Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN nog weinig last van crisis

door Jeanet Woldring 4 reacties

KPN is tevreden met de resultaten van 2008. Het bedrijf heeft haar doelstellingen op alle punten gehaald en het lijkt erop dat KPN nog weinig last heeft van de crisis. Dit blijkt uit de cijfers die vandaag bekendgemaakt zijn.

Groei breedband, tv en mobiel
De omzet en de overige inkomsten van de consumentenmarkt kwamen in het vierde kwartaal uit op ruim 1 miljard euro, ongeveer gelijk aan het laatste kwartaal van 2007. Drijvende kracht achter de resultaten is groei in breedband, digitale televisie en mobiele diensten.

Minder omzet, meer winst
In 2008 kwamen omzet en overige inkomsten uit op 4,03 miljard euro, vergeleken met 4,13 miljard euro in 2007. De brutowinst kwam uit op 753 miljoen euro, vergeleken met 707 miljoen euro een jaar eerder.

Minder vaste lijnenverlies
Het verlies van vaste lijnen werd in het vierde kwartaal verder beperkt tot 25 duizend, het laagste niveau in twee jaar. Volgens KPN een duidelijk signaal dat het lijnenverlies onder controle is.

775 duizend Digitale TV klanten 
Primafoons werden omgebouwd tot KPN winkels en het breedbandaanbod werd vereenvoudigd. In een jaar steeg het aantal klanten voor digitale televisie met 56% tot 775 duizend.

Vergelijk Mobiel bellen, Vast bellen, Internet + Bellen, Digitale TV
TOTAALWIJZER: Internet + Bellen + TV

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Bram ()

KPN had één jaar geleden de ambitie 1 miljoen tv aansluitingen te bereiken in 2008. Natuurlijk was dit target niet realistisch.

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

De formule is simpel: knijp je klanten en je personeel af en je overleeft elke crisis. In Primafoonwinkels word je geholpen door goedkoop zestienjarig personeel. De klantenservice incompetent en kost 45 eurocent per minuut. Klachten worden gewoon niet opgelost want dat is ook veel goedkoper dan klachten wél oplossen.

Geplaatst door: Gregory ()

KPN heeft ook nog dat `interactieve tv` (IPTV) naast digitenne...

Geplaatst door: Ben M ()

Dat er 775 duizend digitale tv aansluitingen bij kpn zijn begrijp ik niet zo goed daar het bekend is dat digitenne vergeleken met de kabel en een schotel maar een zielige vertoning met maar een paar zenders en de kwaliteit is alleen maar acceptabel op de camping met een oude t.v. en zeker niet op een groot lcd scherm.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie