Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile: gratis ontvangen voicemail in buitenland

Leestijd: 3 minuten

Vanaf begin juli hoeven T-Mobile abonnees niet meer te betalen voor het  het ontvangen van voicemail in het buitenland. Hiermee is T-Mobile de eerste operator die het ontvangen van voicemail in het buitenland niet meer doorberekent.* De service geldt alleen voor abonnees en niet voor prepaidklanten.

De kosten voor het afluisteren van een voicemail in het buitenland blijven overigens ongewijzigd. Dat betekent dat een T-Mobile abonnee zijn voicemail niet meer hoeft uit te zetten om onvoorziene kosten te voorkomen. Althans, de kosten die hij krijgt wanneer iemand een bericht inspreekt op zijn voicemailbox.

Immers, als u in het buitenland uw voicemail aan heeft staan, maar niet beluistert, maakt u wel kosten wanneer iemand inspreekt! Op Vakantiebellen.com wordt het zo uiteengezet:

kosten route voicemail

LET OP! Voorkom een financieel drama, want als u uw voicemail aan heeft staan maar niet afluistert, maakt u wel kosten. Als iemand in Nederland een bericht inspreekt op uw voicemailbox dan betaalt deze de kosten tot aan de grens.

De kosten naar uw bestemming en weer terug naar de voicemail-computer in Nederland zijn voor uw rekening [Fig. route A].

Gaat u nu uw voicemail beluisteren dan belt u vanuit het buitenland naar de voicemail-computer in Nederland [Fig. route B].

T-Mobile abonnees kunnen hun voicemail in het buitenland voortaan dus gewoon kosteloos aan laten staan. Zij hoeven de eerste van de tien  Vakantiebeltips daarom niet op te volgen. Wel moeten zij zich goed realiseren dat de kosten voor het beluisteren van een voicemail niet gering zijn! Voor het beluisteren betaalt u namelijk het tarief voor bellen vanuit het buitenland naar Nederland. Het kan daarom nog evengoed een financieel drama worden wanneer u enkele voicemailberichten afluistert en vervolgens terugbelt... 

We zullen het aan de hand van enkele voorbeelden in onderstaande tabel verduidelijken, uitgaande van een voicemailbericht van 5 minuten en een gesprek dat evenlang duurt.

 T-Mobile abonnee voicemail
ontvangen
voicemail
beluisteren
 terugbellen
 Frankrijk  gratis  € 4,75  € 4,75
 Turkije  gratis  € 8,50  € 8,50
 Tunesië  gratis  € 9,75  € 9,75

U ziet dat één belletje vanuit Tunesië naar aanleiding van een voicemail bijna twintig euro kost! Een prepaidklant betaalt nog veel meer omdat hij ook betaalt voor het ontvangen van voicemailberichten (naast het feit dat de minuuttarieven voor een prepaidbeller hoger zijn). Hetzelfde belletje vanuit Tunesië kost een prepaidbeller bijna dertig euro! Voor hen blijft het dus belangrijk voicemail voor vertrek uit te zetten. 

* Update: T-Mobile is de eerste aanbieder die het ontvangen van voicemail niet meer doorberekent aan abonnees. KPN en Hi waren de eersten die het niet meer doorberekenen aan prepaidbellers!

Zie ook: Vakantiebellen.com

Geactualiseerd: maandag 7 augustus 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.