Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort als eerste met GPRS voor consument

Telfort zal vanaf maandag 3 december haar nieuwe Telfort Clarity GPRS-abonnement voor de consumentenmarkt aanbieden. Een dag later begint de mobiele aanbieder Ben met eenzelfde soort dienst. Ben dacht vorige week nog de primeur te hebben.
Even leek het er op dat KPN Mobile de eerste in Nederland zou zijn met diensten die specifiek gericht zijn op de niet-zakelijke gebruiker, maar het bedrijf zag zich vorige maand genoodzaakt de dienst uit te stellen.
Internet Everywhere, zoals de GPRS-dienst van KPN Mobile heet, bleek nog niet gebruiksvriendelijk genoeg om het commercieel aan te bieden. Wanneer het bedrijf de dienst nu gaat aanbieden, is nog onduidelijk. Tot nu toe boden de meeste Nederlandse telecommaatschappijen GPRS alleen nog maar aan zakelijke gebruikers aan. Telfort was ook daarmee de eerste maatschappij in Nederland.
Ook Libertel-Vodafone heeft serieuze plannen om de snelle datadiensten aan het publiek aan te bieden. Het bedrijf, dat al vanaf april j.l. GPRS aan de zakelijke markt aanbiedt, is van plan om eveneens in december van dit jaar in samenwerking met MChannels GPRS aan de consument aan te bieden.
De enige telecommaatschappij die nog niets doet met GPRS is Dutchtone. Dit bedrijf biedt op dit moment ook nog geen diensten aan de zakelijke markt aan. Wanneer het telecombedrijf dit van plan is, is nog onduidelijk.

De voordelen van GPRS boven GSM en WAP:
-continu verbinding met het netwerk.
-betaling niet per tijdseenheid, zoals bij GSM, maar per hoeveelheid data.
-de hogere snelheid van data naar of van het mobieltje.

Er is echter wel een speciaal GPRS-telefoon voor nodig.
Wij hebben alvast wat speurwerk verricht naar de tarieven en deze voor u op een rijtje gezet. Waarbij wel aangetekend moet worden dat alleen de abonnementen met een bundel van 5MB per maand vergeleken is. Dit is nl. de enige abonnementsvorm die alle 4 operators aanbieden!
N.b. Ben biedt weliswaar geen abonnementsvorm met 5 MB, maar €29 per MB óf €5 p/m + €5 per MB óf €15 p/m + €1 per MB.

5MB per maand:
KPN €15 Telfort €20 Libertel €23 Ben €20 of €30

Om een beetje in te schatten hoeveel en welke data u hiermee op kunt halen (of verzenden) geven we een indicatie in onderstaand overzichtje: (bron:KPN)

E-mail ophalen, zonder attachment: 2 kB
1 pagina van een Excel-document downloaden 20 kB
15 pagina's PowerPoint verzenden 800 kB
MS-Word document per A4-pagina 3 kB
1 uur surfen met laptop 3,5 MB
1 uur surfen met PDA 1 MB
1 minuut radio via internet (geen hifi) 180 kB
Bezoek aan MyYahoo! 40 kB
Bezoek aan www.startpagina.nl 2 kB
Bezoek aan www.planet.nl 35 kB
MP3-bestand (gemiddeld) 4 MB

Met een bundel van 1 MB kunt u elke maand ongeveer 300 mailtjes ontvangen of versturen.
Omgerekend kost 1 e-mailtje dan bij KPN 2c, bij Telfort en Libertel 3c en bij Ben 3 of 4c.
Dit is toch aanmerkelijk goedkoper dan het ophalen of versturen van e-mail met een daarvoor geschikte GSM, waarbij je per tijdseenheid moet afrekenen!

 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie