Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Minder SMS, meer dataverkeer tijdens jaarwisseling

Leestijd: 2 minuten

Waar de jaarwisselingen van 2009/2010 en 2010/2011 nog een forse stijging van het sms-verkeer lieten zien, geeft de afgelopen jaarwisseling het beeld van de in 2011 ingezette trend weer. Een daling in sms-verkeer en een stijging van het mobiele dataverkeer. Voor het versturen van de nieuwjaarswensen werd meer dan ooit gebruik gemaakt van o.a. Twitter, Facebook, Ping en WhatsApp.

Volgens Telecompaper werden er bij T-Mobile, Vodafone en KPN in totaal 78 miljoen sms'jes tijdens de jaarwisseling verstuurd. Bij de drie grootste providers nam het dataverbruik tijdens het piekmoment, tussen 22.00 en 04.00 uur, fors toe. Over de aantal verstuurde sms'jes en gevoerde gesprekken meldden de providers:

  • - Vodafone: 26 miljoen sms | 6,5 miljoen gesprekken
  • - T-Mobile: 28 miljoen sms | 8,5 miljoen gesprekken
  • - KPN: 23,9 miljoen sms | 5,2 miljoen gesprekken

Om het netwerk tijdens de jaarwisseling enigzins te ontlasten, konden abonnees van KPN op oude- en nieuwjaarsdag gedurende een vastgestelde periode gratis sms-en. Berichtendienst Twitter meldde op oudejaarsdag nog dat er problemen waren. Dit viel toevalligerwijs samen met de nieuwjaarsviering van het oostelijk halfrond, waar het nieuwe jaar als eerste werd ingeluid. Waarschijnlijk was de storing te wijten aan de hoeveelheid nieuwjaarswensen die via Twitter werden verstuurd.

Geactualiseerd: maandag 2 januari 2012
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.