Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuw KPN bonustarief voor prepaid

door Jeanet Woldring 12 reacties

Telecomaanbieder KPN komt met een nieuw tariefplan voor prepaidbellers: het bonustarief. Hiermee krijgen gebruikers 25% extra beltegoed bij iedere opwaardering vanaf twintig euro. Dat komt eigenlijk neer op bellen voor 24 cent per minuut en sms'en voor 8 cent per bericht.

Daarnaast is het tarief aangescherpt tot bellen voor 30 cent per minuut en sms’en voor 10 cent per bericht. Deze tarieven gelden ongeacht de hoogte van het bedrag waarmee is opgewaardeerd.

Bestaande en nieuwe KPN prepaidbellers
Wie gebruik wil maken van het bonustarief moet zich daarvoor aanmelden. doe je dat niet, dan bel je voor 35 cent en sms je voor 25 cent: het zogeheten basistarief. Vanaf 16 februari gaat KPN alle nieuwe klanten wijzen op de voordelen van het bonustarief. Ook bestaande klanten  (met zorgeloos, standaard, piek/dal of dalend tarief)  kunnen overstappen op het nieuwe tariefplan. De nieuwe tarieven en specificaties zijn dan uiteraard ook terug te vinden in de Tariefvergelijking op Bellen.com.

Oude tarieven
KPN heeft tot nu toe maar liefst vier keuzemogelijkheden voor prepaidbellers. Standaard kost het bellen 35 cent per minuut met een starttarief van 7 cent; sms'en kost 23 cent. Met het piek/dal tarief bel je tijdens piekuren voor 45 cent per minuut en in de daluren voor 15, 20 of 30 cent afhankelijk van de bestemming; een smsje kost eveneens 23 cent. Daarnaast is er nog het vrij ingewikkelde 'zorgeloos' en 'dalend' tarief. Bij laatstgenoemde daalt het tarief wanneer je langer belt. 

Starttarief en geldigheidsduur beltegoed
De keuzemogelijkheden worden nu dus gehalveerd. Daarnaast stapt KPN af van het starttarief, maar gaat de eerste minuut volledig berekenen, ook als je slechts een seconde gebeld hebt. 

Het beltegoed is onbeperkt houdbaar, mits je één keer per half jaar gebruik maakt van je mobieltje. D.w.z. iemand bellen, een sms of mms versturen of internet op je mobiel gebruiken of het beltegoed opwaarderen. 

Extra beltegoed bij opwaarderen
KPN is niet de eerste aanbieder die extra beltegoed weggeeft bij opwaardering. AH Mobiel introduceerde jaren geleden al iets dergelijks. Wie bij de grootgrutter met € 10 opwaardeert, krijgt 10% extra beltegoed. Opwaarderen met € 20 levert net als bij KPN een korting van 25% op en wie € 30 beltegoed koopt, ontvangt € 40. Lebara Mobile past dezelfde formule toe. Bij deze aanbieder van voordelig bellen naar het buitenland krijg je zelfs altijd 100 procent gratis beltegoed. Wie 10 euro tegoed koopt, krijgt dus 20 euro. 
 
Voordeelopties
Naar eigen zeggen is het bonustarief  aantrekkelijk voor klanten die veel bellen en regelmatig sms’en. Doordat KPN ook zogenaamde voordeelopties aanbiedt, kan men daarnaast ook voordelig internetten en e-mailen op de mobiele telefoon of goedkoop bellen op vakantie.

Belwijzer Mobiel: vergelijk gsm abonnementen, prepaid en sim only

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (12)

Geplaatst door: M. ()

LET OP !!!!!!! Als je met 50 euro opwaardeert krijg je geen 20 euro bonus tegoed meer! Dit schijnt ergens op de site van KPN te staan, maar ik kan het na lang zoeken niet vinden. Dit riekt naar oplichting. De medewerkster vertelde me dat het bonustegoed nog wel geldig is als je met 10 of 20 euro opwaardeert. Nou ja, nog een reden om over te stappen naar een ander....

Geplaatst door: Johan ()

Ik heb op mijn mobiel een simkaart kpn prepaid.

Geplaatst door: Conny ()

Ik zoek de hele site al dagen af om je ergens te kunnen aanmelden!!!
Elke link die ik aanklik kom ik uit op deze pagina:
http://www.kpn.com/web/show/id=952524staat
heel mooi uitgelegt hoeveel je wel niet krijgt bij het opwaarderen maar staat niet wéér je je moet aanmelden!
Of welke code je moet intoetsen staat nergens vermeld.


Ik vertik het om te bellen met KPN dan ben je die korting ook weer kwijt ... betaal je 20 euro om in de wacht te staan. Erg slim van KPN.

Opmerking van de redactie op 18-01-2012
Op de door u genoemde pagina staat bovenaan de mogelijkheid om het tarief te wijzigen. Daar kunt u overstappen van Standaard naar Bonus. De gevraagde code wordt naar uw mobiele nummer gestuurd in de vorm van een sms`je.
Geplaatst door: Anne ()

Ik krijg wel extra beltegoed!
Het staat apart .
*101# bellen voor het gewone tegoed.
*102# bellen dan zie je het bonustegoed!
Dat wordt eerst opgemaakt.
Ik heb 40 euro opgewaardeerd en 16 euro bonustegoed gekregen!

Probeer het maar !8)8)8)

Geplaatst door: Ria ()

Te gek voor woorden, heb 40 euro tbv KPN opgewaardeerd, maar heb ook idd GEEN extra beltegoed gehad. DEZE SITE :?IS NIET GOED OM EXTRA BELTEGOED TE KRIJGEN.

Geplaatst door: C. van Amerongen ()

Ik heb navraag gedaan bij KPN en kreeg het volgende antwoord:

Het extra beltegoed dat u ontvangt bij opwaarderen, ontvangt u in een apart bundeltje. Met deze bonusbundel kunt u hetzelfde doen als met uw reguliere beltegoed, behalve bellen naar 0900/08xy nummers of SMS-content diensten betalen. De inhoud van de bonusbundel wordt altijd eerst aangesproken, voordat het reguliere beltegoed wordt opgemaakt. De houdbaarheid van het tegoed in de bonusbundel is hetzelfde als het reguliere beltegoed.Het opvragen van het resterende bonustegoed doet u via *102# [zend].

Opmerking: Volgens mij, kan dat laatste alleen zolang er nog een bonustegoed is.

Geplaatst door: geertsma ()

[quote]Ik heb uw bericht over de bonus nu een aantal keren gehoord, maar ik wil van deze reclame af als ik, mijn schoonmoeder heeft de telefoon, iemand bel. Hoe doe ik dat? Groeten. [/quote]

Geplaatst door: geertsma ()

"Ik heb uw bericht over de bonus nu een aantal keren gehoord, maar ik wil van deze reclame af als ik, mijn schoonmoeder heeft de telefoon, iemand bel. Hoe doe ik dat? Groeten. "

Geplaatst door: R. Gulikers ()

Ik had zojuist precies dezelfde ervaring: overgestapt op bonustarief, opgewaardeerd met 30 Euro, SMS ontvangen met mededeling dat ik 7,50 extra krijg, vervolgens SMS ontvangen dat beltegoed met 30,00 Euro is verhoogd (i.p.v. met 37,50). Internetpagina KPN over bonustarief: "Sorry! Deze pagina is niet beschikbaar".
Is dit een fatsoenlijke aanbieder?

Geplaatst door: KL ()

Heb ik zojuist mijn KPN-prepay telefoon gewijzigd naar `Bonustarief` omdat ik dan bij opwaarderen via Internet 25% meer zou krijgen (vanaf 20 euro opwaarderen).

Daarna (na ontvangst bevestiging op de telefoon) opgewaardeerd met 20 euro en zou verwachten dat ik dan 25 euro erbij krijg...

Mooi niet dus, na het Internet-opwaarderen met 20 euro stond er gewoon 20 euro meer bij, en niet zoals het zou moeten 25 euro.

Dat bonusgedoe is dus pure NEP!

Geplaatst door: c. van Stapele ()

Ik heb uw bericht over de bonus nu een aantal keren gehoord, maar ik wil van deze reclame af als ik, mijn schoonmoeder heeft de telefoon, iemand bel. Hoe doe ik dat? Groeten.

Geplaatst door: Rob ()

Bij Lebara krijg je altijd 50% extra beltegoed.
Bij Lebara betaal je 4,5 cent naar vast en 9 cent naar mobiel in Nederland.
Sms kost slechts 4,5 cent ook naar het buitenland.
Telefoonkaarten kan je op veel plaatsen kopen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie