Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ortel: Polen bellen het meest naar huis

De Polen in Nederland bellen het meest naar hun moederland, maar de Chinezen voeren de langste telefoongesprekken met familie en vrienden ‘thuis’. Dat concludeert Ortel Mobile uit cijfers over het belgedrag van allochtone Nederlanders en buitenlanders.

De mobiele aanbieder heeft het belgedrag van haar klanten onder de loep genomen. Het bedrijf dat sinds 2005 vooral mobiele prepaiddiensten levert aan allochtonen en buitenlanders die tijdelijk in Nederland verblijven, is één van de vele virtuele aanbieders die ons land rijk is.* 

Niet zozeer voor het bellen in Nederland, maar vooral voor het bellen naar het buitenland hanteert Ortel Mobile zeer scherpe tarieven. Zo kost het bellen naar Polen en China 12 cent per minuut. Bij de grote operators betaalt men met prepaid het tienvoudige of nog meer, zo leert de Tariefvergelijking op Bellen.com. Alleen IDT Mobile en Lebara Mobile kunnen goedkoper met 9 cent. Wie tien minuten naar China belt met een prepaidkaartje van Ortel is € 1,27 kwijt, terwijl een T-Mobile prepaidbeller voor datzelfde belletje € 14,57 moet betalen en een KPN prepaidbeller € 23,17... 

Ortel kwam met de volgende resultaten ten aanzien van het belgedrag:

Top 5 meest gebelde bestemmingen vanuit Nederland:  

Top 5 langste gesprekken vanuit Nederland: (gemiddelde gespreksduur)

1. Polen
2. Turkije
3. Marokko
4. Suriname
5. Nederlandse Antillen 
  1. China (9,8 minuten)
2. Nigeria (5,4 minuten)
3. Marokko (4,5 minuten)
4. Polen (4,3 minuten)
5. Nederlandse Antillen (4,2 minuten)

Polen die in Nederland verblijven voeren weliswaar minder lange telefoongesprekken dan Cinezen, ze bellen wel het vaakst naar hun geboorteland. Ze worden op ruime afstand gevolgd door Turken en Marokkanen. Enigszins verrassend, vindt Wilfred Rottier van Ortel Mobile. “Vorig jaar nog lieten onze cijfers zien dat Turkije, Marokko en Suriname de meest gebelde bestemmingen waren vanuit Nederland. Polen stond toen nog niet eens in de top-3. In één jaar tijd is dat helemaal veranderd.”

De verovering van de eerste plaats heeft ongetwijfeld te maken het openstellen van de grenzen voor arbeiders uit de oostelijker gelegen landen van de EU. Voor volgend jaar verwacht de telecomaanbieder een  stijging van telefoontjes naar Bulgarije en Roemenië. Voor het feit dat Chinezen veruit het langst aan de telefoon hangen, heeft het bedrijf eigenlijk geen verklaring. 

* In Nederland maken ruim drie miljoen klanten gebruik van de diensten van een mvno, een mobiele virtuele netwerk operator.

Zie ook: Tariefvergelijking prepaid en Bellen naar het buitenland (tariefvergelijking)

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie