Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Snelheidsproblemen mobiel internet Telfort voorbij

1 reactie

De problemen voor mobiel internet van Telfort lijken voorbij te zijn. De snelheid was lange tijd relatief traag. Na de gedwongen overgang van Edge naar UMTS was de snelheid de eerste twee maanden goed, maar werd daarna aanzienlijk trager. Vara's Kassa besteedt zaterdag aandacht aan de kwestie.

Telfort geeft op Telecomwereld toe dat er een probleem was. Het begon volgens een woordvoerder  met een lastig op te lossen storing. Daarnaast bleek er ook een capaciteitsprobleem te zijn. De aanbieding van The Phone House wordt naar eigen zeggen zeer goed verkocht en het gemiddelde gebruik is zeer hoog. Dit veroorzaakte het capaciteitsprobleem. Sinds 16 oktober zou de snelheid echter weer op normaal niveau zijn.

Bij de aanbieding van The Phone House werd voor slechts € 29,95 per maand onbeperkte toegang via het UMTS/HSDPA-netwerk van KPN aangeboden, met snelheden tot 1,8 Mbit/s. Dit bleek echter fout gecommuniceerd door The Phone House. Telfort maakt uitsluitend gebruik van UMTS met een maximale snelheid van 384 kbit/s. The Phone House heeft de eerste dagen verkeerde informatie op haar website gehad.

Inmiddels is de fout hersteld. Nu wordt alleen nog gesproken over een UMTS-verbinding via het Telfort-netwerk. Er blijkt overigens nog meer mis met de communicatie bij The Phone House. Zo vallen sms'jes niet onder het dataverbruik en worden gewoon afgerekend. Bovendien is het dataverbruik niet onbeperkt maar geldt een 'fair use policy'. 

Zie ook: Telfort met snel en goedkoop ADSL

Update 22-10-2007: In de uitzending van Kassa werd duidelijk dat de verlaging van de snelheid een bewuste ingreep van Telfort is geweest. "Zakelijke klanten van KPN klaagden dat zij voor het HSDPA-abonnement 80 euro betaalden, terwijl consumenten voor ditzelfde product slechts 30 euro hoefden neer te tellen. Zonder de klanten op de hoogte te stellen, brengt Telfort de snelheid terug naar UMTS-niveau, om zo de zakelijke klanten van KPN tegemoet te komen. In eerste instantie houden zowel KPN als Telfort vol dat het niet hun fout, maar die van The Phone House is, die een verkeerde advertentie zou hebben geplaatst. Uiteindelijk komt KPN met een verklaring waarin staat dat het niet The Phone House was, die een fout maakte, maar zij (Telfort) zelf." Daarmee is duidelijk dat Telfort contractbreuk pleegt, en kunnen klanten per direct hun contract ontbinden, aldus Kassa.


 

Reacties (1)

Geplaatst door: Jaitse ()

deze kop was niet helemaal de conclusie van Kassa. moet ik hieruit opmaken dat deze site inmiddels is overgenomen door de telecomindustrie??
ik kom tot deze conclusie omdat de oplichterspraktijken van prepaid-bellers die in de vorige Kassa-uitzending aan het licht kwamen hier helemaal onbesproken blijven.
van een site die groot geworden is door Kassa had ik meer verwacht.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie