Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Per 1 juli nieuwe tarieven voor 0900-nummers

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 juli 2013 gelden er nieuwe regels voor de kosten voor bellen naar 0800-nummers en betaalde servicenummers zoals 0900, 0906 en 0909-nummers. Bellen met een mobieltje naar deze nummers wordt hierdoor vanaf ongeveer 15 cent per minuut goedkoper. Deze tarieven waren voor bellen vanaf een vaste lijn al veel lager. Door de nieuwe regels gaan die kosten iets omhoog, zodat het verschil kleiner wordt.

Bellen met een mobiel naar 0900-nummers veel goedkoper

Bij een mobiel telefoonabonnement mag uw telecomaanbieder de belkosten voor het bellen naar een 0900- of ander servicenummer niet meer buiten de bundel laten vallen. Bovenop de belkosten komen nog steeds wel de kosten van het servicenummer zelf. Deze kosten bepaalt de aanbieder van het servicenummer en niet uw telefoonaanbieder. Omdat de belkosten niet meer buiten de bundel mogen vallen, wordt het bellen naar 0900-nummers dus goedkoper. Want bellen buiten de bundel kost vaak rond de 25 tot 35 cent per minuut. Dus hebt u nog minuten tegoed? Dan gaan ze daar gewoon vanaf. Is uw bundel op? Dan mogen deze kosten niet hoger zijn dan de kosten die u betaalt als u buiten uw bundel naar een vast telefoonnummer in Nederland belt.

Bellen met de vaste lijn naar 0900-nummers iets duurder

Als u belt met een vaste lijn, betaalt u nu alleen de kosten die het servicenummer rekent. U betaalt nog niet apart voor de belkosten van het gesprek. Vanaf 1 juli 2013 gaat u wel voor deze belkosten betalen. Net als bij mobiel krijgt u dan eerst zo’n soort bericht te horen: “Dit gesprek kost [bedrag] per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten.” Deze kosten mogen niet hoger zijn dan de kosten die u betaalt als u naar een vast telefoonnummer in Nederland belt. En ze mogen niet buiten uw bundel vallen. Tenzij u geen tegoed meer hebt.

0800-nummers nu echt helemaal gratis

Als u vanaf uw mobiel naar een 0800-nummer belt, mag uw aanbieder daar vanaf 1 juli 2013 geen kosten meer voor vragen. De meeste aanbieders doen dit nu ook al niet. Voor de vaste lijn was dit al zo.

Geactualiseerd: woensdag 26 juni 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.