Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN sluit 900.000 prepaidklanten af

KPN heeft in het derde kwartaal zijn klantenbestand voor mobiele telefonie flink opgeschoond. Er zijn in Nederland in totaal 900.000 prepaidklanten afgesloten, omdat zij geen omzet meer opleverden.

Het aantal klanten van KPN Mobile in Nederland daalde daardoor tot 5,7 miljoen eind september. Hiervan hebben 2,5 miljoen bellers een abonnement en 3,2 miljoen klanten een prepaidkaart.

Het aantal klanten met een abonnement steeg in het derde kwartaal aanzienlijk: een toename van ruim honderdduizend klanten. Ook het  aantal mobiele klanten bij KPN in Duitsland (E-Plus) en België (Base) is gestegen. Overigens zijn in deze landen eveneens duizenden niet-actieve bellers.

Om de kosten te verminderen die verbonden zijn aan klanten die niet bellen,  heeft KPN in Nederland ongeveer 900.000 prepaid-klanten afgesloten. KPN doet dit om meer omzet te krijgen. 

Vorig jaar zomer wist KPN nog veel prepaid-klanten te werven door te stunten met sms-tarieven. Daarnaast konden de nieuwkomers hun telefoonkaart twaalf maanden gebruiken in plaats van de gebruikelijke zes maanden. Dit verklaart ook de omvang van de schoonmaak volgens KPN.

Maandag heeft het telecombedrijf ook bekendgemaakt dat het een duidelijke voorsprong wil hebben op de aanbiedingen van concurrenten die op een breed publiek zijn gericht. De strategie daarbij is klanten zich laten leiden door een merk. Zo werden de merken "BASE" en "Ay Yildiz"  -die in België al ingeburgerd zijn- in Duitsland op de markt gebracht.  Terwijl het snelgroeiende "Simyo"-merk, dat in mei van dit jaar in Duitsland werd geïntroduceerd, onlangs in België en Nederland op de markt kwam.

KPN heeft niet aangegeven hoeveel klanten inmiddels gebruik maken van UMTS.  De groei zou bemoeilijkt worden door het beperkte aantal goede toestellen dat geschikt is om snel internet mobiel aan te bieden. De beste 2G-toestellen zijn nog altijd beter dan de beste UMTS-toestellen, volgens KPN.

Gepubliceerd: maandag 7 november 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie