Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Misleidende sms-diensten aangepakt

door Jeanet Woldring

Staatssecretaris Frank Heemskerk is blij met de aandacht voor misleidende sms-diensten en met name de strenge aanpak van misleidende informatie op verschillende websites.

'Er  moet  stevig  worden  opgetreden tegen malafide sms-aanbieders,' aldus Heemskerk. Er  werden al diverse boetes opgelegd in Nederland. De Consumentenautoriteit en de OPTA zullen de komende periode ook scherp blijven toezien op eventuele malafide praktijken. Daarnaast wordt de sms-gedragscode tegen het licht gehouden. 'Die moet echt scherper om kwetsbare groepen zoals kinderen te beschermen'.

Kinderen en jongeren
De Europese commissie beoordeelde websites op misleidende aanbiedingen voor ringtones, wallpapers of andere sms-diensten. Het onderzoek betrof vooral websites en uitingen die zich richten op kinderen en jongeren. Volgens Heemskerk zijn er nog teveel kinderen de dupe van dit soort misleidende praktijken. 'Daarom is het goed dat ook de Europese Commissie hier bovenop zit.'

Onduidelijkheid, onvolledige en misleidende informatie
Europees commissaris voor consumentenzaken, Meglena Kuneva, maakte dinsdag de resultaten bekend. 70% van de websites waar misleidende aanbiedingen werden aangetroffen, zijn inmiddels aangepast. De grootste problemen die naar voren kwamen waren: onduidelijkheid over de kosten van de dienst, misleidende informatie over de kosten (iets leek gratis en eenmalig, maar bleek een abonnement te zijn) en onvolledige informatie over de aanbieder van de dienst.

Honderden meldingen
In Nederland heeft de Consumentenautoriteit aan dit onderzoek deelgenomen. De genoemde problemen zijn ook in Nederland aangetroffen. ConsuWijzer krijgt maandelijks enkele honderden meldingen over sms-diensten. Hier kunt u een klacht indienen

Meer over sms-diensten

Zie ook: Europa pakt misleidende sms-diensten aan (Consuwijzer)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie