Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marktaandeel KPN mobiel gegroeid, vaste net gedaald

KPN Mobile heeft marktaandeel teruggewonnen, terwijl de omzet van de vaste telefonie is gedaald. Dit maakte KPN vandaag bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het marktaandeel van KPN Mobile in Nederland is uitgekomen op 39,9%, in Duitsland met E-Plus op 13%  en in België heeft KPN met Base nu een marktaandeel van 17%. De opbrengsten van het vaste net zijn gedaald.  KPN wil verdere daling voorkomen door onder meer diensten te leveren op basis van nieuwe technologieën zoals ADSL, Voice over IP en IP-VPN.

Het klantenbestand voor 'ADSL van KPN' groeide in het derde kwartaal van 2004 met meer dan 160.000. Dit betekent dat het aantal ADSL-abonnees verdubbeld is: van 609.000 vorig jaar naar meer dan 1,2 miljoen klanten in het derde kwartaal van 2004. Het marktaandeel van KPN in de totale consumentenmarkt voor breedband (inclusief breedband aangeboden door kabelexploitanten) steeg naar 43% (september 2003: 37%).

KPN wil zijn spraakklanten meer toegevoegde waarde  bieden, onder andere via voordeelpakketten die zowel voor de consumentenmarkt (BelPlus 60, 100, 200, 300) als de zakelijke markt (BelZakelijk-pakketten) beschikbaar zijn. Daarnaast wil KPN spraakklanten terugwinnen en behouden. Sinds de introductie in het tweede kwartaal van 2003 gebruiken ongeveer 1,3 miljoen klanten (23% van de binnenlandse klanten) BelPlus-pakketten. In totaal maken zo’n 115.000  klanten gebruik van BelZakelijk, hetgeen 6% van het totale aantal zakelijke aansluitingen betreft. De marktaandelen bedroegen aan het eind van het derde kwartaal van 2004 respectievelijk >70% (lokaal), ongeveer 60% (nationaal), ongeveer 60% (vast naar mobiel) en ongeveer 45% (internationaal). Begin oktober werd bekendgemaakt dat het personeelsbestand met 750 arbeidsplaatsen ingekrompen wordt.

Als onderdeel van de Triple Play-strategie van KPN om totaalleverancier te worden van spraak-, breedband- en televisiediensten, heeft KPN met ingang van 18 oktober 2004 draadloze digitale televisie en radio geïntroduceerd.  Naar verwachting kan eind 2006 het overgrote deel van Nederland digitale TV van KPN ontvangen.

bron: persbericht KPN

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie