Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verhoogt tarieven debitel Sim Only

door Jeanet Woldring

KPN heeft de tarieven van de sim-only abonnementen van Debitel fors opgeschroefd. Op termijn zal het merk helemaal verdwijnen.

Onlangs is het aanbod van Debitel drastisch gewijzigd. Zes van de negen bestaande sim-only abonnementen zijn geschrapt en de tarieven van de drie overgebleven  zijn fors verhoogd. 

Debitel actieprijs maandprijs 
oud
maandprijs 
nieuw
normale prijs 
Sim Only 75 min + 25 sms 1 jr  € 3,50  € 5,95  €   9,95
Sim Only 150 min + 100 sms 1 jr  € 4,95  € 7,95  € 12,50
Sim Only 250 min + 75 sms 1 jr  € 7,95  € 9,95  € 17,50

De wijzigingen passen in de strategie om Debitel in stappen uit te faseren. Eind vorig jaar nam KPN de grootste virtuele operator van Nederland over met circa een half miljoen klanten. De voormalige monopolist mag nog ruim 2 jaar gebruik maken van het Debitel-merk, zo is afgesproken met het Duitse moederbedrijf Debitel AG. Maar KPN wil zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen in het eigen merkenportfolio. 

Een woordvoerder van KPN tegenover Webwereld: "We hebben een duidelijke strategie voor de mobiele markt met de merken KPN, Hi en Telfort als proposities. Dat werkt en daar gaan we mee door. Dus op termijn zal het merk Debitel te verdwijnen."

Wanneer en naar welk merk de bestaande Debitel-klanten zullen overgaan, wordt nu nog bekeken. "Op termijn worden de huidige Debitel-klanten langzaam maar zeker overgezet naar het meest passende merk", aldus de zegsman. Gezien de overeenkomsten die blijken uit de Tariefvergelijking sim only lijkt het merk KPN de meest logische kandidaat. Wat er met Debitels prepaidmerk Lowcall gebeurt, is niet bekend.

Opmerkelijk genoeg zijn de voorwaarden van de KPN Sim Only's  deze week eveneens gewijzigd. Zo is het bundeltegoed voortaan nog maar 1 maand houdbaar en worden de gesprekken per minuut afgerekend. Het buitenbundeltarief is van 25 cent naar 30 cent per minuut gegaan. 

Vergelijk alle sim only's met de  Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie