Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Onze top 5 beste goedkope smartphones

door Margot Meendering 1 reactie Leestijd: 5 minuten

Een, twee of drie camera’s en een wirwar aan technische termen. Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat je vaak wel weet, is hoeveel je voor je nieuwe telefoon wilt betalen. Wij kozen de 5 beste smartphones die je voor minder dan € 300 kunt kopen.

Onze keuze top 5 beste goedkope smartphones

Waar hebben wij op gelet bij het kiezen voor deze top 5? We vinden het belangrijk dat een smartphone een grote accu heeft. Je wilt immers niet halverwege de dag met een lege telefoon komen te staan. Verder is een goede camera belangrijk nu iedereen Instagram, TikTok en SnapChat gebruikt. Belangrijk om te vermelden: de beste smartphone camera's vind je op de duurdere toestellen. De kwaliteit van de camera's in deze lijst is prima te noemen. Tot slot hebben we gekeken naar het werkgeheugen. Alle toestellen in deze lijst zijn niet langer dan een jaar geleden op de markt gebracht en worden nog regelmatig geüpdatet. De 5 smartphones zijn niet geschikt voor het 5G netwerk en draadloos opladen. De genoemde 'losse' toestelprijzen zijn vanaf-prijzen met peildatum 7 mei 2020. In onze mobiele telefoon vergelijker vind je de actuele beste prijs.

xiaomi-mi-9-lite-64gb.jpgXiaomi Mi 9 Lite

De Xiaomi Mi 9 Lite draait op Android en is een smartphone met een erg goed scherm, heel veel rekenkracht en een zeer goede gebruiksduur. Je houdt het zeker een dag vol en waarschijnlijk wel meer. Het toestel heeft een goede camera met drie lenzen om scherpe foto’s en filmpjes te maken. De dieptesensor van de camera zorgt ervoor dat je met een mooi scherptediepte effect kunt fotograferen. De Xiaomi Mi 9 Lite heeft 6 GB werkgeheugen en kan daarmee ook grote apps draaien. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf € 269.

Misschien leuk om te weten: de Consumentenbond heeft in april 44 smartphones getest die minder dan € 300 kosten. Hier kwam de Xiaomi Mi 9 Lite als beste uit de bus! Het testresultaat luidt: 'Deze prijsvechter heeft een mooi 6,4” OLED-scherm met voldoende resolutie en gebalanceerde kleuren. Hij is snel en de batterij gaat lang mee. Met de vingerafdruk- en gezichtsherkenning ontgrendel je deze telefoon makkelijk. Bijzonder is dat de vingerafdruksensor achter het scherm zit. Een handige en moderne plek!' Voor de volledige testresultaten moet je lid zijn van de Consumentenbond.

samsung-galaxy-a51.jpgSamsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 heeft een accu van 4000 mAh, iets kleiner dan de Xiaomi Mi 9 Lite. Het verschil is echter verwaarloosbaar. Het betekent dat ook dit toestel een uitstekende gebruiksduur heeft. Het is voorzien van de nieuwste systeemsoftware, heeft een zeer goed scherm en is voorzien van een recent beveiligingsniveau. Het toestel heeft vier camera’s achterop waarmee je goede foto’s kunt maken. De selfiecamera is echter niet erg overtuigend. Zo ontbreekt autofocus en zijn foto's van matige kwaliteit. De Galaxy A51 is geschikt voor Dual Sim (twee simkaarten) én er kan een extra geheugenkaart in. De smartphone heeft 4GB werkgeheugen. Dit is meer dan genoeg voor normaal dagelijks gebruik. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf € 295.

honor-9x-64gb.jpgHonor 9X

De Honor 9X heeft een evengrote accu als de Samsung Galaxy A51. Ook met dit toestel hoef je dus niet bang te zijn halverwege de dag met een lege batterij te zitten. Het toestel heeft een driedubbele camera achterop. De selfiecamera komt omhoog uit de body als je een foto wilt maken. In verschillende tests worden de foto- en filmcamera's matig beoordeeld; ook zou de geluidskwaliteit onvoldoende zijn. De Honor 9x heeft een bijna randloos scherm en is voorzien van een recent beveiligingsniveau. Het heeft plek voor een opslagkaart óf tweede simkaart. Net als de Samsung hierboven beschikt de Honor 9X over 4GB werkgeheugen. Het toestel is voor een klein prijsje te koop vanaf € 210.


motorola-one-vision.jpgMotorola One Vision

De Motorola One Vision heeft met 3500 mAh een kleinere accu dan de andere smartphones in het lijstje. De batterij gaat dan ook best snel leeg. Het scherm is met een beeldverhouding van 21:9 ideaal om films op te kijken. Het toestel is langer en smaller dan de meeste andere smartphones en ligt daardoor prettig in de hand. Het scherm heeft een goede krasbestendigheid. De dubbele camera achterop maakt scherpe foto’s, ook bij weinig licht. De videokwaliteit van de Motorola One Vision is echter niet denderend te noemen. Vooral de geluidskwaliteit is niet zo goed als bij duurdere smartphones.Ook dit toestel heeft plek voor een opslagkaart of een tweede simkaart. De Motorola One Vision heeft 4GB werkgeheugen. Het toestel is te koop vanaf € 259.

nokia-7-2.jpgNokia 7.2

Het laatste toestel in de lijst is de Nokia 7.2. Dit toestel heeft een accu van 3500 mAh. Net zo groot als die van de Motorola One Vision en de batterij gaat net zo snel leeg. Het toestel heeft zeer veel rekenkracht en een flitser aan de voorkant. De driedubbele camera achterop schiet scherpe foto’s, maar heeft een matige selfiecamera. De geluidskwaliteit van video-opnamen is ook matig. De smartphone is te gebruiken met twee simkaarten. In de test van de Consumentenbond scoort dit toestel hoog qua gebruiksgemak. De Nokia 7.2 is voorbereid op de toekomst door de USB-C ondersteuning. Het toestel draait op Android One. Dit besturingssysteem heeft weinig vooraf geïnstalleerde apps waardoor je veel opslagruimte voor jezelf hebt. De Nokia 7.2 heeft 4GB werkgeheugen. Het toestel is los te koop vanaf € 258.

Vergelijk en bespaar

Weet je welke smartphone je wilt? Dan is het tijd om uit te zoeken welk abonnement bij je past:
Vergelijk alle bijpassende abonnementen en abonnementen met telefoon.

Geactualiseerd: donderdag 16 februari 2023

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Reacties (1)

Geplaatst door: wiebe westra ()

Jammer dat jullie niet getest hebben hoe het telefoneren gaat in moeilijker bereikbare plaatsen, dwz zwakker signaal

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie