Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuw KPN bonustarief voor prepaid

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Telecomaanbieder KPN komt met een nieuw tariefplan voor prepaidbellers: het bonustarief. Hiermee krijgen gebruikers 25% extra beltegoed bij iedere opwaardering vanaf twintig euro. Dat komt eigenlijk neer op bellen voor 24 cent per minuut en sms'en voor 8 cent per bericht.

Daarnaast is het tarief aangescherpt tot bellen voor 30 cent per minuut en sms’en voor 10 cent per bericht. Deze tarieven gelden ongeacht de hoogte van het bedrag waarmee is opgewaardeerd.

Bestaande en nieuwe KPN prepaidbellers
Wie gebruik wil maken van het bonustarief moet zich daarvoor aanmelden. doe je dat niet, dan bel je voor 35 cent en sms je voor 25 cent: het zogeheten basistarief. Vanaf 16 februari gaat KPN alle nieuwe klanten wijzen op de voordelen van het bonustarief. Ook bestaande klanten  (met zorgeloos, standaard, piek/dal of dalend tarief)  kunnen overstappen op het nieuwe tariefplan. De nieuwe tarieven en specificaties zijn dan uiteraard ook terug te vinden in de Tariefvergelijking op Bellen.com.

Oude tarieven
KPN heeft tot nu toe maar liefst vier keuzemogelijkheden voor prepaidbellers. Standaard kost het bellen 35 cent per minuut met een starttarief van 7 cent; sms'en kost 23 cent. Met het piek/dal tarief bel je tijdens piekuren voor 45 cent per minuut en in de daluren voor 15, 20 of 30 cent afhankelijk van de bestemming; een smsje kost eveneens 23 cent. Daarnaast is er nog het vrij ingewikkelde 'zorgeloos' en 'dalend' tarief. Bij laatstgenoemde daalt het tarief wanneer je langer belt. 

Starttarief en geldigheidsduur beltegoed
De keuzemogelijkheden worden nu dus gehalveerd. Daarnaast stapt KPN af van het starttarief, maar gaat de eerste minuut volledig berekenen, ook als je slechts een seconde gebeld hebt. 

Het beltegoed is onbeperkt houdbaar, mits je één keer per half jaar gebruik maakt van je mobieltje. D.w.z. iemand bellen, een sms of mms versturen of internet op je mobiel gebruiken of het beltegoed opwaarderen. 

Extra beltegoed bij opwaarderen
KPN is niet de eerste aanbieder die extra beltegoed weggeeft bij opwaardering. AH Mobiel introduceerde jaren geleden al iets dergelijks. Wie bij de grootgrutter met € 10 opwaardeert, krijgt 10% extra beltegoed. Opwaarderen met € 20 levert net als bij KPN een korting van 25% op en wie € 30 beltegoed koopt, ontvangt € 40. Lebara Mobile past dezelfde formule toe. Bij deze aanbieder van voordelig bellen naar het buitenland krijg je zelfs altijd 100 procent gratis beltegoed. Wie 10 euro tegoed koopt, krijgt dus 20 euro. 
 
Voordeelopties
Naar eigen zeggen is het bonustarief  aantrekkelijk voor klanten die veel bellen en regelmatig sms’en. Doordat KPN ook zogenaamde voordeelopties aanbiedt, kan men daarnaast ook voordelig internetten en e-mailen op de mobiele telefoon of goedkoop bellen op vakantie.

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.