Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN vernieuwt kern mobiel netwerk

door Els Werkman

Logo KPNKPN begint deze herfst met het vernieuwen van de kern van haar mobiele netwerk. Nu is die kern nog gebaseerd op de 4G-techniek. Dit wordt vervangen door 5G. Samen met technologiepartner Ericsson realiseert KPN hiermee een netwerk dat meer mogelijkheden biedt voor de toekomst.

Sneller, betrouwbaarder en zuiniger netwerk

De nieuwe kern is volgens KPN niet alleen sneller en stabieler, maar ook zuiniger. In samenwerking met Ericsson zijn succesvolle testen uitgevoerd en wordt er binnenkort een start gemaakt met de uitrol. Als dit afgerond is dan wordt stapsgewijs het huidige mobiele 'core'-netwerk uitgefaseerd. Met het vernieuwde netwerk is KPN klaar voor de (nieuwe) digitale toepassingen zoals real-time communicatie en de groei van het gebruik van Internet-of-Things. Met het huidige netwerk is dit niet mogelijk.5g.PNG

5G core-netwerk

Klanten van KPN kunnen sinds juli al gebruikmaken van 5G, maar de kern van het netwerk is nog gebaseerd op 4G-technologie. Door de toepassing van de 5G-techniek in de kern gaat de snelheid omhoog en de latency omlaag. Hierdoor komen toepassingen als autonoom rijdende voertuigen binnen bereik. Dit project neemt meerdere jaren in beslag. Overigens, het gaat dus niet om het vervangen van het mobiele 4G netwerk. Dat blijft voorlopig volledig operationeel. Alleen de techniek op de achtergrond gaat over van 4G naar 5G. En als je 5G gebruikt kun je door deze nieuwe kern ook meer van die aansluiting verwachten.

Lees meer over 5G

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie