Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Proef: één gsm-tarief in heel Benelux

8 reacties

De regeringspartijen CDA en PvdA hebben afgelopen woensdag bij staatssecretaris Frank Heemskerk   aangedrongen op een proef om binnen de Benelux te komen tot één binnenlands tarief voor mobiel bellen.

Roamingtarieven
De tarieven binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van staatsgrenzen. Dat is vooral nadelig voor mensen die in de grensstreken wonen. Als hun eigen telefoonaanbieder geen antenne heeft in de buurt, worden hun gesprekken vaak geleid via het buitenland en dat leidt tot onverwacht hoge kosten.

Onverwacht hoge kosten voorkomen
Toch kunnen mobiele bellers hoge roamingkosten  vrij eenvoudig voorkomen. Het enige dat u hiervoor moet doen, is het handmatig selecteren van een netwerkoperator. Hoe dat moet, vindt u in de handleiding van uw mobiele telefoon. Voor het gemak de gebruiksaanwijzing van een aantal merken op een rijtje:

Nokia
Menu, instellingen, telefoon instellingen, netwerk kiezen, handmatig
Siemens
Menu, instellingen, netwerk, voorkeursnetwerk
Samsung
Menu, netwerk diensten, netwerk kiezen, handmatig
Sony Ericsson
Menu, instellingen, verbindingen, mobiele telefonie netwerken
Motorola
Menu, instellingen, meer instellingen, netwerk, netwerk setup, handmatig
Sagem
Bediening, netwerken, selectie, handmatig
Alcatel
Menu, oproep menu, netwerk, handmatig

De christendemocraten in het Beneluxparlement drongen overigens eerder al aan op een experiment in de drie landen. CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels diende woensdag een motie hierover in, samen met zijn collega Martijn van Dam van de PvdA. Heemskerk toonde zich bereid een experiment te bevorderen.

Meer informatie: Vakantiebellen.com

Reacties (8)

Geplaatst door: ape ()

@gerrit, tuurlijk kun je overal bellen,zeggen alleen niet tegen welke prijs maar uiteraard kun je dit gewoon zelf in stellen ja ! 😉

Geplaatst door: ape ()

@gerrit, tuurlijk kun je overal bellen,zeggen alleen niet tegen welke prijs 😉maar uiteraard kun je dit gewoon zelf in stellen ja !

Geplaatst door: Gerrit ()

Hallo,

Ik heb ook een mobiel!
Kun je gewoon overal mee bellen!
Ook in Duitsland hoor!

Geplaatst door: Mr. Mobile ()

En ik moet hier helaas aan toevoegen dat het niet "Joshua" is, zoals je zou verwachten, maar "Josuha"... Ist er auch noch so dumm das er seine Name nicht richtig schreiben kann?

Geplaatst door: Gerrit ()

Ben het wel met Josuha eens. Waarom nu alleen in de Benelux? Dacht dat we binnen Europa toch ook goede contacten hadden met onze oosterburen. De grens van Noord naar Zuid is ook nog eens de langer. Ach zoals zovaak, wie en wat er aan de andere kant van Amersfoort woont is voor politiek weer eens niet boeiend.

Geplaatst door: Henk den Drijver ()

Ik wil hier nog aan toevoegen dat Joshua vast en zeker aan de Duitse kant van de grens woont

Geplaatst door: benjamin ()

aan het taalgebruik te zien woont joshua ook in de grensstreek.

Geplaatst door: josuha ()

ma wat dachte jullie dan van mense die aan de duitse grens wone dan hadde ze dat er beter ook bij kunne betrekken lijkt vin dit weer een zet wat nergens op slaat toch ???

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie