier wijzen om het beoogde doel zo snel mogelijk te bereiken
hartelijk dank

Geplaatst door: maaike ()

Je kunt tegenwoordig ook een kastje kopen, dat je tussen je telefoon en het internet plaatst en waarmee je dan direct over het internet belt. Dat gaat dan buiten Telfort telefonie om. Je kunt daarmee vrijwel gratis bellen naar meer dan 30 landen, waaronder Nederland!
Ik gebruik zo`n kastje nu al weer 2 maanden.i.c.m. Telfort Internet abonnement. Dit tot volle tevredenheid en heb inmiddels ook geen telefoonabonnement van Telfort meer! Dat scheelt flink!

Geplaatst door: Janny Mulder ()

Via Belcompany een 1 jarig contract afgesloten bij Telfort 4mb internet + vastbellen ,de
1e 6maanden voor € 24,90 daarna € 29,90 per maand.Gratis bellen naar vaste nummers en geen starttarief naar vaste nummers in NL.Het contract ging in op 15 april 2009 en vanaf 15 april t/m 30 april 2009 was het bellen nog gratis.Per 1 mei 2009 werd er opeens een starttarief van € 0,05 per gesprek in rekening gebracht.Telfort zou
mij maandelijks een nota per email sturen,maar dat deden ze pas op 7 augustus voor
de 1e keer.Ik heb bij telfort meerdere malen geprotesteerd en ook bij Belcompany.
Van Telfort kreeg ik op 31 juli 2009 een email, dat ze mij op 28 maart 2009 per email
hiervan op de hoogte hadden gebracht.Op 4 augustus 2009 kreeg ik weer een email
van Telfort met de mededeling,dat ze mij op 31 maart hiervan op de hoogte hadden
gebracht.Belcompany kon ook niets voor mij doen.Ik voel mij natuurlijk zwaar
belazerd of misschien wel "opgelicht".Wat steld een contract dan wel voor!!!!!!!!!!!!.
Als Telfort zich niet aan zijn afspraken houdt en zich verschuild achter art. 9,2 en 9,3,
dan hoef ik mij ook niet aan mijn contract te houden.Ik heb Belcompany dan ook
verzocht voor mij een andere aanbieder te gaan zoeken. Ik ben benieuwd ??????.
Dus mensen kijk uit voor je met Telfort in zee gaat.

Geplaatst door: Ghandi ()

Denk nou niet dat je ze wat nieuws verteld. Is allang uitgerekend allemaal. Men schat gewoon in hoeveel klanten er weggaan (de meeste niet) en die worden geofferd. Het gaat gewoon om het netto effect. Als dat positief is verdien je meer en da`s kassa haha.

Geplaatst door: Petra ()

Hallo,

Ik kwam er gisteren pas achter dat Telfort een starttarief hanteert, na het zien van mijn factuur. Die email heb ik helemaal niet gehad!!! Heb ook veel storing gehad met mijn internet (goh???) dus....
Ik ben zooooooooooooooo boos! Wil accuut van die tent verlost zijn. Maar..... ik heb dus een jaar geleden speciaal een duur Modem/router gekocht voor meer dan 100 euro om gebruik te kunnen maken van de bel/internet combinatie. Weet iemand of ik dit apparaat kan gebruiken voor een andere provider die WEL gewoon "gratis" bellen aanbiedt? Het betreft hier de ZyXEL 802.11g wireless, type P-2602HW-D1A

Geplaatst door: Ricardo ()

Gelukkig heb ik op mijn Fritz!box al jaren een voipcheap lijn met een telefoon nummer.
Dus ik bel dan net als ik het al doe naar GSM, nu ook naar vaste lijnen. Vrijwel gratis.
De nummer die ik bij Telfort heb laat ik naar budgetphone porteren, dat scheelt weer 10 euro per maand aan Telfort. zo wordt alles toch een stuk goedkoper. Deze vluchtweg had ik al evoorbereid voor een geval als deze.

Ricardo Apeldoorn

Geplaatst door: Misverstandje ()

Wat overigens wel even ter duidelijkheid is voor de mensen die vinden dat ze een te lage snelheid krijgen: Bijna alle internetproviders zeggen dat ze TOT 20Mbit kunnen gaan, ze kunnen niet garanderen dat je ook daadwerkelijk 20Mbit haalt. Het kan dus ook maar 1 Mbit zijn. Een aantal factoren zijn hiervan de oorzaak, vaak is het te wijten aan de afstand van de wijkcentrale naar je tussencentrale. Mijn pa heeft exact hetzelfde abbo als ik en ik woon veel dichterbij de centrale dan hij. Ik haal soms 21 Mbit en hij slechts 13. Dit is dus iets van Telfort maar speelt ook bij andere Providers. Wat providers aangeven op hun website wat je zou kunnen halen vind ik in sommige gevallen trouwens WEL erg misleidend.

Verder ben ik het met jullie eens.. Telfort is zeer onbeschoft bezig en ook ik ga opzeggen.. en mijn pa, en mijn vrienden etc. etc...

Geplaatst door: J ()

Het bericht is gestuurd vanaf het "Telfort klantenservice" account
Het onderwerp is: "Servicemededeling"

Hoe groot is de tegenstelling.

Klantenservice. Dit is geen klantenservice maar klanten wegjaag service.
Het onderwerp is al geheel uit z´n verband getrokken. Hoe kan servicemededeling" nu service zijn. Telfort ziet zijn eigen broekzak zeker als service. Telfort lijkt Dagobert Duck wel.

Brief die telfort abbo´s ontvingen:

De gesprekstarieven voor Telfort vast bellen wijzigen per 1 mei 2009. In deze mail leest u meer over deze wijzigingen.

Welke tariefswijzigingen?
Met ingang van 1 mei 2009 zal voor binnenlandse gesprekken een starttarief van € 0,05 per gesprek in rekening worden gebracht. Het tarief voor bellen naar mobiele nummers in Nederland wordt dan € 0,17 per minuut.

Wat verandert er niet?
De abonnementsprijs voor Telfort vast bellen blijft € 9,95 per maand. De kosten voor het bellen naar het buitenland en naar (betaalde) servicenummers binnen Nederland wijzigen niet. Bellen naar het alarmnummer 112 blijft gratis.

Meer informatie
Mocht u zich niet kunnen vinden in deze tariefswijziging, dan kunt u tot uiterlijk 4 weken na dagtekening van deze e-mail uw abonnement kosteloos beëindigen. Meer informatie hierover en een exact overzicht van alle gesprekstarieven vindt u op onze online klantenservice.

Met vriendelijke groet,
Klantenservice Telfort internet

Geplaatst door: JD ()

" Het leuke van dit alles is, de 2 verschillende datums die ze gebruiken.
Ten eerst gaan ze de gesprekskosten verhogen, die kan je dus ook opzeggen maar dan niet te gelijk met je internet die kan pas per 1 juni.
Hoe erg kan je als bedrijf zijn voor je klanten.
Ik hoop dat er een heleboel klanten weg gaan bij telfort, dan voelen ze gelijk hoe belangrijk de klant is.
Ga lekker naar het net van kpn daar is het wel gratis bellen nog en per maand opzegbaar.
Hoop dat ik snel op de glasvezel wordt aan gesloten. "

Ja Helaas is Het Net ook van KPN dus deze zal snel het voorbeeld van Telfort gaan volgen. Ook daar gaat binnenkort een graaicultuur ingevoerd worden.

Ze proberen het uit bij Telfort, en als de meeste mensen weglopen naar een ander KPN onderdeel, voelt KPN dus geen pijn. Dus overstappen naar een NIET KPN bedrijf.

Geplaatst door: JD ()

[quote] Het leuke van dit alles is, de 2 verschillende datums die ze gebruiken.
Ten eerst gaan ze de gesprekskosten verhogen, die kan je dus ook opzeggen maar dan niet te gelijk met je internet die kan pas per 1 juni.
Hoe erg kan je als bedrijf zijn voor je klanten.
Ik hoop dat er een heleboel klanten weg gaan bij telfort, dan voelen ze gelijk hoe belangrijk de klant is.
Ga lekker naar het net van kpn daar is het wel gratis bellen nog en per maand opzegbaar.
Hoop dat ik snel op de glasvezel wordt aan gesloten. [/quote]

Ja Helaas is Het Net ook van KPN dus deze zal snel het voorbeeld van Telfort gaan volgen. Ook daar gaat binnenkort een graaicultuur ingevoerd worden.

Ze proberen het uit bij Telfort, en als de meeste mensen weglopen naar een ander KPN onderdeel, voelt KPN dus geen pijn. Dus overstappen naar een NIET KPN bedrijf.

Geplaatst door: roberto ()

Ik heb net als velen van jullie ook 20 mb van telfort.


ik heb het nu een paar maanden en eigenlijk ben ik er best te vrede mee.
maar dan praat ik over het internet.de service is wel zwaar bagger !!!
ik betaal 19.95 tot dat ik op mijn bank afschriften keek er was door telfort 156 euro er afgehaalt. hoe dat ken ik weet het niet maar direct gebeld en mijn geld pas na een tijdje treug gekregen ik dacht dit moest niet gekker gaan woorden DUS WEL
ze sloten mijn internet af. ik betaal altijd netjes optijd maar ja ik had een week geen internet. ze hebben me een bief gestuurt met de zin SORRY VOOR DIT OMGEMAK ik denk okee maar ik sluit upc weer aan

groetjes roberto

Geplaatst door: EdmondPetrus ()

Ja, zo gaat het vaak:Lokken, vangen, en dan uitzuigenEn dat natuurlijk ten voordele van de BigBoss KPN, bonusvangers en aandeelhouders.

Geplaatst door: martien roelofs ()

ik sluit me aan bij de rest: het is natuurlijk gewoon contractbreuk. Als ik de voorwaarden van Telfort lees dan staat daar dat indien je voor het einde van de contractbreuk opzegt je de rest van de maanden het abonnementsbedrag zult moeten vergoeden.
Jekunt nu wel je telefoon opzeggen maar wat als je de combinatie telefoon/internet hebt ? Dan maar naar KPN (de holding waaronder Telfort valt) voor een zelfstandig telefonie abonnement.? Nog duurder dus. Je kunt, kortom in zo`n geval geen kant uit
Zelf eenzijdig de voorwaarden opzeggen (betalen voor lokaal bellen middels starttarief) kan dus kennelijk wel. Dus jij hebt een probleem (financieel)
Een dan te bedenken dat ik (als sinds Ticali overgenomen werd door "helfort") ik bij voortduring geteisterd wordt door telefonieproblemen. Laten we verder maar zwijgen over de ondeskundige en ronduit onpreofessionel helpdesk. Laat ik er maar over ophouden. Ik wordt doodziek van dit soort bedrijven. Ons consumenten rest maar één ding: klagen waar we maar kunnen Consumentbond, Radar, Consuwijzer. Uiteindelijk zullen dit soort bedrijven moeten leren dat in het huidige internettijdperk consumenten je op de knieeen kunnen krijgen.

DOEN DUS, ZOVEEL MOGELIJK KLAGEN BIJ CONSUMENTORGANISATIES EN OPZEGGEN BIJ AFLOOP CONTRACT !

M.R.

Geplaatst door: martien roelofs ()

ik sluit me aan bij de rest: het is natuurlijk gewoon contractbreuk. Als ik de voorwaarden van Telfort lees dan staat daar dat indien je voor het einde van de contractbreuk opzegt je de rest van de maanden het abonnementsbedrag zult moeten vergoeden.
Jekunt nu wel je telefoon opzeggen maar wat als je de combinatie telefoon/internet hebt ? Dan maar naar KPN (de holding waaronder Telfort valt) voor een zelfstandig telefonie abonnement.? Nog duurder dus. Je kunt, kortom in zo`n geval geen kant uit
Zelf eenzijdig de voorwaarden opzeggen (betalen voor lokaal bellen middels starttarief) kan dus kennelijk wel. Dus jij hebt een probleem (financieel)
Een dan te bedenken dat ik (als sinds Ticali overgenomen werd door "helfort&quot ik bij voortduring geteisterd wordt door telefonieproblemen. Laten we verder maar zwijgen over de ondeskundige en ronduit onpreofessionel helpdesk. Laat ik er maar over ophouden. Ik wordt doodziek van dit soort bedrijven. Ons consumenten rest maar één ding: klagen waar we maar kunnen Consumentbond, Radar, Consuwijzer. Uiteindelijk zullen dit soort bedrijven moeten leren dat in het huidige internettijdperk consumenten je op de knieeen kunnen krijgen.

DOEN DUS, ZOVEEL MOGELIJK KLAGEN BIJ CONSUMENTORGANISATIES EN OPZEGGEN BIJ AFLOOP CONTRACT !

M.R.
😉

Geplaatst door: demanke ()

Ik lees de berichten zo maar de verhoging wordt door Helfort ook doorgevoerd op de T6 aboés.In 2007 een T6 Tiscali abo genomen, waar bij gemeld werd dit is een vaste prijs dus geen tussentijdse verhogingen.
Heb al tig maal gemailt en geschreven dat ik voor T6 betaal en T4 ontvang zelfs minder, kom in de top op 382. zit nu nog op antwoord te wachten. Doorgegeven dat wij geen gebruik maken van de emailadressen een mailadres doorgegeven voor notaés enz. Dus niet alle mails worden nog doodleuk naar het huidige Telfort adres gezonden.mijn vraag is tevens kun je tussentijds gewoon opzeggen of zitten daar ook nog adders onder het gras? Op deze manier krijg je toch ontevreden klanten.

Geplaatst door: ontevreden telforter ()

Heb zelf een telfort abonement 20 Mb voor 19,95 + telefonie voor 9,95euro per maand. Slechte verbinding valt vaak uit, telefoon verbinding is ook slecht vaak niet verstaanbaar van beide kanten. Snelheid van 20 mb wordt niet gehaald, zit zelf rond de 8mb vaak is het maar 6 a 4 mb. Veel consumentenorganisatie hebben een golf van klachten binnen gekregen. Het is dat ik een contract heb van een jaar anders heb ik het allang opgezegd. Over het contract ik heb mijn verplichtingen maar zij ook toch, kunnen ze het zomaar veranderen? In iedergeval heb ik het idee dat ze in een zeer korte periode veel geld willen innen, dan dat ze op lange termijn de klanten willen vast houden. Ik ben weg aan het einde van het contract. Goedkoop is duurkoop. Gewoon massaal opzeggen en mensen hiervoor blijven waarschuwen van dit soort praktijken. Triest. Alsof wij consumenten zijnde geen last hebben van de inflatie. triest triest triest

Geplaatst door: ger ()

vroeger abon. bij speedling, dit is overgenomen door telfort
leek me wel goed, ben niet ontevreden, maar deze prijsverhoging
is schandalig, ik ga opzeggen.

Geplaatst door: Henk Gorter ()

Hoi alle benadeelden !!!

Ik ga mijn Telfort aansluiting NIET opzeggen, ofschoon de handelwijze van Telfort mij als dubieus voorkomt.

Ik ga lekker weer terug naar Voipbuster voor telefonie.

- gratis gesprekken.
- geen starttarief.
- saldo voor ( sommige ) betaalde buitenlandse gesprekken blijft ALTIJD geldig.
- goede geluidskwaliteit, mits je beschikt over een hiervoor geschikte router.

Ben nog in het bezit van een goedwerkende Draytek router geschikt voor VOIP telefonie met Quality Of service ( QOS ).

Vijftig cent verhoging voor het internetabonnement daarmee is nog te leven en voorkomt de ellende van overstappen naar een andere provider.
Door het Telfort-abonnement NIET op te zeggen en GEEN gebruik te maken van TELFORT-telefonie voorkom je het in rekening brengen van het starttarief door Telfort en blijft het maadbedrag € 9,95 voor telefonie en kun je altijd nog gebeld worden..
GEEN centje pijn, dacht ik zo !!!

Dus Telfort-benadeelden, maak op deze wijze een vuist en tel uit je winst.
Succes !!!

Geplaatst door: wouter ()

ik heb ook zeer slechte ervaringen met de klanten service
het lijkt wel of zij de term "met een kluitje in het riet" hebben uitgevonden

wat een stelletje onbenullen daar
elke medewerker heeft weer een ander verhaal, er is geen lijn in te ontdekken
ze weten niet eens allemaal hoe je een modem in moet stellen
ook weten ze niet allemaal dat je 1 sip account over kan laten gaan op twee poorten
ook weten ze niet allemaal dat je met *09# ook toegang kan geven op het modem, zelfs niet als ze er al een half jaar werken
tevens zeggen ze:"goh wat vreemd dat u zo`n lage upload heeft" en er vervolgens niets aan doen
de postcode check daar heb ik het maar niet over, 20MB beloven en 12 MB leveren
dat is een procentje of 40 te weining
veel 1 richting verkeer op de telefoon en niemand weet hoe dat opgelost moet worden

3 vragen stellen en er maar op 1 antwoord krijgen

altijd beginnen ze met:"ik ga het modem resetten", niet even kijken welke instelling er eventueel fout is

Geplaatst door: Ben ()

Heb sinds 2005 een abonnement bij Tiscali ADSL 6 voor €14,95 plus € 4,95
telefonie en dat ging redelijk goed en redelijke service
November 2007 werd Tiscali overgenomen door Telfort. Dat was geen succes, regelmatig geen telefoon of internet werkte niet goed.
Doch de prijs was redelijk.(maar de service niet)
Echter na zo`n grote prijsverhoging, ga ik zoeken naar een ander provider of ze moeten deze prijsverhoging ongedaan maken.

Geplaatst door: Rocks Online ()

Dus als ik het goed begrijp kan ik nu gewoon overstappen ?

Ik heb een internetabonnement van 20mb bij telfort.

Geplaatst door: John Dielinger ()

Inmiddels blijft er weinig concurentie over. Je kunt nu kiezen tussen KPN of door KPN opgekochte bedrijven (Telfort, Xs4all enz.) en Ziggo. Ziggo is een rommeltje, dus kan de KPN zelf de prijzen bepalen.

Geplaatst door: Bolleboos ()

De hoge heren van KPN zijn weer eens lekker asociaal bezig. Inmiddels is duidelijk dat de inflatie zelfs negatief is. Kortom, deflatie! Je kunt het iedere dag zien in de media. De prijzen van huizen, auto`s, energie, doe-het-zelf produkten etc. gaan allemaal als een gek naar beneden. Ze weten gewoon niet meer waar ze die troep moeten douwen, zo erg is het al. En KPN voelt dit ook. Dus, om het kasteel te beschermen proberen ze het gewoon bij de klanten van hun dochter-ondernemingen te halen. Kijken hoe ver ze kunnen gaan. En als ze weglopen, geen nood voor KPN. Het geeft het loeder-bedrijf alleen maar een verklaring om er een zooi uit te gooien bij Telfort. Geen elle lange onderhandelingen en discussies met personeel, vakbonden, OR enz. De markt verklaard is dezen, waardoor ze niet het wanbeleid van de hoge heren bij KPN hoeven te verklaren.

Het ziet er dus uit dat ik, na precies 1 jaar op de kop af, ook over ga stappen naar bijv. ... uh ... keuze zat, zolang het maar niet KPN gerelateerd is, want dat zijn gewoon smeerlappen zonder enige scrupules.

Geplaatst door: Mies ()

Ronduit belachelijk, Ik ben overgestapt omdat HetNet van dit soort uitwringpraktijken ging toepassen en BBned kan hier geen fatsoenlijke verbinding leveren. En dat terwijl het vast bellen van Telfort ook maar amateuritische rommel is. De internetverbinding is prima, maar als je vast wil bellen moet je niet anders van anderen (over de mobiele telefoon) horen dat je nummer wer niet bereikbaar is Dus weer het modem resetten en maar hopen dat het goed gaat.
Wanneer komt er nou eens een provider die gewoon een abonnement aanbied en zich daar aan houdt. Er blijkt iedere keer weer dat er toch weer een ander ineens onder de verhoogde prijzen door kan. En de rest van nederland wordt gewoon opgelicht.

Geplaatst door: Ward ()

Ook ik heb de mail ontvangen en op basis van de ca. 100 gesprekken per maand ga ik circa 5 euro meer betalen voor Internet bellen. Dat was 9,95 dus de prijsberhoging is in mijn geval 50 procent... Buitensporig dus!

Wel even een waarschuwing voor diegenen die bij Online gaan kijken ivm met hun aanbod om 150 euro retour te krijgen: Dat geldt niet voor mensen buiten hun servicegebieden. Dus als je, zoals ik, op een ADSL-1 centrale zit en alleen KPN netwerk in je dorp hebt, kun je wel bij Online komen internetten (met max 8 mBit p/s) maar krijg je geen 150 euro terug! Bovendien kennen zij ook een starttarief per gesprek.

Geplaatst door: Edmond Petrus ()

Die inflatie-correctie, die mogen ze ergens insteken!
Waarom zijn de andere abbonnemanten dan niet in prijs verhoogd?

Het is gewoon een tariefsverhoging.

Het gaat om het principe, niet om de € 0,50 meer, die kan ik best betalen.
Ik houd er niet van om genaaid te worden, en dat laat ik ook niet gebeuren.

Er zijn nog andere aanbieders in de markt die niets met KPN te maken hebben.
Misschien maar eens bij Online kijken. Of is die soms ook al van kpn??

Geplaatst door: henk ()

Na overname van Speedlinq door Telfort is het abotarief internet zonder aankondiging verhoogd. Speedlinq zou altijd te weinig in rekening hebben gebracht.... Vervolgens twee keer alle instellingen voor het bellen onaangekondigd gewijzigd. En nu dit: wegwezen!!

Geplaatst door: Marco ()

Geachte heer/mevrouw,

JA JA....IK SLUIT ME HIER VOLLEDIG BIJ AAN.........

Jarenlang ben ik een zeer tevreden klant geweest van Tiscali.
Toen ik mijn keuze voor Tiscali internet nam was een van de hoofdredenen dat ik door een vaste meerprijs te betalen onbeperkt gebruik kon maken van bellen in het binnenland.De overname van Tiscali door KPN, eh sorry Telfort, doet jullie bedrijf geen goed. KPN wil blijkbaar nog meer geld zien en daarom, zo vernam ik per e-mail van jullie, gaat het bellen zonder verdere kosten voor mij de deur bij jullie uit.
Heel jammer omdat ik zo tevreden over jullie was! Is dit de wolf in schaapskleren? eerst mensen binnenlokken met "gratis" telefonie en daarna genadeloos toeslaan en deze dienst gaan berekenen! Gelukkig zijn er genoeg andere aanbieders van internet en zit ik niet vast aan Telfort of een andere KPN firma (xs4all, planet internet, etc) Deze strakke actie van jullie gaat jullie veel klanten kosten. Ik denk dat jullie mailbox vol gaat zitten met teleurgestelde Telfort klanten. Alhoewel ik op dit moment gewoon even afwacht voordat ik opzeg wacht ik de komende 2 weken even af of jullie zo verstandig zijn om e.e.a. terug te draaien zoniet zeg ik alsnog op en kies ik voor een andere firma dan eentje uit de KPN stal. Veel wijsheid toegewenst!

Geplaatst door: jochtoch ()

Ja idd bij Online €150 retour na 3 maanden, klinkt goed.(wel 24 mnd. contract!) Telfort bedankt.. maar ik stap nu dus denk ik wel over, of komen er nog meer bieders met hogere bedragen?

Geplaatst door: Fred ()

goeie tip kreeg ik net:

kzag net een banner op MSN met knalaanbieding van online; www.internetinruilweken.nl

volgens mij doet Online het wel goed en zo te zien hebben ze aardig wat over om nieuwe klanten te werven.

Geplaatst door: babs ()

Klanten van HetNet zullen ook worden gemigreerd naar Telfort, omdat het merk HetNet door KPN wordt opgedoekt. Die staat ook nog een verrassing te wachten, denk ik. In ieder geval een prijsverhoging, omdat de prijzen wel gelijkgetrokken zullen worden met die van Telfort. En waarschijnlijk ook een contract. HetNet en Telfort hebben hier ook verschillen. Het arrogante KPN denkt alles te kunnen doen, en wij domme consumenten staan dat nog toe ook!
Dus, beste Telforters en Tiscali klanten: gaan in ieder geval niet naar NetNet (of een andere KPN provider)!

Geplaatst door: theo ()

Wat een schitterend nieuws. Nu kan ik kosteloos van die oplichters afkomen.
Wegwezen bij die lui, en nooit meer terugkomen. Halleluja!!

Geplaatst door: Eefje ()

Ik ga dus ook overstappen! OOk ik was een tevreden klant bij Tiscali, totdat ze door Telfort werden overgenomen.
Bij Tiscali NOOIT problemen gehad met bellen en de betalingen, ook kreeg ik altijd heel snel een mail terug als ik hun mailde met een vraag oid. Bij Telfort heb ik bijna nooit telefoon (terwijl ik er toch echt voor betaal is er ontzettend vaak storing en dan niet een uurtje maar gelijk een paar dagen), lopen ze te ****** met de betalingen (volgens hun heb ik een achterstand met betalen ik heb ze bewijs gestuurd waarop de betalingen naar hun te zien zijn maar na 2 maanden heb ik nog steeds geen reaktie gehad), Als ik een mails stuur om te vragen waarom mijn telefoon het niet doet krijg ik 1,5 maand later eens een reaktie via de mail! Verder vind ik de tarieven van de klantenservice ook veel te hoog (maximaal oplopend tot 15 euro), je bent met ze ingesprek en huppa de verbinding wordt verbroken, begint het tarief weer opnieuw!!! Ja dat tikt wel lekker aan zo!

Laten ze eerst maar eens iets aan de kwaliteit van hun producten doen en aan hun service voordat ze de prijzen omhoog gooien!

Geplaatst door: JK ()

Misschien toch maar eens navragen bij een consumenten organisatie of het wijzigen van de voorwaarden zomaar mag, het gaat namelijk niet om een tariefsverhoging, want het starttarief was eerste gratis en nu moet je ervoor betalen, dus men past gewoon de voorwaarden aan, en binnen 4 weken is het toch niet mogelijk om hier een formeel protest rond te krijgen, kortom, we worden door Telfort KNP weer genaaid.

Geplaatst door: Hans Keegstra ()

Ik vind dat ze eerst maar eens moeten zorgen dat de snelheid geleverd wordt die ze beloven. Ik haal nooit sneller dan 7-10 mbps ipv de beloofde 20. Ik vraag me af waarom er dan 2,5 % abonnementskosten bij moet.

Geplaatst door: mi ko ()

Net de volgende mail naar Telfort verzonden:

Geachte heer/mevrouw,

Jarenlang ben ik een zeer tevreden klant geweest van Tiscali.
Toen ik mijn keuze voor Tiscali internet nam was een van de hoofdredenen dat ik door een vaste meerprijs te betalen onbeperkt gebruik kon maken van bellen in het binnenland.De overname van Tiscali door KPN, eh sorry Telfort, doet jullie bedrijf geen goed. KPN wil blijkbaar nog meer geld zien en daarom, zo vernam ik per e-mail van jullie, gaat het bellen zonder verdere kosten voor mij de deur bij jullie uit.
Heel jammer omdat ik zo tevreden over jullie was! Is dit de wolf in schaapskleren? eerst mensen binnenlokken met "gratis" telefonie en daarna genadeloos toeslaan en deze dienst gaan berekenen! Gelukkig zijn er genoeg andere aanbieders van internet en zit ik niet vast aan Telfort of een andere KPN firma (xs4all, planet internet, etc) Deze strakke actie van jullie gaat jullie veel klanten kosten. Ik denk dat jullie mailbox vol gaat zitten met teleurgestelde Telfort klanten. Alhoewel ik op dit moment gewoon even afwacht voordat ik opzeg wacht ik de komende 2 weken even af of jullie zo verstandig zijn om e.e.a. terug te draaien zoniet zeg ik alsnog op en kies ik voor een andere firma dan eentje uit de KPN stal. Veel wijsheid toegewenst!

Geplaatst door: Michael ()

Waardeloos! Ik was een Tiscali gebruiker en na de overname van Tiscali door Telfort (een KPN firma) is de service echt achteruitgegaan Na de overname van Tiscali door Telfort dacht ik al dat er iets ging veranderen en ja hoor; pure oplichting dat je nu voor de telefonie moet gaan betalen.. Ik heb net iig een mailtje verzonden en geeft ze 2 weken de tijd om eea terug te draaien anders stap ik op. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere internet aanbieders. Let wel op dat je dan niet kiest voor een van de andere KPN firma`s (planet internet, Xs4all, het net). Ik wens Telfort/KPN veel wijsheid toe met deze strakke actie die ze, zo schat ik in, veel klanten gaat kosten.
Bahhhh.

Geplaatst door: van Herk ()

Onze overheid heeft een reclame kampanje dat we in Nederland steeds asocialer worden.
Grote bedrijven worden steeds crimineler.
juridisch gezien zal Telfort volgens de kleine lettertjes best in zijn recht staan.Maar het blijft als criminleel aanvoelen voor mij.Overheid doe hier eens iets aan !

stuur dit ook naar Telfort

Geplaatst door: ParadiseBird ()

Woedend ziin wij op Telfort! Wij gaan weg. En al onze vrienden, die ik het Telfort bellen had aanbevolen gaan ook allemaal weg! Goed gedaan Telfort! Een 100% score, dat zijn toch weer 5 abonnementen minder. Zijn ze nu helemaal gek geworden? Een slechtere marketing kan je jezelf niet geven,dan blijft er weinig van je over. let maar op, dit gaat van mond tot mond. Als iedereen er zo over denkt gaat het hard. Wat een goedkope schurkenstreek! Ze denken waarschijnlijk het is crisis, laten we eens wat olie op het vuur gooien. Het valt mij op dat de meeste mensen het telefonietotaal abo hebben genomen vanwege het ontbreken van een starttarief. Ik ben het met meneer Paul eens dat het geen prijsverhoging betreft maar een compleet nieuw product. Mijns insziens kun je wel het abonnement verhogen maar mag je de definitie van een product als gratis bellen niet eenzijdig veranderen. Kan Telfort hierop worden aangesproken? Is er een jurist in de zaal? De service van Telfort is rampzalig slecht, ongeinteresseerd, weinig behulpzaam. Het lijkt misschien niet zo als je nieuwe klant wordt, maar wacht maar tot er wat fout gaat, en ik kan er over meepraten, als klant van het eerste uur weet ik hoe ze veranderd zijn. Eerst WorldOnline, toen Tiscali, dat ging allemaal wel, niet super, maar ook niet superslecht. En toen Telfort, wat een verschil, gewoon geen enkele betrokkenheid, geen enkele inspanning om service te leveren. Toch gebleven vanwege de telefonie en het ontbreken van het starttarief, wat mij altijd een gruwel is geweest. Ik hoop dat Telfort de negatieve signalen oppakt en de wijzigingen terugdraait, maar vertrouwen doe ik ze nooit meer. Bent u ook kwaad? Laat u horen!

Geplaatst door: marc b ()

toen het berichtje mijn mail box binnen kwam ben ik maar gaan surfen
conclusie

mail boxen zijn te klein
internet snelheid te laag ze hebben me al
terug gezet naar 4mb terwijl ik een tiscali t6 abo heb

start tarief naar 5 cent diefstal!!!!

een beetje surfen en dan komen de goedkopere aanbieders naar voren

met veel betere mogenlijke heden
en aanbiedingen

Geplaatst door: Wim ()

OPZEGGEN BIJ TELFORT
Dat kan alleen maar telefonisch via een 0900-nummer. Maximaal 15€ staat erbij.. Hoe vaak wordt de verbinding verbroken en start het tarief weer op `0`? Ik denk dat ik eens naar Alice ga.

Geplaatst door: onrustigburger ()

Zakkenvullers van telfort,
Mag ik u hartelijk danken voor deze verhoging van de tarieven. Dit was wat ik nodig had om kostenloos van u verlost te kunnen worden.
Nogmaals bedankt voor deze geste. Het verbaast me dat u het voor elkaar heeft gekregen om mijn modem nu al enkele uren te laten functioneren, dat is u de laatste week niet gelukt. Proficiat.
Zonder vriendelijke groeten,
Een zeer ontevreden (ex)klant.

Geplaatst door: sanne voor dhr paul ()

hoi paul ik heb jouw mail gekopieerd en naar telfort verzonden ik ga uiteraard ook direkt opzeggen! ik zat eerst al 2 jr bij tiscali en toen ineens bij telfort wegens overname. idd, telfort telefonie laat veel te wensen over.

groetjes uit heerlen 😉

Geplaatst door: sanne voor dhr paul ()

hoi paul ik heb jouw mail gekopieerd en naar telfort verzonden 😉 ik ga uiteraard ook direkt opzeggen! ik zat eerst al 2 jr bij tiscali en toen ineens bij telfort wegens overname. idd, telfort telefonie laat veel te wensen over.

groetjes uit heerlen

Geplaatst door: oscar ()

heb tiscali/telfort half jaar geleden opgezegd ivm zeer slechte (klanten)service
schiftelijk klacht ingedient korte telefonische reactie gehad zonder positief resultaat gelukkig eind mei geen tiscali/telfort meer
advies abbonement opzeggen, verder kijken dan alleen eerste regels van advertenties
lees verder dan zie je meestal het totaal plaatje van abbonement en totale prijs na een aantal maanden

Geplaatst door: boris ()

Het was natuurlijk te verwachten toen KPN in 2005 Telfort overnam. De prijsvechter moest gevloerd worden. Eerst veel klanten lokken onder de oorspronkelijke naam en daarna kan het grote graaien beginnen. Veel gelijkenis met de grootbanken: eerst hoge rente en kosteloze service, daarna de rente onlaag en de kosten steeds verder omhoog. Er past maar één remedie: ze gek maken met opzeggingen. Helaas is dat ook vaak snijden in je eigen vlees

Geplaatst door: bert ()

Het leuke van dit alles is, de 2 verschillende datums die ze gebruiken.
Ten eerst gaan ze de gesprekskosten verhogen, die kan je dus ook opzeggen maar dan niet te gelijk met je internet die kan pas per 1 juni.
Hoe erg kan je als bedrijf zijn voor je klanten.
Ik hoop dat er een heleboel klanten weg gaan bij telfort, dan voelen ze gelijk hoe belangrijk de klant is.
Ga lekker naar het net van kpn daar is het wel gratis bellen nog en per maand opzegbaar.
Hoop dat ik snel op de glasvezel wordt aan gesloten.

Geplaatst door: Ad ()

Heb dan ook per direct mijn abonnement beeindigd. We hadden voor Telfort gekozen vanwege de leuke combinatie van 20Mbit en telefonie zonder starttarief. Deze praktijken wens ik niet.

Geplaatst door: Mano ()

Overstappen zeg je...
ik ben ook aan het zoeken geweest...zou zo niet weten naar wie,,,zijn allen min of meer slecht of véél te duur.

Ben wel blij met de regering of wie dit ook in de gaten moge houden...alle macht voor KPN en daaronder vallende ondernemingen. , en de belasting lacht zich een breuk want iedere verhoging is weer meer omzetbelasting...we betalen zowiezo op alles wat we doen weet niet hoeveel keer dubbel...

Beieuwd of Kassa / radar hier tijd aan gaat besteden....

Kijk, het gaat me niet om die paar rotcenten verhoging maar om het feit dat ze de macht nemen om het te doen.(terwijl het m.i totaal ongegrond is)
Als de lijn nu eens 1 maand NIET ff plat lag of we zouden de snelheden halen én daadwerkelijk gebruiken die we betalen... dan zou ik zeggen allé. maar ze houden aan alle kanten geld over en ze verhogen het nóg !..
We betalen her en der 20 mb, krijgen maar gemiddeld 10 (als we internetten) en de overige tijd die we niet internetten is voor hun..., dus ook daar verdienen ze aan...Inflatie lijkt me dan ook niet nodig of is heel nederland continue aan het downloaden?....d8 het niet!

Ik weet ook geen creative oplossing helaas.

Geplaatst door: jiskefett ()

Toen naar aanleiding van een wetswijziging vorig najaar een wijziging in de algemene voorwaarden van Telfort werd afgekondigd, heb ik geprobeerd mijn contract met Telfort op te zeggen. Dat was niet mogelijk, omdat ik EEN CONTRACT met Telfort had, dat gerespecteerd diende te worden. Aan het eind van de contractperiode zouden de nieuwe voorwaarden ingaan.

Okee, ik heb dus een contract met Telfort dat loopt tot 30 september a.s.
Ik heb Telfort gevraagd het contract nu ook te respecteren en de tariefsverhoging niet tussentijds te laten ingaan, maar aan het eind van de contractperiode.

Ik heb nog geen antwoord, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet:

Geplaatst door: Ikke ()

Ik belde alleen naar vaste nummers dus als ik ca 50x bel per maand gaat dat me nu 2,5 euro meer kosten + 50 ct Internetkosten erbij. Dan komt dat uit op 3 euro stijging in de maand. Het mijn totale factuur komt dan uit op 32,90. Als ik dit bedrag neem en deel het door die 3 euro stijging. dan kom ik uit op 10,96. afgerond naar boven is dit 11.
Dat betekent denk ik, voor iedere klant met bovenstaande telefoonverbruik die door deze stijging opzegt, moet Telfort minimaal 11 klanten behouden om de inkomsten gelijk te houden. :D Dat is toch risico voor Telfort lijkt me. Klopt mijn verhaal eigenlijk wel?

Geplaatst door: Meneer Paul ()

4 weken opzegtermijn betekent, dat je binnen vier weken moet laten weten dat je per 1 juni (bijvoorbeeld) de overeenkomst wil beëeindigen. Ook als klant moet je eerst lezen wat er staat en dan pas beginnen te chagrijnen.

Geplaatst door: Martin ()

Stelletje leiperts. Ze geven je maar 4 weken opzegtermijn, terwijl bellen.com adviseert om minimaal twee maanden voor einde contract over te stappen i.v.m. o.a. nummerbehoud! Vraag me af of die 4 weken wel wettelijk zijn (of doen ze het nog even snel voordat in juli 2009 de nieuwe wetgeving van kracht wordt?)

Geplaatst door: Meneer Paul ()

Ik he Telfort direkt het volgende berichtje gemaild:
Per email kreeg ik vandaag bericht over de komende tariefsverhogingen.
Ten eerste wil ik u wijzen op een misleidende stelling in deze mail. Uw tariefsverhoging is niet IN VERBAND MET inflatie, uw tariefsverhoging IS de inflatie. Dat kan iedere econoom u verder uitleggen!
Verder stelt u betreffende de telefonie niet een tariefswijziging voor, maar een nieuw produkt dat gefactureerd zal gaan worden, namelijk een starttarief op binnenlandse gesprekken, die volgens ons contract gratis zijn.
Deze wijziging is ook al niet op zijn plaats, omdat de technische kwaliteit van Telfort-voip nog veel te wensen overlaat.
De reaktie van Telfort is totaal nietszeggend:
Onze excuses voor het feit dat u onze e-mail ervaarde als misleidend.

Artikel 9.3: "Telfort is gerechtigd de prijzen te wijzigen. Telfort stelt de Klant, zo mogelijk vier (4) weken voor het intreden van de prijswijzigingen, via een aankondiging per e-mail op de hoogte van het feit dat de wijzigingen via de website (www.telfort.nl) kenbaar worden gemaakt. De Klant heeft in geval van een prijsverhoging 4 weken vanaf de dag van bekendmaking van de prijsverhoging de tijd om de Overeenkomst telefonisch op te zeggen. Na ommekomst [= einde] van de periode van vier (4) weken wordt de Klant geacht de prijsverhoging te hebben geaccepteerd."
Heeft u nog vragen? Kijk dan op telfort.nl/klantenservice. Hier vindt u eenvoudig en snel antwoord op al uw vragen.
Dat wordt dus weer overstappen

Geplaatst door: Hennie ()

Telfort = Prices Up, Service Down

Geplaatst door: mtb ()

Een lichtelijk gefrustreerde klant kan melden
dat het tegenwoordig mogelijk is ondanks dat
je gemiddeld 4 tot 6 uur per maand niet over internet en telefoon kunt beschikken,en ik vertik het om die *** service nrs te bellen waar ze zich achter veschuilen, om toch doodgewoon maar weer verhogen.
Ach je moet er schijnbaar mee leren leven,want ik zal elders ook gebeuren.
Ze hebben het schijnbaar nodig want de bonussen worden ook schaars
relaas van een akseptant.

Geplaatst door: Telfortbijnaexklant ()

Ik ben het helemaal met de rest eens.... Ik vind Telfort slechte service bieden voor zover je het service mag noemen. Klachten lijken ze ook niet serieus te nemen.. althans niet richting de klant.. het bellen is erg instabiel (hoe vaak ik daar al niet voor gebeld heben pfff..) en dan gaan ze er nu ineens geld voor vragen... voor wat?? voor iets wat al sinds het begin met kinderziektes zit en onbetrouwbaar is?? Goedkoop is duurkoop.. dit laat Telfort blijkbaar merken uit dit verhaal.. Ik ga dus overstappen en meer betalen bij een andere provider die betrouwbaarder is. Overigens weten ze niet eens hoe ze hun Email goed onder controle moeten krijgen... ik krijg met enige regelmaat emails bestemd voor anderen en tijdje terug heb ik allerlei logs (ca 200 per dag) van hun databases ontvangen over klanten... Toen ik dit meldde wisten ze hier niet mee om te gaan en deden ze er niets mee. Uiteindelijk heb ik via wat speurwerk hun eigen ICT dienst intern rechtstreeks weten te benaderen en dit samen met hen (overigens niet Telfort) op weten te lossen.. Telforts hebzucht en mijn zuinigheid gaan niet meer samen... Olé!

Geplaatst door: jvdh ()

Onder het mom van inflatie het belbasis tarief aankondigen. Ik vraag mij af of het als het met de inflatie weer beter gaat deze aanpassing ook weer zal verdwijnen?
Eerst klanten binnen halen op gratis bellen basis en dan plots verhogen, wat wordt het nieuwe lokaas en welke verhogingen zitten nog onder het laken? Krijg ik salaris verhoging? nee helaas, op basis van de inflatie onmogelijk. Inflatie is een mogelijkheid geworden om zich achter te verschuilen, trieste zaak.

Geplaatst door: dennis ()

uw kunt dan beter over stappen op kabel pak je een proefpakket
ik zzat in de tijd dat ik telfort zat 3 maanden zonder telefoon na brieven en belkosten , is mijn abo van tel opgezegd
gelijk ziggo weer gebeld mijn oude abo terug ..zat alleen nog vast aan internet van telfort maar door die verhoging heb ik deze nu kunen opzeggen .
P.s. telfort heeft een zeeeeer slechte klantenservice

Geplaatst door: fjm ()

Ben speciaal overgestapt van Tele2 naar Telfort omdat deze geen starttarief had.
Ze verdienen zeker weer te weinig, de wolven.
Hier kunnen wij al geen 20 Mb internet krijgen, wel voor betalen want de snelheid hier komt niet verder dan 8Mb, daar passen ze de prijs ook niet naar aan.
Ik vind het rond uit schandalig.
Je kunt dan zogenaamd gratis opzeggen, maar waar naar toe.
Alle providers zitten wel aan elkaar verbonden op een of andere manier, dus geen markt werking.

Telfort bedankt.

Geplaatst door: jh vos ()

Ik vind dit een waardeloze streek van Telfort. Ik heb dit abo o.a. voor het gratis bellen met de vaste lijn. Ik vraag me af of ze dit wel ineens kunnen maken voor bestaande abonnees.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie