Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opnieuw sms-diensten aanbieder beboet

door Jeanet Woldring

De Consumentenautoriteit legt opnieuw boetes op aan een  aanbieder van sms-diensten. Smart Media Services B.V. moet in totaal 118.750 euro betalen.  Het bedrijf gaf volgens de toezichthouder onvoldoende informatie waardoor consumenten  zonder dat zij het wisten een betaald sms-abonnement afsloten.

Op de website www.skilled2win.com kon je een spelletje spelen waarmee je geld kon winnen. Na het spelen van het spel, waarbij verliezen niet mogelijk bleek, werd gevraagd om je mobiele nummer. Daarna ontving je een sms waarin om een 'OK' werd gevraagd. Maar met deze 'OK' ontving je niet de geldprijs maar een ongevraagd sms-abonnement op een woordspel. Het toesturen van de sms'jes stopte pas na het afmelden via de shortcode 2200. Maar omdat het voor consumenten pas later duidelijk werd dat ze voor de sms'jes moesten betalen, liepen de kosten flink op. De ontvangen sms'jes kostten namelijk 1,50 euro per stuk.

Voor het aanbieden van diensten, zoals sms-diensten, via internet gelden speciale regels om consumenten te beschermen. De aanbieder moet onder andere duidelijk aangeven om wat voor dienst het gaat, wat het kost en hoe men zich af kan melden. Smart Media Services B.V. hield zich niet aan alle regels en daarom heeft de Consumentenautoriteit besloten boetes op te leggen. Ook is een last onder dwangsom opgelegd om ervoor te zorgen dat het bedrijf zich ook in de toekomst aan de regels houdt.

Dit is de derde boete die de Consumentenautoriteit oplegt aan een sms-aanbieder. Ook heeft zij in 2008 negen klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie. In 2009 blijven sms-diensten een belangrijk aandachtspunt. Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "Via ConsuWijzer ontvangen we nog steeds veel klachten over ongewenste sms-diensten. Ondanks de nieuwe sms-gedragscode blijkt er dus nog steeds veel mis te gaan".

Hier kunt u een klacht indienen over een ongewenste sms-dienst bij ConsuWijzer.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie