Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN nu volledig eigenaar van HubHop

KPN is met de overname van de resterende 49% van de aandelen volledig eigenaar geworden van Wi-Fi-provider HubHop.

Vorig jaar mei verkreeg KPN een meerderheidsaandeel (51%) in het bedrijf dat in Nederland marktleider is in de exploitatie van hotspots. Hotspots bieden in een publieke omgeving een snelle draadloze internetverbinding.

KPN gaat de HubHop hotspots onder de naam "HotSpots van KPN" op de markt brengen. Eind 2003 waren al ruim honderd hotspots operationeel onder meer in de hotels en restaurants van Van der Valk, openbare bibliotheken, in diverse cafe's en op een aantal drukbezochte pleinen. Het is de bedoeling het aantal HotSpots van KPN dit jaar tot 650 locaties uit te breiden.

De eerste uitbreiding van zo'n 70 Access Points zal gerealiseerd worden in de Utrechtse Jaarbeurs.  In het Vanaf 1 april zal in alle hallen en het vergadercentrum van de Jaarbeurs volledig draadloze internet-dekking aanwezig zijn. Alle bezoekers met eigen laptop of PDA kunnen er dan met hoge snelheid internetten. Ook worden acht internet-zuilen geplaatst, zo geeft KPN in een persbericht aan.

KPN verwacht dat verschillende telecommunicatie-technieken als ADSL, GPRS, UMTS en Wi-Fi steeds meer in combinatie met elkaar gebruikt gaan worden. De overname van de resterende aandelen van HubHop past in de missie van KPN om haar klanten altijd en overal de beste verbindingen te leveren.

KPN verkoopt de toegang tot haar hotspots ook in combinatie met bestaande producten. Zo biedt KPN-dochter Planet Internet hotspot-toegang in combinatie met een ADSL-abonnement. Er loopt een proef waarbij het mobiele product Internet Everywhere ( GPRS) in één pakket wordt aangeboden met hotspot-toegang. ADSL-abonnees van Planet Internet kunnen in januari en februari 2004 gratis gebruik maken van het nieuwe aanbod. Daarna is de dienst voor 15 euro extra per maand beschikbaar. Dit laatste is in december gepubliceerd op Planet Multimedia.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie