Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort met onbeperkt mobiel breedband

8 reacties

 

Telfort en The Phone House bieden vanaf maandag 3 september 'onbeperkt' mobiel breedband internet aan voor  € 29,95 per maand.

De verbinding gaat over het UMTS/HSDPA netwerk van KPN. Dat betekent een abonnement met een relatief hoge snelheid voor een relatief lage prijs. Dit aanbod is exclusief verkrijgbaar bij The Phone House.

Telfort richt zich met name op de laptopgebruiker, waardoor je overal mobiel breedband internet hebt voor 'de prijs van vast'.  De installatie is volautomatisch, dat wil zeggen 'plug & play', direct klaar voor gebruik. Het enige dat je hoeft te doen, is de meegeleverde USB-modem of datacard aansluiten op een laptop (of PC of Mac). Vervolgens ben je binnen enkele minuten online.

Doorbraak
Volgens Telfort en The Phone House is het aanbod echt een doorbraak omdat de prijs van het abonnement overal duurder is. Zo kost een (niet helemaal) vergelijkbaar product bij KPN en Vodafone rond de 90 euro per maand, bij T-Mobile 50 euro en bij Telfort zelf zo'n 45 euro. Alleen Orange biedt een mobiel breedband abonnement met dezelfde lage maandprijs, waarbij het datagebruik echter beperkt is tot 300 Mb per maand. Overigens kun je ook bij Vodafone goedkoper terecht, wanneer je je downloadgedrag in toom weet te houden. Een kwestie van eerst goed vergelijken en kijken wat je beslist nodig hebt, alvorens een contract af te sluiten. Dat vergelijken kan snel op onze Tariefvergelijking Mobiel Internetten, speciaal voor laptopgebruikers. Een overzicht van mobiel internet op een PDA of mobiele telefoon vindt u hier.

Geen datalimiet (FUP)
Mobiel Breedband Internet van Telfort via The Phone House houdt in dat gebruik onbeperkt is met een Fair Use Policy. Er zal alleen aan de bel getrokken worden als je  meer dan 2 GB per maand verbruikt. Een waarschuwingsbrief wordt verstuurd  wanneer dit verbruik 'meer dan 10x gemiddeld is', zo staat te lezen bij de veelgestelde vragen. Het abonnement is voor zowel privé als zakelijk gebruik bedoeld. Beveiligde verbindingen worden ondersteund en je kunt gratis sms'jes versturen via PC of laptop.

Snelheid en dekking
De snelheid van het abonnement is minimaal 384 kb/sec. De verbinding gaat over het UMTS/HSDPA* netwerk van KPN.  Dat betekent dat het downloaden van informatie met snelheden gaat tot maximaal 1,8 Mbit/s. Op dit moment zegt Telfort een landelijke dekking van 93% te hebben, wat elke maand toeneemt. Wanneer men zich buiten het dekkingsgebied bevindt, wordt automatisch overgeschakeld naar het veel langzamere GPRS-netwerk.

*HSDPA staat voor High Speed Downlink Packet Access, ruim vier tot vijf maal sneller dan UMTS.

Reacties (8)

Geplaatst door: Netje ()

Teraanvulling van bovenstaande:

Zie: Tweakers met en fix aantal klachten en het wordt helemaal mooii met de test van Pocketinfo test Die je echt even moet lezen
😉

Geplaatst door: Netje ()

Teraanvulling van bovenstaande:

Zie: Tweakers met en fix aantal klachten en het wordt helemaal mooii met de test van Pocketinfo test Die je echt even moet lezen😉

Geplaatst door: Netje ()

Dat er géén demonstratie van `onbeperkt` snel internetten in de winkels is geeft naar mijn mening al aan dat er iets niet helemaal lekker zit. Ik vroeg om een demonstratie van het USB modem in een filiaal van The Phone House in Rotterdam en ook in Zoetermeer om te kunnen zien of het inderdaad wel zo snel werkt over het UMTS/HSDPA netwerk van KPN. Die demonstratie wordt dus NIET gegeven. Dus waarom zou je dan eigenlijk BLIND een contract aangaan? "Het wordt erg goed verkocht" wordt er dan gezegd door de verkoper(s). Ja, zo lust ik er nog wel een paar zeg Ik heb nu al genoeg negatieve reacties gezien over trage verbindingen om het `geweldige abonnement` dus NIET aan te schaffen. Dan nog maar een poosje wachten tot er een provider op de markt komt die de beloftes wel waarmaakt en daadwerkelijk een demo geeft in de winkel. BTW: T-mobile durft het ook niet te laten zien ( we doen het via de kabel die demo JAJA) en Vodafone geeft bij navraag al aan dat in bepaalde ruimten de snelheid niet gehaald wordt. 😉

Geplaatst door: Netje ()

Dat er géén demonstratie van `onbeperkt` snel internetten in de winkels is geeft naar mijn mening al aan dat er iets niet helemaal lekker zit. Ik vroeg om een demonstratie van het USB modem in een filiaal van The Phone House in Rotterdam en ook in Zoetermeer om te kunnen zien of het inderdaad wel zo snel werkt over het UMTS/HSDPA netwerk van KPN. Die demonstratie wordt dus NIET gegeven. Dus waarom zou je dan eigenlijk BLIND een contract aangaan? "Het wordt erg goed verkocht" wordt er dan gezegd door de verkoper(s). Ja, zo lust ik er nog wel een paar zeg 😉 Ik heb nu al genoeg negatieve reacties gezien over trage verbindingen om het `geweldige abonnement` dus NIET aan te schaffen. Dan nog maar een poosje wachten tot er een provider op de markt komt die de beloftes wel waarmaakt en daadwerkelijk een demo geeft in de winkel. BTW: T-mobile durft het ook niet te laten zien ( we doen het via de kabel die demo JAJA) en Vodafone geeft bij navraag al aan dat in bepaalde ruimten de snelheid niet gehaald wordt.

Geplaatst door: Drijfkip ()

Ik ben het nu een paar weken aan het proberen.

Surfen gaat redelijk, maar ik moet wel erg vaak "vernieuwen" gebruiken omdat de pagina niet binnenkomt.
Die 2GB per maand zal ik waarschijnlijk niet halen. Het is namelijk lang niet zo snel als verwacht, en ik zou het persoonlijk geen breedband durven noemen. Lekker YouTube filmpjes bekijken? vergeet het maar. (Tenzij je nog wat anders te doen hebt tijdens het eindeloze bufferen)
Maar ook loodzware pagina`s vol met reclame rommel duren erg lang. Even snel Telegraaf.nl doorbladeren voor het ochtend nieuws kan je ook wel vergeten.
De verbinding is gewoon heel erg onregelmatig. Soms moet ik gewoon een halve minuut wachten voordat het downloaden verder gaat. Het is (tot nu toe) absoluut géén alternatief voor een vaste aansluiting.

Maar het werkt wel! bijna overal en altijd, en da`s best wel lekker.

Marcel.

Geplaatst door: -i- ()

als we het hier inderdaad hebben over een defenitie van Fair = 2gb dan is dit nogthans de grootste consumenten-bedonder-actie aller tijden. nu weet ik best dat er doorgaans niet zoiets bestaat als onbeperkt, maar 2gb vind ik toch wel een grove beperking... misschien lukt het je met een gsm niet direct om zoveel data te verslurpen. maar met een laptop heb ik daar ECHT totaal GEEN moeite mee, - en neej ik maak absoluut geen gebruik van download programmatjes of internet-radio en gebruik m`n laptop ook uitsluitend om documenten uit te wisselen tusse de laptop (mobile) en de centrale opslag (thuis), `t ophalen van mail, `t zoeken van informatie (google) en `t downloaden van textdocumenten (office / pdf)

op dit momenten is mijn gebruik thuis dan oook ergen tussen de 5 en de 10gb per maand (wanneer ik de downloads en youtube sessies niet mee tel)...

laat ze dus eerst maar s dat FUP (**** Up Potential clients) afschaffen en gewoon een duidelijke richtlijn voeren.

wat een ongelofelijke facade

Geplaatst door: Vente ()

Het gaat om het woord "onbeperkt". Bij nader onderzoek op de site van The Phone Hous (aangaande mobiel internetten) wordt er gesproken over een "fair use policy". Bij excessief gebruik (meer dan 2 gigabite) krijgt de klant een waarschuwingsbrief. Er wordt verder niet vermeld welke sancties dan volgen, maar dat daargelaten. Een "fair use policy" is absoluut niet het zelfde als "onbeperkt" zoals de advertentie beweerd.
M.a.w. is het een misleidende advertentie.
Daarbij komt dat T-mobile weldegelijk een onbeperkt down en upload limiet heeft. Dus hier gaat het vergelijk met The phone Hous mank.

Geplaatst door: Ed ()

Dat is zelfs internationaal gezien goedkoop!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie