Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN met nieuwe mobiel internet abonnementen

door Jeanet Woldring

Per 1 november biedt KPN eenvoudiger en overzichtelijker abonnementen voor mobiel internet op laptop of tablet computer. De abonnementen gelden voor nieuwe contracten, af te sluiten ná 1 november 2010. Voor lopende contracten verandert er niets.

De belangrijkste wijziging heeft te maken met de opbouw van het abonnement. Voorheen waren er twee varianten, Mobiel Internet Snel (altijd de snelst mogelijke verbinding, hoger tarief als je méér data verbruikt in een maand dan in je bundel inbegrepen) en Mobiel Internet Zeker (één maandbedrag, veel lagere snelheid als je over je databundel heengaat). 

Deze worden vervangen door één uniforme abonnementsvorm, met maandelijks meer data om online te zijn, met één uniform tarief binnen- en buiten de bundel, en zonder snelheidsverlaging bij meerverbruik. Uit onderzoek zou gebleken zijn dat consumenten de voorkeur geven aan een blijvend snelle verbinding, met eventuele meerkosten voor extra gebruik, als de kosten maar voorspelbaar en inzichtelijk zijn.

KPN Mobiel Internet
De naamgeving van de abonnementen is veranderd en in lijn gebracht met KPN’s internetabonnementen voor de vaste lijn thuis. Klanten hebben de keuze uit KPN Mobiel Internet Basis, Extra of Premium. De prijs per MB blijft binnen en buiten de bundel gelijk.

Product Maandprijs Bundel Prijs per MB Snelheid
Basis  € 20 500 MB 4 cent Tot 3,6 Mbps
Extra   € 30  2 GB 1,5 cent Tot 7,2 Mbps
Premium  € 45  5 GB 0,9 cent  Tot 7,2 Mbps

Verder kunnen alle KPN Mobiel Internet abonnees gratis gebruik maken van de ruim 1000 KPN HotSpots in Nederland. Dit zijn openbare WiFi hotspots, veelal te vinden in horecagelegenheden, in recreatiegebieden en op verkeersknooppunten als NS stations en luchthavens.

Nieuwe software, meer inzicht
KPN heeft ook een softwareapplicatie ontwikkeld. De gratis toepassing heeft twee basisfuncties: beheer van beschikbare verbindingen en monitoren van het verbruik. De applicatie is zo in te stellen dat je een waarschuwing krijgt als je een bepaalde hoeveelheid data hebt verbruikt. Hierdoor zijn verbruikskosten goed in de hand te houden. 

Daarnaast kun je je voorkeursnetwerken instellen, bijvoorbeeld je eigen WiFi netwerk thuis of op kantoor. De software schakelt dan automatisch over zodra het netwerk van voorkeur binnen bereik is. Het kan handig zijn om via WiFi te internetten, want 'zo teer je niet in op je 3G databundel en heb je vaak een nog snellere verbinding'.

Persoonlijke webomgeving
KPN-abonnees hebben bovendien toegang tot de persoonlijke webomgeving ‘Mijn KPN’. Hier hebben zij online inzicht in hun verbruik. 

Daarnaast kunnen zij desgewenst hun abonnement omhoog of omlaag aanpassen. Deze kostenloze wijziging mag maximaal één keer per maand.

Nu ook voor prepaid
Naast de abonnementen voor mobiel internet introduceert KPN nu ook een prepaid-aanbod voor de laptop en tablet computer. Met een internetsnelheid tot 3,6Mb/s is KPN Mobiel Internet Prepaid beschikbaar als pakket met dongel (40 euro) of als SIM-only (10 euro), inclusief 15 euro starttegoed (5 euro op de SIM en 10 euro na online registratie). Dataverbruik kost 0,16 euro per MB, opwaarderen voor de prepaid-pakketten kan alleen online via iDeal en creditcard.

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2010
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie