Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Miljoenste TV-klant voor KPN

door Jeanet Woldring

Gisteren  maakte KPN bekend de miljoenste TV-klant te hebben binnengehaald. In 2004 startte KPN met de verkoop van Digitenne, digitale TV via de ether. Dit werd in 2006 gevolgd door de lancering van Interactieve TV. Het bedrijf is met een aandeel van naar eigen zeggen 23 procent de nummer twee op de Nederlandse TV-markt.

Aan het eind van 2009 stond de teller op 970.000 en een kwartaal eerder op 924.000. Het merendeel van de klanten  is abonnee van Digitenne. In 2006 kwam daar IPTV bij, thans onder de merknaam Interactieve TV, nu met meer dan 90.000 abonnees. 

Van alle Nederlandse huishoudens kijken er nu een miljoen Digitale TV van KPN. Ook voor de komende jaren ziet KPN het gebruik van TV van KPN in combinatie met andere KPN diensten zoals internet en telefonie (alles-in-één) verder toenemen. Eerder maakte KPN bekend VDSL2 uit te rollen, waardoor het bereik van IPTV medio 2010 naar 80 procent van de bevolking gaat. Digitenne is al vrijwel landelijk dekkend.

Onderzoek
Uit eigen onderzoek van KPN blijkt dat een groot aantal Nederlandse huishoudens in 2010 zal kiezen voor digitale TV. Een aantal van deze klanten zal kiezen voor Digitenne. Maar er zal ook een verschuiving plaatsvinden naar Interactieve TV, omdat mensen graag zelf willen kiezen op welk moment ze programma’s en video’s (terug)kijken. Dat is mogelijk met Interactieve TV. Daarnaast biedt dit product meer zenders. 

Verschil Digitenne en Interactieve TV
Met Digitenne (via de ether) biedt KPN klanten voor € 8,50 per maand de 23 meest populaire tv zenders en 19 radiozenders. Daarnaast biedt KPN, voor mensen die al internet van KPN hebben, Interactieve TV (via ADSL) voor € 9,95 per maand. Live TV Pauzeren, Programma Gemist, Videotheek Thuis en het opnemen en bewaren via de harddiskrecorder (tevens digitale ontvanger) zijn belangrijke mogelijkheden van Interactieve TV. 

Gepubliceerd: vrijdag 29 januari 2010
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie