Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met sms via vaste telefoon

KPN introduceert maandag een nieuwe dienst, waarbij sms'jes verstuurd en ontvangen worden via een vast telefoontoestel in heel Nederland. Al eerder startte KPN met een proef voor deze dienst in Groningen, die na evaluatie succesvol is gebleken.

Met de nieuwe dienst is het mogelijk om op alle vaste aansluitingen van KPN een sms-bericht te ontvangen. Hiervoor hoeft de beller geen speciaal toestel aan te schaffen. Klanten van Vodafone, T-Mobile, O2 en KPN kunnen vanaf maandag met hun mobiele toestel sms-berichten naar een vaste aansluiting sturen. Alle sms'jes die worden verstuurd naar een vast nummer, vanaf een mobiele of een vaste telefoon, worden als gesproken tekst afgeleverd. Dit vindt plaats via een normaal telefoongesprek en wordt afgeleverd tussen 08:30 uur en 23:30 uur. 

Daarnaast is het mogelijk om via de vaste telefoonverbinding, met een daarvoor geschikte telefoon, korte tekstberichten te versturen en te ontvangen vanaf de genoemde operators zoals dat nu gebruikelijk is op een mobiele telefoon. De berichten zijn af te lezen in het display van het toestel. Enkel de toestellen Chicago 440 Comfort, de 450-Comfort en -Micro zijn geschikt voor deze nieuwe dienst, aldus KPN.  Het aanbod zal wel verder uitgebreid worden.

Vergelijkbare diensten zijn al eerder in o.a. Duitsland, Italië en België geïntroduceerd door buitenlandse operators.

Het versturen van een sms'je via een vaste toestel van de KPN kost € 0,22. Voor het versturen en ontvangen van SMS-berichten, als tekst op een voor SMS geschikt toestel, is een abonnement op de dienst NummerWeergave nodig. (€ 1,10 per maand, gratis bij ISDN).

Let op: Het nummer van de SMS-centrale voor het vaste net (0673644444) kan niet gebeld worden met een carrier select code voor het nummer, bijv. 1656 0673644444 werkt niet. Indien u op uw lijn belt via Carrier Pre Select, wordt het gesprek automatisch gerouteerd via KPN. SMS-en met de dienst Carrier Pre Select geactiveerd is dus gewoon mogelijk.

Samengevat:

  • U kunt vanaf uw vaste aansluiting alleen een SMS-bericht versturen met een daarvoor geschikt toestel.
  • U kunt vanaf elk mobiel toestel een SMS-bericht sturen naar elk vast toestel. Als de ontvanger van het bericht geen geschikt toestel heeft dan wordt het bericht voorgelezen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie