Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verhoogt sommige sms tarieven

KPN heeft per 7 januari 2004 de tarieven verhoogd voor:

  • KPN Belbundels
  • KPN PrePay
  • SMS versturen naar het buitenland

Het betreft bij KPN Belbundel de abonnementsprijzen die €1,50 per maand omhoog gaan bij Belbundel 60, 120, 180 en 240. Het aantal belminuten blijft gelijk, als ook het gesprekstarief per minuut na de belbundel. De nieuwe tarieven zijn inmiddels verwerkt  in de tariefvergelijking op Bellen.com.

De tarieven voor bellen vanuit het buitenland en gebeld worden in het buitenland zijn ook gewijzigd. Deze kunt u z.s.m. terugvinden op onze site Vakantiebellen.com.

Voor KPN PrePay zijn de tarieven gewijzigd voor:

  • bellen vanuit het buitenland (vanuit Europa €1,38 piek; €1,12 dal)
  • SMS versturen naar het buitenland (€0,29)
  • Gebeld worden in het buitenland (meeste €0,89 piek, €0,74 dal))

Van de tariefsverhogingen is die van SMS het meest opvallend. Het maakte tot dusver namelijk niets uit of je een sms'je stuurde in Nederland of naar het buitenland! Het tarief per tekstbericht was hetzelfde. Nu is KPN de eerste aanbieder die daar verandering in aangebracht heeft. Kostte het eerst €0,23 per sms'je nu moet men er €0,29 voor neertellen. Dit tarief geldt voor KPN PrePay en voor bovengenoemde KPN belbundel abonnementen. Het is nog niet bekend of de andere mobiele aanbieders dit voorbeeld zullen volgen. 

Overigens verhoogt KPN niet alleen tarieven, de i-mode tarieven gaan per 1 februari 2004 tot 30% omlaag. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat per 15 januari de i-mode PrePay tarieven omlaag gaan. Vanaf deze datum is het tarief per MB €17,50 (was €25,-).

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie