Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN wijzigt mobiele abonnementen

door Jeanet Woldring

KPN gaat de keuzemogelijkheden voor mobiele bellers vergroten. Vanaf volgend voorjaar komen er vernieuwde ‘Personal Sim’ abonnementen waarbij na de eerste minuut weer afgerekend wordt per seconde. Aanleiding voor de wijziging is onder andere de publieke verontwaardiging rond het afronden op hele minuten.

Ontevreden over nieuwe manier van afrekenen
Uit de reacties naar aanleiding van het consumentenprogramma Kassa in september bleek dat sommige klanten ontevreden waren over de nieuwe manier van afrekenen. In antwoord hierop heeft KPN het mogelijk gemaakt om desgewenst over te stappen op een ander aanbod. Sinds 23 oktober zouden twintigduizend mensen hier gebruik van hebben gemaakt. Ook heeft KPN toen beloofd nieuwe abonnementen toe te voegen aan de bestaande, waardoor mensen kunnen kiezen: afrekenen per minuut of per seconde.

Mobiel internet standaard
Naast een andere afrekeningsmethode wordt mobiel internetten (data) standaard onderdeel  van het abonnement. Er komen extra opties naar keuze en de bundel kan iedere maand kosteloos naar eigen inzicht omhoog of omlaag worden bijgesteld. 

Buitenbundeltarief verhoogd
Wel is het zo dat buiten de bundel bellen voor dit abonnement duurder wordt: van 30 en 33 (Sim Only) naar 35 cent per minuut. KPN adviseert klanten dan ook 'goed naar hun belgedrag te kijken'. Bellen.com adviseert mensen om daarvoor hun telefoonrekening(en) te uploaden met de RekeningScan. Deze nieuwe handige tool geeft gratis razendsnel advies op maat.

Informatie verbeterd
Verder KPN heeft de communicatie over de abonnementen – na kritiek en op verzoek – aangescherpt. Op de websites is informatie over tariefselementen duidelijker gemaakt en makkelijker vindbaar. In de winkels krijgen klanten bij aanschaf een extra overzicht van de tariefsinformatie horende bij hun abonnement. Verkooppersoneel in callcenters en winkels heeft opnieuw trainingen gevolgd over het belang van duidelijkheid en volledigheid.
 
Hi en Telfort houden minuutafrekening 
De drie mobiele merken KPN, Hi en Telfort hebben ieder een eigen gezicht en een eigen aanbod voor hun doelgroep. KPN wil het full-service merk zijn en biedt straks afrekenen per seconde. Hi focust zich op twintigers en dertigers met voordeel op smartphones en zeer ruime sms pakketten; gesprekskosten worden hier per volle minuut naar boven afgerond. Bij Telfort krijgen klanten veel belminuten voor een laag maandbedrag maar ook hier blijven gesprekskosten per minuut naar boven afgerond. 

Gepubliceerd: dinsdag 14 december 2010
Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie