Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met nieuwe veilige online betaalmethode

KPN introduceert een nieuwe online betaalmethode: SwitchPoint Incasso. Per ingang van 26 juli maakt KPN het mogelijk om op een veilige en gebruiksvriendelijke manier betalingen -tot €3000- te verrichten op internet. 

SwitchPoint Incasso van KPN is een betaalmethode waarmee iemand kan afrekenen op het internet, door KPN toestemming te geven eenmalig een bedrag af te schrijven van zijn bank- of girorekening.

De enige informatie die de internetgebruiker hiervoor moet verstrekken is zijn vaste telefoonnummer thuis en het bank- of girorekeningnummer waarmee de vaste telefoonrekening wordt betaald. SwitchPoint Incasso maakt gebruik van Klipping, een unieke identificatiemethode. Klipping verbindt het internetadres (IP-adres) van de internetgebruiker  aan zijn telefoonnummer op het vaste telefonienet van KPN en de bank- of girorekening waarmee deze wordt voldaan. Een voorwaarde is dat de gebruiker klant moet zijn van KPN.

KPN controleert de opgegeven combinatie  en schrijft het bedrag af van de rekening. Om de veiligheid te garanderen, werkt deze betaalwijze alleen vanuit de eigen woning van de internetter. Met SwitchPoint Incasso is het mogelijk betalingen te verrichten tot maximaal € 3000.

SwitchPoint van KPN is niet nieuw. Al enkele jaren geeft SwitchPoint de internetgebruiker tegen betaling toegang tot informatieve, amusements- en erotische sites van commerciële aanbieders. De betaalwijze met SwitchPoint kan echter variëren. Zo bestaat er naast het nieuwe SwitchPoint Incasso,   SwitchPoint Modem, SwitchPoint Telefoon, SwitchPoint Mobile, SwitchPoint Ticket, SwitchPoint Creditcard en SwitchPoint SMS.

Het is dankzij SwitchPoint Incasso nu mogelijk om bij  ATP vliegtickets online af te rekenen. ATP is een reisbureau met een twintigtal vestigingen door Nederland en meer dan tien strategische partners in Europa. Het vervult een voortrekkersrol op het gebied van verkoop van online reisproducten. KPN is nog in gesprek met andere partijen, bij wie men ook van de nieuwe betalingsmethode gebruik kan maken.

SwitchPoint  heeft in 2003 de Thuiswinkel Innovatie Award gewonnen en behoort inmiddels tot de Business Partners van de Thuiswinkel Organisatie Nederland. Deze organisatie pleitte er in 2002 al voor om één standaard online betalingsmethode in te voeren. Tot nu toe is het daar nog steeds niet van gekomen. Er bestaan nog veel alternatieven om bedragen online af te rekenen zoals de Walliecard, Firstgate, Moxmo, Way2Pay, Rabo Direct Betalen, Secoin, Minitix en sinds kort Tootz, een betaalmethode van ING.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie