Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile: mobiel internetten in EU zonder extra kosten

door Jeanet Woldring 3 reacties


250 MB mee-op-reis_T-Mobile.jpgKlanten van T-Mobile kunnen vanaf 4 april in de hele EU mobiel internetten uit hun nationale databundel zonder extra kosten. Dat kan tot maximaal 250 MB per maand. Daarmee biedt T-Mobile als eerste telecomprovider dataroaming uit de nationale bundel aan voor alle klanten met een Stel Samen & Stel Bij abonnement met een databundel.

Vorig jaar introduceerde T-Mobile al bellen zoals thuis: tot 120 minuten bellen vanuit je bundel in de EU. Met deze stap breekt T-Mobile op een eigenwijze manier de markt open voor dataroaming.

Na ‘Bellen zoals thuis’, nu ook je data meenemen op reis

T-Mobile vindt het niet meer van deze tijd dat klanten zich zorgen moeten maken over internetkosten bij het gebruik van hun smartphone zodra zij de grens overgaan binnen de EU. Klanten moeten zonder ‘datastress’ kunnen reizen, aldus Marco Kind. "Ook voor klanten die in grensgebieden wonen is dit belangrijk. Daarom bieden wij standaard élke maand een bepaalde hoeveelheid MB’s uit de internetbundel aan voor gebruik binnen de EU. Na ‘Bellen zoals thuis’ is dit de volgende doorbraak van T-Mobile om klanten meer vrijheid en flexibiliteit te geven”.

Geen datastress in het buitenland

Mobiel internetten in de EU vanuit je bundel is een standaard onderdeel van alle internetbundels in combinatie met een Stel Samen & Stel Bij abonnement en geldt voor alle klanten. Dus zowel voor nieuwe als bestaande klanten. De hoeveelheid MB’s die in de EU zonder extra kosten gebruikt kan worden is afhankelijk van de databundel. Deze kan oplopen van minimaal 50 MB tot maximaal 250 MB per maand. Als deze MB’s verbruikt zijn, stopt de dataroaming automatisch en kan de klant kiezen voor een ‘Travel & Surf pas’ om de kosten te blijven beheersen. Ook staat vanaf 8 april op alle nieuwe devices die bij T-Mobile aangeschaft worden én in OS updates van bestaande toestellen die bij T-Mobile aangeschaft zijn, de instellingen voor dataroaming standaard geactiveerd. Hierdoor heb je nooit onverwachte internetkosten in het buitenland.

Vakantiebundels

De vier miljoen T-Mobile klanten betalen nu nog bijna 5 euro voor een vakantiebundel van 100 MB die maximaal drie dagen geldig is. Concurrent KPN rekent 10 euro per maand voor slechts 200 MB, Tele2 vraagt 7,50 voor 100 MB. Vodafone-klanten moeten op vakantie 2 of 4 euro per dag betalen voor hun buitenlandbundel. Die tarieven gaan overigens eind deze maand een stuk omlaag dankzij EU-regelgeving. Lees onze recente berichten hierover: Vodafone vergroot buitenlandbundels, KPN past roamingtarieven EU aan, Simyo verlaagt EU tarieven per 30 april en Tele2 maakt lage EU-tarieven bekend.

Hoeveel data heb je nodig?

Als Nederlanders met vakantie gaan, willen ze hun smartphone het liefst blijven gebruiken zoals ze gewend zijn. Bijvoorbeeld om de route naar een hotel vinden, een WhatsApp te sturen om te melden dat ze goed zijn aangekomen of de eerste vakantiefoto’s te posten. Vaak wachten ze hiermee totdat ze een wifi-verbinding hebben, omdat ze niet weten hoeveel MB’s ze hiervoor nodig hebben en ervaren dat mobiel internet in het buitenland duur kan zijn. Volgens T-Mobile verstuur of ontvang je met 1 MB ruim tweehonderd WhatsApp-berichten. Of verstuur je ongeveer tien foto’s via WhatsApp, plaats je ca. tien Facebook updates of download je ongeveer vijf kaarten in Google maps. 'Kortom je komt met 50 tot 250 MB een heel eind om op je bestemming zorgeloos de noodzakelijke dingen op je smartphone te doen.'

1 juli 2017

Met het grotendeels schrappen van de buitenlandkosten neemt T-Mobile een voorschot op het helemaal afschaffen van de dataroaming in de EU. Per 1 juli 2017 mogen providers geen aanvullende kosten meer rekenen over de grens. Dat heeft het Europees Parlement eind oktober besloten op voorstel van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Jurriën ()

Momenteel heb ik een data abonnement bij Simpel. Op hun website staat van dit alles nog niets. Maar als ik u goed begrijp, dan zullen ook zij straks geen extra kosten mogen rekenen? Ik overweeg derhalve mijn standaard databundel voor 1 juli te verhogen, zodat ik zonder datazorgen in Duitsland op vakantie kan. Is dat een goed idee?

Geplaatst door: Bert van der Hak ()

Dag mevrouw Kruijer.
In de loop van Mei hoop ik te vertrekken naar het eiland Corfu (Griekenland)
Sinds een klein jaar heb ik een smart phone maar geen mobiel internet.Lees mijn mails via de wifi verbinding thuis.
Zou voor die 2 weken in Griekenland mobiel willen internetten eventueel zonder wifi die ze wel daar hebben alleen in een internet hoek.
Kan ik hier dan al data kopen of moet ik dat dan daar doen.

Vriendelijke groet

A.P. van der Hak

Geplaatst door: Bert van der Hak ()

Dag mevrouw Kruijer.
In de loop van Mei hoop ik te vertrekken naar het eiland Corfu (Griekenland)
Sinds een klein jaar heb ik een smart phone maar geen mobiel internet.Lees mijn mails via de wifi verbinding thuis.
Zou voor die 2 weken in Griekenland mobiel willen internetten eventueel zonder wifi die ze wel daar hebben alleen in een internet hoek.
Kan ik hier dan al data kopen of moet ik dat dan daar doen.

Vriendelijke groet

A.P. van der Hak

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie