Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN storing in Frankrijk nog niet opgelost (update)

door Jeanet Woldring

KPN, Simyo, Telfort en Hi klanten die zich in Frankrijk en Monaco bevinden, ervaren nog steeds problemen bij het mobiel bellen, sms’en en mobiel internetten. Zij kunnen sinds zaterdag geen gebruik maken van bellen, sms'en en mobiele dataverkeer via roaming. KPN denkt na over een eventuele schadevergoeding.

Complexe internationale netwerkstoring

De mobiele storing vanaf zaterdagochtend blijkt dusdanig complex dat ook na 4 dagen nog geen oplossing is gevonden. Zowel inkomend als uitgaand verkeer is onmogelijk. De noodnummers zijn wel bereikbaar. Ook surfen via WiFi is gewoon mogelijk. KPN spreekt van een unieke internationale netwerkstoring, waar de Franse partners SFR en Bouyguest Telecom ook last van hebben. De storing wordt bovendien verergerd door de huidige drukte in Frankrijk. 

Signaleringsverkeer  boosdoener

Oorzaak zou het niet werkende signaleringsverkeer zijn, die zaterdag alle klanten in het buitenland trof.  Dat buitenlandse netwerk controleert of mobiele telefoons die de grens passeren, KPN-klant zijn en van welke diensten zij gebruik kunnen maken. Vanwege het ontbreken van het juiste signaal worden KPN klanten momenteel niet herkend.

Tijdelijke oplossing

KPN heeft wel een alternatieve tijdelijke oplossing. Klanten kunnen gebruik maken van het netwerk van Free. Wanneer ze dit netwerk handmatig selecteren, kan er in ieder geval gebeld en gesms’t worden. Free biedt met name dekking in dichtbevolkte gebieden en de Côte d'Azur. Ondertussen blijft KPN hard werken aan een definitieve oplossing voor klanten die hinder ondervinden in Frankrijk. 

Update 24-7-2013: KPN geeft aan dat getroffen klanten zullen worden gecompenseerd. De regeling hiertoe wordt de komende dagen uitgewerkt, aldus Telecompaper.

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie