Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sim Watcher tegen diefstal van mobieltje

Denda brengt SIM Watcher  op de markt. Deze anti-diefstal software voor mobieltjes is in Nederland via de website Javamania voor tien euro te koop. Het product “SIM Watcher”  dat net zo makkelijk op een mobieltje geplaatst kan worden als een beltoon of een game, werkt als volgt:

Bij de installatie ervan op de mobiele telefoon geeft de gebruiker zijn e-mail-adres op en eventueel zijn adresgegevens. Bij verlies of diefstal wordt in de meeste gevallen de SIM-kaart verwisseld en daar zit hem nu net de kneep. Zodra de mobiele telefoon ‘merkt’ dat er een andere SIM-kaart wordt geactiveerd, stuurt de mobiele telefoon zonder dat de nieuwe gebruiker daar iets van merkt een SMS-bericht naar een server bij Denda. De rechtmatige eigenaar ontvangt vervolgens een e-mailbericht met het 06 nummer van de persoon die de mobiele telefoon in gebruik stelt. De e-mail bevat naast het 06 nummer ook het IMEI nummer van de mobiele telefoon.

Als SIM Watcher is geactiveerd, verschijnt er een scherm in de mobiele telefoon van de nieuwe gebruiker met de melding dat de telefoon eigendom is van iemand anders. De eigenaar kan ervoor kiezen om in dit venster zijn of haar adresgegevens te laten zien. Het venster verschijnt automatisch elke 10 minuten in beeld bij de nieuwe gebruiker. Hiermee worden dan in ieder geval eerlijke vinders in de gelegenheid gesteld de mobiele telefoon aan de rechtmatige eigenaar terug te geven.

Hiermee loopt Denda naar eigen zeggen alvast vooruit op de initiatieven van de operators voor de aanleg van een database met landelijke IMEI nummers van gestolen telefoons. De politie is enkele jaren geleden al begonnen met de opbouw van een landelijke database. 

Gepubliceerd: donderdag 24 maart 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie